Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
malutka200723 napisał:
Akte i tu sie mylisz,chce zeby mały go widział jak najczęsciej,mnie wystarczą widzenia 2 w msc
malutka200723 napisał:
Akte i tu sie mylisz ze to chodzi o mnie
A odpowiedz szczerze, sama sobie - zabierasz na każde widzenie dziecko?

No i Comm wynalazł Ci te cudowne przepisy, o których była już tu mowa, ale poprosiłaś go to masz je jeszcze raz.

malutka200723 napisał:
a te cudowne przepisy znam
Niby znasz, a pytałaś o nie chyba z 10 razy w ciągu kilku dni... I nie bądź na mnie zła Malutka, ale w takim położeniu jak Ty są setki kobiet i w ogóle czy chodzi o dziecko czy o nas same to wszystkie wiemy, że chciałoby się widzieć z osadzonymi jak najczęściej, ale nic na to nie poradzimy, bo dura lex sed lex, czy nam się to podoba czy nie i wszystkie wobec niego jesteśmy równe, a Twoje posty brzmiały jak jakieś roszczenie, do którego akurat i tylko Ty masz prawo!

Zastanawiam się czy w związku z pogrzebem prezydenta nie będą odwoływać widzeń na weekend.Czy wie ktoś może coś na ten temat?

maliniakowa napisał:
Zastanawiam się czy w związku z pogrzebem prezydenta nie będą odwoływać widzeń na weekend.Czy wie ktoś może coś na ten temat?

Jest to bardzo mało prawdopodobne (wręcz nieprawdopodobne) aby odwoływali. Zawsze jednak można upewnić się dzwoniąc do konkretnej jednostki penitencjarnej z takim właśnie zapytaniem.

Jak dzwonie odsylaja mnie na strone.W sumie na stronie nic nie pisze na ten temat ale kto wie...moze jeszcze cos sie zmieni. mam nadzieje ze tego to mi nie zrobia

maliniakowa napisał:
Jak dzwonie odsylaja mnie na strone.W sumie na stronie nic nie pisze na ten temat ale kto wie...moze jeszcze cos sie zmieni. mam nadzieje ze tego to mi nie zrobia

pozostaje zatem śledzić informacje na stronie SW - która notabene przeszła ostatnio spory "lifting" przez co stała się znacznie czytelniejsza i bardziej przyjazna dla użytkownika:)

No fakt.Teraz to już informacje są znacznie bardziej czytelne:) Chociaż mogli by jeszcze coś dołożyć:)
Dziękuje że uważasz za nieprawdopodobne odwołanie tych widzeń.Przynajmniej jest jakaś iskierka że nóż widelec a uda mi się zobaczyć mojego łobuza:)

Tylko zastanawia mnie to czy gdyby był na izolatce to ma zakaz widzeń?Bo już biore wszystko pod uwage dlaczego sie nie oddzywa.

Jak ma izolatkę to nie ma widzeń, ale:
Przepis prawny:
W czasie wykonywania tej kary dyscyplinarnej, dyrektor zakładu karnego może, w wypadkach uzasadnionych względami rodzinnymi, osobistymi lub wychowawczymi, zezwolić skazanemu na widzenie lub rozmowę telefoniczną. -> KKW

A co do widzeń w ten weekend - nie sądzę, żeby zostały odwołane - bez przesady, jakaś informacja na stronie SW miałaby niby dotrzeć do odwiedzających..., a ilu odwiedzających korzysta z internetu? Bardzo ale to bardzo bym się zdziwiła gdyby coś takiego zrobili...

Ostatnia edycja:
Dzięki Akte. Dziwne jest to że nie zadzwonil ani razu do mnie.Choc wie w jakiej sytuacji teraz jestem. Listy wyslalam a tu odzewu nie mam:( Pewnie jesli napisal to dojdzie jak ja juz bede w kraju:(

Witam dzwonilam dzisiaj do AS sie zapytac czy moge odwiedzic swojego w niedziele bo juz lista chyba powinna byc zatwierdzona. Powiedzieli mi ze nie ma mnie na liscie i zebym zadzwonila jutro. Czy to mozliwe zeby jeszcze listy nie zatwierdzili?

maliniakowa napisał:

nie no raczej nie odwołane zostały imprezy masowe sportowe ,koncerty itp raczej huczne imprezy,a widzenia z osadzonym raczej do "hucznych" nie należą:confused:

malutka200723 napisał:
tez sie nad tym zastanawiałam,ale może lepiej przedzwonić do danego Z.K i się upewnić:what:

Jeśli będzie problem - to nie widzeń, lecz dojazdu przez odwiedzających do określonych jednostek. I tyczy się to Warszawy (w sobotę) a przede wszystkim Krakowa (niedziela)

Witam.... ja właśnie dzwoniłam do ZK w Żytkowicach (mojego P tam wczoraj przewieźli) widzenia w ten weekend odbywają się normalnie....

W Krakowie widzenia w niedzielę odbywaja sie bez zmian...

Z dojazdem tez nie ma problemu poniewaz jednostki Zk znajduja sie poza obrembem obchodow...

Witajcie :) Ja chciałam jechać jutro z moją przyjaciółką do Włocławka... Dzwoniłam niedawno i nie ma jej na liście. Wysyłałam jej dane J. w liście, a w niedzielę dzwonił, że potrzebuje jej ksero dowodu, które wysłane było w poniedziałek priorytetem... Bardzo nam zależy na tym wyjeździe jutro razem... Czy jest jakaś możliwość, żeby dowiedzieć się, co z tą listą? Gdzieś zadzwonić, by to sprawdzano? Osadzony na pewno ma dane w otrzymanym liście, a co do ksero to nie chce mi się wierzyć, że jeszcze nie doszło:rolleyes:

ann0112 zadzwon jeszcze raz do zk i sie dowiedz może juz bedzie zatwierdzona lista

widzenie ze skazanym

widzenie ze skazanym.
witam mam straszny problem...mam nadzieje ze ktos mi pomoze ...blagam...chodzi mi o widzenie z moim mezem...a dokladnie o widzenie w as w gdansku! jest juz skazany wiec wiem ze zadnych pozwolen nie potrzebuje...ale mam problem z czestotliwoscia widzen....u nich na stronce jest napisane ze od wtorku do piatku....czyli co moge chodzic dowolna ilosc w tygodniu...miesiacu...bez ograniczen? jezeli sie ktos w tym temacie interesuje to prosze o wiesci...jest to dla mnie bardzo wazne!!!pomocy

RE: widzenie ze skazanym

Nie piszesz jaką Twój mąż ma podgrupę kwalifikacyjną,a od tego zależy ile jest widzeń w miesiącu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót