Widzenia skazanego III

• Autor wątku Autor wątku Janusz.C.M.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Janusz.C.M.

Janusz.C.M.

Administrator
Odpowiedzi
36 617
Nowy temat zamiast "Widzenia skazanego II".

Witam, syn został przewieziony dzisiaj do Pinczowa,aresztowali go z ulicy ,więc jest bez niczego.Jak długo czeka się na zgodę o widzenie?

Wszystko zależy od tego czy jest skazany czy tymczasowo aresztowany.

forg,jest skazany,pzrez telefon zdąrzyl mi tylko powiedzieć gdzie jest i że jestem na liście...

Przepraszam,że tak zaśmiecam forum,ale jestem w takiej sytuacji pierwszy raz i odchodzę od zmysłów,doczytałam na wcześniejszych wątkach,że mnie jako matke(mamy inne nazwiska) nie musi wpisywac na listę i wnioskuję z tego ,że mogę pojechać w dzien widzeń do niego?

Tak, możesz. I wejdziesz (oczywiście jeśli udowodnisz to, że jesteś matką) - chyba, że skazany już wykorzysta swój limit widzeń w miesiącu.

Z udowodnieniem ,może być problem, bo nie mam jego aktu urodzenia i do wtorku na pewno nie załatwię :( ,ale skoro powiedział,że mnie wpisal na listę to wnioskuję,że powinnam wejść

syn został skazany i osadzono go na 2 miesiace jak w ogole mozna sie z nim zkontaktowac lub odwiedzic co mam zrobic

Możesz wysłać do niego list. On może wysłać list i zadzwonić. Możesz iść do niego na widzenie.

Proszę o pomoc. Wybieram się na widzenie do ZK.Służewiec.Po dotarciu pod ten zakład mam wejść w bramę???

Witam. Maz dzwonil do mnie w czwartek, ze dostal "nagrodowke" na dodatkowe widzenie, bo dwa, ktore mu przysluguja juz wykorzystalam. Ale powiedzial, ze nie jest pewny czy dyrektor ja podpisal. Mam jutro isc normalnie na brame i wpisac sie na karteczke, czy mjsze cos mowic o.dodatkowym widzeniu?

xrafestx napisał:
Mam jutro isc normalnie na brame i wpisac sie na karteczke, czy mjsze cos mowic o.dodatkowym widzeniu?

Ale o co pytasz?
Generalnie jak zgłosisz się na widzenie to faktycznie wystarczy, że powiesz, do kogo. Jeśli dodatkowego widzenia nie będzie to widzenia nie będzie ....

Pytalam sie o to czy dyrektor musi potwierdzic tzw. nagrodowke? I tak, musi..maz dostal w srode nagrode, ale wychowawca mu powiedzial, ze dyrektor jeszcze nie podpisal i nie ma tego w systemie. Takze niestety.

Witam. Mojego męża zatrzymali w piatek z domu a w sobotę juz byl na zk na Bialej. Jutro ma widzenie. Podpowiedzcie proszę czy jak mu zrobię zakupy to będzie mógł je ze sobą zabrać bo kasiorke mu wplacilam ale dowiedziałam się ze dopiero w sobotę maja wypiski

Karolinaper to zależy od zakładu - w niektórych można zrobić zakupy na każdym widzeniu, w innych potrzebny jest na to wniosek nagrodowy. Natomiast raz w miesiącu przysługuje osadzonemu paczka żywnościowa (robi się ją za pośrednictwem kantyny).

Dzięki za ODP. Dzwonił dziś i powiedział ze mam jutro na widzeniu kupić to pewnie mu przekaza. Gamon jeden. 13 dni przed końcem się "zerwał" z del i mu całość odwiesili. Trzepne w lepetyne jutro na dzień dobry :mad:

Witam! Pisze w związku z tym, że w dniu dzisiejszym jak co tydzień pojechałam na widzenie do narzeczonego osadzonego w ZK Trzebinia. Jest to zakład pół otwarty. Narzeczony był już osadzony rok temu w tym więzieniu ,ale z powodu mojej ciąży udało mu się wyjść na roczną przerwę w odbywaniu kary. Niestety po roku ponownie musiał wrócić do zakładu. Wszystko na początku przebiegało jak za pierwszym razem ,ale dziś na bramie dowiedziałam się ,że zostało odebrane mu prawo do widzeń na czas nieokreślony. Nikt nie uzasadnił mi dlaczego i co dziwne on sam o takim fakcie nie został poinformowany. Zakaz widzen obowiazuje go od 6 lipca... Narzeczony nie otrzymał żadnej pisemnej nagany za nieprzepisowe zechowanie. Nie wiem co w takiej sytuacji zrobić. Czy w ogóle można komukolwiek odebrac prawo do widzeń? Jeśli tak to z jakich powodów i dlaczego zakaz ten obowiązuje nawet widzenia z rodziną najbliższa? Mamy rocznego syna ,który bardzo tęskni za tatą... nie rozumie tego co sie stało. Czy mam gdzieś to zgłosić? Jak zainterweniować w tej sytuacji? Pomóżcie!! To bardzo pilne!

Witam,
mój partner miał być od poniedziałku w Ustce, jest od piątku w ZK na Przeróbce w Gdańsku. Samo życie :)

Jutro będzie u niego adwokat. Z informacji wiem, że możliwa jest tylko jedna wizyta dziennie u skazanego, jednak spotkania z adwokatem są traktowane inaczej niż z bliskimi.
Czy zatem wizyta adwokata zablokuje moje jutrzejsze widzenie w ZK?

Powrót