Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
On przebywa w AŚ który ma oddziały dla skazanych dlatego czekamy aż go przeniosą a nie wiadomo narazie kiedy to dokładnie nastąpi :/ Narazie nie będę dzwonić,jak on zadzwoni to się go zapytam a jak nie będzie wiedział to dopiero wtedy kogoś innego się będę pytała.

Kochani ja może z innej beczki :)
pierwszy raz wybieram sie na widzenie do siostry :)
10 lat przerwy w kontaktach miedzy nami ...
nie wiem co mogę zabrać ze sobą prawdo podobnie ZK NOWA HUTA dla kobiet..
Błagam o pomoc co ze sobą zabrać???
Ja nawet boję się zadzwonić czy jest zgoda na widzenie to mnie przeraża ale nie moge zostać obojętna:(
Co wziąść ze sobą??
Bardzo proszę o pomoc....

generalnie na takie widzenie nie wniesiesz nic ze soba, oprocz pieniazkow, jakiejs kartki, długopisu. nie wniesiesz bez talonu ubran itp, zywnosci. zalezy tez jaka grupe ma siostra. pewnie na widzeniu jak juz da tobie kartke co by chciala zebys kupila w kantynie i tam na miejscu zrobisz zakupy

To już dziś sądna godzina 10.00 proszę o te kciukasy tak szczerze obiecane

Trzymam za wszystkich bo dziś faktycznie sądny dzień dla wielu z Nas Aguś trzymam za Twoje widzenie

...........DZIŚ WOKANDA O PRZERWĘ W KARZE GODZ 10.00...........

78iskierka78
trzymam kciuki;)
mojemu K się nie udało;(

RE: Widzenia tymczasowo aresztowanego

kochani byliście ze mną przez cały czas kiedy myślałam że załamie się kompletnie :(,wasze rady bardzo mi pomogły---obecnie mam widzenia z moim mężuniem niestety nadal przez pleksę,ale najważniejsze jest że go widzę(wcześniej nie widziałam go przez prawie 8 miesięcy)-i chociaż nie mogę na razie przytulić,,to i tak już wiele dla mnie ,trzecią rozprawę ma na 1 września,,,jego adwokatka mówi że prawdopodobnie zapadnie wyrok,w sekretariacie wydziału karnego też mi powiedziała nawet miła kobieta że,tak będzie o ile on cytuje przyjmie warunki skazania.:(..byłam u niego potem pod aresztem i mu to przekazałam,.nie będzie się odwoływał bo też mu zależy by mógł mnie zobaczyć już nie przez plekse,,i teraz pytania .... w takim przypadku jeśli sąd orzeknie i zapadnie wyrok...1 września,,,czy w tym dniu wtorek to wypadnie...(widzenia są w środy)muszę mieć?? jeszcze zgodę:( ze sądu na widzenie???czy mogę w środę iść normalnie na widzenie...???jak to jest??i ile trwa uprawomocnienie się wyroku...i ostatnia rzecz czy nadal po wyroku nawet nie prawomocnym jeszcze będę mieć nadal widzenie przez plekse pomóżcie proszę bo jestem zdezorientowana tym wszystkim

Musisz cały czas mieć zgodę na widzenie od sędziego, chyba, że Twój podpisze warunki skazanego. Jeśli wyrok się uprawomocni, wtedy dopiero będziesz mogła chodzić normalnie na widzenia bez proszenia o zgodę.
Jeśli nie zostanie złożona apelacja, to wyrok uprawomocni się po 3 tygodniach. jeśli będzie złożona apelacja - wyrok będzie nieprawomocny
Beatko, na od luźnych rozmów jest temat wolny. Tutaj zadajemy pytania

Ostatnia edycja:
przepraszam bardzo to znaczy że np..sędzia jak ogłosi że mój misiek dostał ileś tam to,,,nadal to będą widzenia przez plekse?aż do uprawomocnienia wyroku??czy też już wyrazi zgode na widzenie przy stoliku?/pogubiłam się w tym wszystkich tak bardzo chciałabym móc dotknąć jego dłoni przytulić....czuję się jakbym nie miała nic do powiedzenia,,że potrzebuję bezpośredniego kontaktu z nim....bo źle to znosimy oboje

Twój facet po ogłoszeniu wyroku (zanim on się uprawomocni) ma 2 możliwości:
1. Podpisać warunki skazanego i mieć większość praw skazanego. Normalnie wtedy możesz iść na widzenie, bez proszenia o zgodę sędziego i będzie mógł dzwonić.
2. Nie podpisywać tych warunków skazanego i dalej siedzieć na zasadach TA. Wtedy o widzenie prosisz sędziego.

Przeczytaj art 223 kkw

A czy jak podpisze te warunki skazanego to można jeszcze składać apelację?? Czy jak je podpisuje tzn że automatycznie zgadza się z wyrokiem i on sie uprawomocnia??

Mój właśnie odrazu przeszedł na warunki skazanego i nadal jego sprawa jest w apelacyjny.Mezatka1984 to od niego zależy jak zrobi,ale na warunkach skazanego jest lepiej widzenia,telefony...

A dużo dostał jak mogę wiedziec?? Kurcz mowilam mu zeby podpisal jak cos ale on sie uparl ze nic podpisywal nie bedzie.. nie wiem czemu:( Czyli jak podpisze te warunki to nadal można składać??

Dostał prawie cztery lata(bez dwóch miesiecy)ale ciągle się odwołuje ,ma już odsiedzane przeszło pół kary.

bardzo dziękuję barbi mój mąż raczej nie odwoła się bo i tak mimo że w sprawie jest dużo sprzeczności nikt mu nie wierzy,oboje jesteśmy zmęczeni i rozgoryczeni ślepym prawem....i dlatego ja mężowi powiedziałam żeby po orzeczeniu wyroku od razu przyjął warunki skazania żebyśmy mogli normalnie usiąśc przy stoliku przytulić się i porozmawiać-normalnie...ale jeśli on na sprawie to podpisze to dlaczego nadal muszę prosić sędziego,,,tak wiem musi się to uprawomocnić,,,ale czy wtedy dają mu już zadzwonić do mnie??bo wyczytałam to jak maxika pisze,,,że na warunkach skazanego ma się większe prawo czy jakoś tak,,,i martwi mnie bardzo co czytałam dalej że mimo iż przyjął te warunki mimo prawomocnego już wyroku jej męża nadal sprawa w sądzie jest ,,dlaczego??boże pogubiłam się kompletnie

Beatko warunki skazanego podpisuje się w ZK/AŚ. Jeśli podpisze te warunki, to mimo, że wyrok jest nieprawomocny, to jest traktowany jak osoba skazana. Możecie się odwołać, nic nie stoi na przeszkodzie. Jeśli podpisze warunki skazanego, to nie musisz prosić o widzenie sędziego (chyba, że ma TA do innej też sprawy).
Sprawa nadal jest w sądzie, bo złożyli apelację, ale siedzi na warunkach osoby skazanej i widzenia ma normalnie.
Jeśli jesteś jego żona to idziesz normalnie na widzenie i bez problemu Cię wpuszczą, jesli natomiast jesteś konkubiną czy narzeczoną, to musi Cię wpisac na listę

Sprawa jest w sądzie bo chyba sobie przedłużają,termin jest a parę dni przed sprawą jest zmieniany z różnych powodów.Ale trzeba walczyć choćby i o jeden dzień...

Barbi mój mąż nie będzie się odwoływał bo to nic nie da oni wiedzą swoje...ma teraz tylko te sprawę,,,żadnej innej...i jeśli tego 1 września sędzia orzeknie wyrok to mój mąż może w areszcie w tym samym dniu podpisać te warunki skazanego...???na drugi (tj środa) dzień miałabym widzenie (w środę są widzenia w Świdnicy dla tymczasowo aresztowanych) i jestem ogłupiała bo ...nie wiem czy w tym dniu będzie już jak podpisze tę zgodę mógł np,do mnie zadzwonić???nie wiem co z widzeniem mamy przez plekse,jeszcze nie wykorzystałam kolejnego widzenia danego przez sąd właśnie przez plekse.....ale zamotałam się..:( chodzi mi o to że jego ostatnia rozprawa wypadnie,,we wtorek,,ja na drugi dzień tj środa mam widzenie,,i niewiem mam iść normalnie wykorzystać je,,czy mogą mnie nie wpuścić bo skazani mają w inne dni widzenia...i mimo że podpisze to co trzeba widzenia mimo to mogą być przez plekse?jak to jest??boże pogubiłam się w tym..barbi nie gniewaj sie o to może niezrozumiałe pisanie chcę po prostu muc już siąść przy stoliku z nim ,,dotknąć jego dłoni,,chce mu pokazać nasza córeczkę której na żywo jeszcze nie widział,,powtórze sie czy w tym dniu jak będzie sprawa i on podpisze co trzeba będzie mógł zadzwonić??do mnie?nic już nie wiem pomóżcie proszę

Jeśli nie zostanie złożona apelacja, to wyrok uprawomocni się po 3 tygodniach. jeśli będzie złożona apelacja - wyrok będzie nieprawomocny

Czyli wychodzi na to,że na drugi dzień chyba nie będziesz mogła wejść na widzenie.To tak szybko chyba nie jest!!!Najlepiej zadzwonić na zakład i się zapytać.Oni zawsze czekają za faksem lub jakąś wiadomością z sądu.

mam pytanie.. jeśli mój chłopak wpisze mnie na listę osób odwiedzających podając mnie jako kuzynkę a nie dziewczyne to czy jest to sprawdzane? nie chcemy wpisywac jako dziewczyne bo jestem niepelnoletnia i na moje wizyty musieliby sie zgodzic moi rodzice a oni nigdy w zyciu mi na to nie pozwola dlatego chcemy tak zrobic tylko boimy sie ze to bedzie sprawdzane i wtedy bedzie jeszcze gorzej, czy ktos z was moze wie?

Z tego co wiem to osoby niepełnoletnie na widzenia muszą przyjeżdżać z osobami dorosłymi.Ale na 100% niec wiem:!:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót