Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Rozumiem czyli jest to zgodne z prawem.
czy mógłbys mi w takim ukladzie doradzić czy lepiej wybrać się do samego dyrektora czy moze do opiekuna aby jakoś spróbować wpłynac na zmiane decyzji.?
Dziekuje

Kasiennka314 napisał:
Czy mógłbys mi w takim ukladzie doradzić czy lepiej wybrać się do samego dyrektora czy moze do opiekuna aby jakoś spróbować wpłynac na zmiane decyzji.?

Ja bym kierował się powiedzeniem, "Pośpiech jest złym doradcą". Jeżeli skazany oraz Ty dacie Dyrektorowi dowód, że nie masz na niego złego wpływu, to z pewnością udzieli zezwolenia na widzenie... Macie wiele innych możliwych form kontaktu, na których treść zwracana jest uwaga.

No więc uwież mi że napewno nie mam na niego złego wpływu a wręcz przeciwnie.
Nie rozumiem decyzji dyrektora poniewaz tak jak pisałam wcześniej zezwolił na jedno spotkanie które przebiegło zupełnie normalnie, nikt sie nie pobił nie kłocił. Poprostu zwyczajna rozmowa dwóch zakochanych osób.
Tak więc jednak chciałabym wyjasnić ta sytuacje i dowiedzieć się dlaczego nie przyjęto prośby a takze co mogę w tej sytuacji zrobić abyśmy jednak mogli sie widywać ponieważ jest to dla nas ważne.
Nie wiem jednak z kim o tym najlepiej porozmawiać :(

pozatym co masz na mysli pisząc o tym żeby dać dyrektorowi dowód na to że nie mam złego wpływu na osadzonego? Niby w jaki sposób miałabym to zrobić?

Najprościej- listami.
Ich treścią.
Przecież są czytane, a na pewno sprawdzane, więc wychowawca, a co za tym idzie dyrektor mają pojęcie o waszych relacjach i tym jaki masz wpływ na osadzonego.

Nie wiem jednak z kim o tym najlepiej porozmawiać
Najlepiej niech Twój chłopak pójdzie do wychowawcy i zapyta. Niech się też zapyta czy są szansę aby Ciebie wpisał na karte widzeń na stałe. Ja na twoim miejscu napisałbym do Dyrektora list z zapytaniem dlaczego nie zezwolił na wpisanie Ciebie na karte widzeń.

Witam. Mam takie pytanie ile widzen w ciągu dnia moze miec osadzony?czy jest mozliwe ze ja z dzieckiem wejde do meza na widzenie i w ten sam dzien wejdzie jego dwóch kuzynów oczywiscie nie w tym samym momencie co ja z dzieckiem bo z tego co czytałam moga wejsc tylko 2 osoby dorosłe. prosze o szybka odpowiedz .dziekuje bardzo

Dziennie osadzony może mieć jedno widzenie, ale proponuję żeby napisał prośbę o większą ilość ludzi. U nas się udało, weszliśmy we trójkę, ponieważ dwie pozostałe odwiedzające osoby przyjechały do Osadzonego zza granicy, a ja ich przywiozłam do zakładu. W zasadzie nie było kłopotu, natomiast potrzebna była prośba na piśmie. Nie wiem jak w innych zakładach.

Witam was jestem tu nowa mam pytanko czy osadzony musi co tydzień wpisywać kogoś na listę czy wystarczy ze raz wpisze:?::?::?:

Witam.
Jestem nowa na forum. I pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją w swoim życiu, dlatego nigdy nie zagłębiałam się w ten temat.
Moje pytanie brzmi: jeśli w danym dniu widzeń, rano wejdzie do skazanego jego ojciec, a w południe ja bym chciała wejść to mnie już nie wpuszczą, ponieważ skazanemu należy się jedno widzenie? Moje potraktują jako drugie? Dodam, że nie mogę wejść razem z jego ojcem ponieważ nie żyjemy w dobrych relacjach:( I chciałabym uniknąć kontaktu z tym człowiekiem. On będzie sam i ja będę sama -czyli 2 osoby dorosłe, jednakże nie w tym samym momencie. Mam szanse na widzenie? Wiem, że rodzina ma pierwszeństwo. Mnie ze skazanym łączy tyle, że jest ojcem mojego dziecka.
Będę wdzięczna za szybką odpowiedź:)

Witaj.
Jest możliwość tylko jednego widzenia dziennie. Także albo wejdziesz z jego ojcem, albo go uprzedzisz i będziesz przed nim, albo pójdziesz w innym terminie :)

Za zgodą dyrektora jednostki osadzony może mieć dwa widzenia tego samego dnia.

Dwa widzenia połączone w jedno, czyli 2x 60 min tak, ale nie jedno widzenie z inną osobą, a za jakiś czas drugie z inną tego samego dnia już nie.

Witajcie drogie dziewczyny. Nie orientujecie się ile godzin widzeń przysługuje osadzonemu w miesiącu? Dodam, że jestem jedyną osobą odwiedzającą jeśli to ma jakieś znaczenie.

paulinkaw napisał:
Witajcie drogie dziewczyny. Nie orientujecie się ile godzin widzeń przysługuje osadzonemu w miesiącu? Dodam, że jestem jedyną osobą odwiedzającą jeśli to ma jakieś znaczenie.
Na stronie ZK będziesz miała napisaną takową informację.

sheina napisał:
Na stronie ZK będziesz miała napisaną takową informację.

Patrzyłam, ale są tylko dni w jakie przysługują widzenia poszczególnym skazanym. No nic muszę zadzwonić się dowiedzieć.

Nie cytujemy całych postów
To najlepiej zadzwoń i zapytaj, albo Twój niech zapyta wychowka i Tobie powie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót