Widzenia skazanego II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pieniądze należy wpłacić, paczkę należy wysłać lub dostarczyć - procedury z tym związane są odrębne dla każdej jednostki. Każda jednostka podaje te informacje na stronie www.

I jeszcze jedno - odpowiadając wprost na pytanie - nie, nie można podać.

To jest logiczne że nie można takich rzeczy podać....to nie przedszkole.Tylko byś pogrążyła bliską Ci osobę

Nie moge nic znalezc na temat tego czy aby starac sie o widzenie do aresztu sledczego musze byc gdzies zameldowana. Mam wazny dowod osobisty bez meldunku.

Ostatnia edycja:
Czy mozecie mi napisac jak starać się o widzenia na skype z odbywajacym karę??co trzeba zrobic itp..??

To skazany musi napisać prośbę o widzenie poprzez Skype. Ty nic nie możesz raczej.

Hej, mam pytanie. Czy któraś z was była na widzeniu intymnym w Warszawie na Rakowieckiej? Mam kilka pytań, bardzo proszę o pomoc.

niebieskapaleczka napisał:
Czy któraś z was była na widzeniu intymnym

Nie ma takiej formy widzenia.
A na widzeniu bez dozoru funkcjonariusza w oddzielnym pomieszczeniu bywają te panowie. I dzieci. Zatem dlaczego pytasz tylko kobiety?

Jak nie ma jak jest. to widzenia niby dla małżonków. W tym pomieszczeniu zamykają na klucz i jest tam łóżko, czasem prysznić. Zalezy od z-k. Mam takie widzenie ze swoim facetem za kilka dni i chciałabym porozmawiać z osobą, która odbywała takie spotkanie za murami.

forg napisał:
Nie ma takiej formy widzenia.
A na widzeniu bez dozoru funkcjonariusza w oddzielnym pomieszczeniu bywają te panowie. I dzieci. Zatem dlaczego pytasz tylko kobiety?

Jak nie ma jak jest. to widzenia niby dla małżonków. W tym pomieszczeniu zamykają na klucz i jest tam łóżko, czasem prysznić. Zalezy od z-k. Mam takie widzenie ze swoim facetem za kilka dni i chciałabym porozmawiać z osobą, która odbywała takie spotkanie za murami.

Hej, mam pytanie. Czy któraś z was była na widzeniu intymnym w Warszawie na Rakowieckiej? Mam kilka pytań, bardzo proszę o pomoc.
forg normalnie odpowiada jak zwykle. A jak się nazywa wg Pana, Panie forg takie widzenie, gdzie para np. małżeńska może się pokochać? A co chcesz wiedzieć niebieskapaleczko? Wchodzisz, robicie co robicie i wychodzisz.

Ptasior napisał:
A jak się nazywa wg Pana, Panie forg takie widzenie, gdzie para np. małżeńska może się pokochać?

A co mnie obchodzi jak w gwarze przestępców i osób im bliskich nazywa się jedna z form widzenia? Znajdujemy się na forum prawnym i w celu jasnej komunikacji należy posługiwać się określeniami normowanymi.

A nazywa się tak samo jak widzenie, podczas którego ojciec spotyka się ze swoim dzieckiem by porozmawiać bez obecności w pomieszczeniu funkcjonariuszy i innych osób odwiedzających oraz pozbawionych wolności.

Ostatnia edycja:
Jaka gwara więzienna? Widzenie intymne to widzenie intymne. W pokoju z łóżkiem i bez kamer, a widzenie bezdozorowe to widzenie w osobnym pomieszczeniu bez dowódcy, ale z kamerą. Mnie chodzi o to pierwsze.

W pokoju z łóżkiem i bez kamer, a widzenie bezdozorowe to widzenie w osobnym pomieszczeniu bez dowódcy, ale z kamerą. Mnie chodzi o to pierwsze.

Pokaż mi przepis, który o tym stanowi.
I pokaż mi widzenie, w którym uczestniczy dowódca zmiany.

Musi dostać od wychowawcy OŚWIADCZENIE,które powinien wysłać Tobie. Ty musisz wyrazić zgodę na rozmowę wideo,podać tam datę i godzinę.Wtedy on musi również takie oświadczenie napisać i złożyć oba wnioski u wychowawcy. Oświadczenie jest jednorazowe i jak widać bardzo przeciąga się to w czasie.
Wiem,bo kilka dni temu dostałam takie z ZK w Strzelinie,ale niestety wniosek został odrzucony ze względu na problemy techniczne :rolleyes:

My dostaliśmy juz TO widzenie. Będzie ono za kilka dni. Tylko moje pytanie brzmi czy na bramie rzeczywiscie muszę mówic na jakie widzenie idę i jak to ująć? Wolalabym uniknać gapiów...

może powielam, ale jestem nowicjuszka - ile osob może być na jednym widzeniu? Czy jeśli sa dwie to czy skraca to czas widzenia? Mój partner ma tylko 2h m-cznie plus jedna na dziecko, ale jeszcze w tym m-cu chce zobaczyć się z bratem - a nie wykorzystal swoich widzen, czy brat może być z kuzynka?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót