Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W sumie skoro dostają dodatkowe widzenia za "dobre sprawowanie" to musi to iść tez w drugą stronę..Żeby je mieć muszą coś dawać od siebie..Skoro nie daja nic i jeszcze problemy sobie robią to jakaś kara musi być..

Mam pytanie. Mój P. został przewieziony z jednego zakładu do drugiego i się zastanawiam, czy lista osób mogących wejść na widzenie jest nadal aktualna, czy trzeba w nowym miejscu pisać nową listę.

Musisz zadzwonić i się zapytać..
czasami przechodzi za nim, a czasami niektóre osoby mogą zostać wykreślone..

Dziękuję forg. Rzeczywiście mogłam poszukać, bo tak jest wszystko wyjaśnione. Przepraszam za lenistwo ;)

Mam nietypowe pytanie: Czy jak pojadę na widzenie to skazany może odmówić widzenia z osobą odwiedzającą i czy takie przypadki naprawdę się zdarzają?

tak moze. ale zeby odwiedzic skazanego trzeba byc zapisanym na liste,a jezeli Cie nie zapisze to znaczy, ze nie chce sie z Toba spotykac

usazz napisał:
tak moze. ale zeby odwiedzic skazanego trzeba byc zapisanym na liste,a jezeli Cie nie zapisze to znaczy, ze nie chce sie z Toba spotykac

Na którymś z ostatnich widzeń byłam,świadkiem,że mąż nie chciał wyjść do żony(na listę była wpisana) Było tylko zamieszanie bo musieliśmy czekać dłużej.

Reszta postów usunięta - off topic. Jeden TW wystarczy

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy jeśli skazanego w danym miesiącu przewieźli z jednego miejsca w drugie i w tym pierwszym było jedno widzenie, to czy w drugim zakładzie o nim wiedzą i teraz można wykorzystać tylko 2 widzenia (bo jest p2, czyli łącznie 3 widzenia). Bo wiem, że lista przechodzi za skazanym...to może ilość wykorzystanych widzeń też...
Proszę o odpowiedź
Mam nadzieję, że nie powielam pytania, ale nie znalazłam podobnego na forum.

Smutna - tak wiedzą otym,że jest już wykorzystane widzenie.

Cześć wszystkim mam takie jedno pytanie czy jest ktoś,kto ma faceta ,lub kolege w więzieniu w jastrzębiu zdrój? Szukam kontaktu,bo chciałabym jezdzić w odwiedziny do swojego kolegi.Może to być z Żywca,okolic,lub z bielska bo poprostu nie wiem jak tam dojechać bo pierwszy raz odwiedzam kogoś w więzienu.Jak ktoś się wybiera w lutym lub w marcu to chętnie bym sie zabrała i przynajmniej by sie dowiedziała gdzie to jest.Proszę o pomoc i z góry dziękuję:D:rolleyes::D

powiedzcie mi gdzie mam kierować pismo o dodatkowe widzenie do odpowiedniej jednostki zk czy sądku gdzie został wydany wyrok??

Przecież on już jest po wyroku no to do ZK.......a on nie może załatwić????

Zerosix o dodatkowe widzenie stara się osadzony. To on pisze prośbę do dyrektora, która zanim do niego trafi przechodzi przez wychowawcę. A tak poza tym dodatkowe widzenie też jest forma nagrody.
Ale jak już i Ty chcesz się postarać to również kieruj pismo do dyrektora ZK.

maxika ma rację, skazany może otrzymać dodatkowe widzenie w formie nagrody;)

no tak niby macie racje jednak z nagrodami na oddziale zmkniętym bywa różnie i jest o nie trudno z reguły dostajemy 30 min dłużej ale mi zależy o dodatkowe a jak mu muwie przez telefon to on na to że będzie tylko pisał o przedłużenie więc chce zrobić mu niespodzianke i sama to napisać bardzo mi na tym zależy tak więc proszę o rade i mniej więcej od czego zacząć pisząc taką prośbę i czym ją umotywować??

zerosix napisał:
no tak niby macie racje jednak z nagrodami na oddziale zmkniętym bywa różnie i jest o nie trudno ?

Zerosix dla mnie to nie zrozumiałe.......szczerze to ci powiem jak mu zależy to niech codziennie nie dzwoni tylko sobie godz. dodatkową załatwi widzenia....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót