S
sanix333
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 26
Tak ale pisze ci ze jest rowniez dla osob skazanych kobiet i mezczyzn a nic mi nie wiadomo zeby byl na co kolwiek chory
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:Najlepiej zadzwoń do ZK i zapytaj. Ja się nie spotkałem aby rodzinę wpisywać na kartę widzeń, ale śledząc poprzednie posty gdzieniegdzie obowiązują inne prawa.
KBK123 napisał:Na wszelki wypadek weź ze sobą metrykę/akt urodzenia -
KBK123 napisał:Na wszelki wypadek weź ze sobą metrykę/akt urodzenia - mały nie ma legitymacji ani dowodu a nie wiesz na kogo trafisz na bramie...![]()
estera0 napisał:Lena kilka stron wcześniej pisałam jak to u mnie (u znajomej też) wyglądało - jak maluch nie był na liście, a powinien być, to został na tą listę wpisany przed samym widzeniem - w moim przypadku trwało to ok. pół godziny. Oczywiście akt urodzenia musisz mieć (choć słyszałam o jednej jednostce, gdzie nie wymagali - ale to chyba bardziej wyjątek niż reguła).
KBK Forg miała na myśli, że musi mieć jakiś dowód dziecka przy sobie (albo akt urodzenia, albo dowód osobisty), a Ty napisałaś, żeby wzięła "na wszelki wypadek". Od takie czepianie się słówek.
Nie wprowadził Cię w błąd. Estera pisze o Włodawie. Tam gdzie jedziesz może wystarczy okazać akt urodzenia, który (tak jak było u mnie) zostanie skserowany.Lena866 napisał:czyli byly mnie w blad wprowadzil mowiac ze nie musi wpisywac dziecka na liste jak nosi jego nazwisko , ciekawe czy w kazdym zakladzie karnym moga dziecko wpisac przed samym widzieniem bo kawalek drogi mam i na daremno bym niechciala jechac
Takie widzenie przysługuje "z urzędu".zalatwi dodatkowe widzenie na dziecko
Ptasior napisał:Nie wprowadził Cię w błąd. Estera pisze o Włodawie. Tam gdzie jedziesz może wystarczy okazać akt urodzenia, który (tak jak było u mnie) zostanie skserowany.
Ptasior napisał:Dziecko ma moje nazwisko i weszło na widzenie bez konieczności wpisywania na kartę widzeń. Nie zwracałem się z taką prośbą. Dotyczy to kilku ZK. Zostało tylko do akt wpięte ksero aktu i na tej podstawie przysługiwało dodatkowe widzenie na dziecko. Jak to wygląda w Sierakowie Śląskim? Nie wiem. Zadzwoń i zapytaj.
estera0 napisał:Lena ja piszę o OZ w Grodzisku Mazowieckim i ZK we Włodawie, w większości zakładów nie jest potrzebne wpisywanie dziecka na listę odwiedzających. Oczywiście, że Ci powiedzą jak zadzwonisz![]()