Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: widzenie ze skazanym

Witam.
Sprawa wygląda następująco : w miesiącu ma 2 godziny z urzędu , jak macie dzieci to o ile pamiętam to 1 albo 2 dodatkowe, zależy jaka będzie miał grupę P1- P2 jak P2 to godzina więcej. Może jeszcze uprości szanownego funkcjonariusza żeby mu wniosek nagrodowy wypisał i wtedy na godzinkę możne zamienić albo jakiś głupkowaty konkurs rozwiązać . Nie wiem jak tam u was godziny można łączyć ale maksymalnie to 3 chyba jest . wiec jak ma tych godzin nie wiele to w miesiącu trzeba rozkładać tak żeby było dobrze i cieszyć się każda minutą.
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
widzenia we wszystkich zakładach mają ograniczoną liczbe godzin w miesiącu,tylko musisz zadzwonic i zapytać jakie są w tym co twój siedzi

prawdopodobnie r1.ale juz wszystkiego sie dowiedziala! mimo to dzieki za zainterwesowanie!

no ok...niech jest ze 3 w miesiacu. to teraz jest jeszcze wiekszy problem....bo miesiac w zk zaczyna sie od 1 dnia miesiaca....czy od dnia kiedy bylam 1 raz na widzeniu? powiedzmy ze na widzeniu bylam wczoraj...a mamy juz prawie koniec miesiaca? o ludzie jakie to jest pogmatwane!!!

nisiaczek napisał:
to teraz jest jeszcze wiekszy problem....bo miesiac w zk zaczyna sie od 1 dnia miesiaca....czy od dnia kiedy bylam 1 raz na widzeniu? powiedzmy ze na widzeniu bylam wczoraj...a mamy juz prawie koniec miesiaca? o ludzie jakie to jest pogmatwane!!!

Miesiąc ma 30 lub 31 dni - i tyle masz tych dni na wykorzystanie danej ilości widzeń, jakie przysługują skazanemu.

Oczywiście musisz również dostosować się do regulaminu danego ZK który określa, kiedy, jak i w jakie dni są udzielane widzenia.

witam. chciałabym się dowiedzieć po jakim czasie można odwiedzać skazanego? mój A. siedzi narazie w AŚ Wejherowo.proszę o szybką odpowiedż.

NobodyIsPerfect jeśli jest skazany, a jesteś na liście odwiedzających, to w dniu, w którym udzielane są widzenia dla skazanych ( dane na http://zp.sw.gov.pl/index.php/jednostki/3/243 ) jeśli jest tymczasowo aresztowany, to za zgodą organu do dyspozycji którego pozostaje.

Jeśli jesteś żoną, to możesz iść na widzenie nawet następnego dnia po osadzeniu :ok:

mam prośbę napisze coś na temat zk w Potulicach mój mąż właśnie tam zajechał:confused::( jako skazany

Czesc Kobietki jestem nowa , jade wlasnie jutro na widzenie do mojego i mam maly problem . W zakladzie do ktorego jade siedzi moj i jego brat musze przekazac mu pieniadze i karte do telefonu i bratu jemu tez , widzenie jego brata tez jutro bedzie w tych samych godzinach co moje i mojego faceta tylko nie wiem zabardzo jak mam mu przekazac te rzeczy .. Czy moge normalnie podejsc do niego na widzeniu i mu dac ?? Chociaz do niego na widzenie CELOWO nie ide tylko do mojego faceta . Pomocy ..:rolleyes:

Endorfinalna - pierwsze - jaki to typ ZK (zamknięty, półotwarty, otwarty), że chcesz wnieść pieniądze?
Druga rzecz - w różnych ZK jest różnie jeśli chodzi o wnoszenie kart tel. - w niektórych można je wnieść normalnie, a w niektórych zostawia się je na bramie, a w jeszcze innych karty można wysłać tylko pocztą. I w ogóle to czy u brata Twojego będzie ktoś na widzeniu? Bo jeśli tak to - o ile można - niech tamta osoba weźmie mu kartę.

no wlasnie nie wiem jakie sa tam typy zk ale chyba polotworek ale nie jestem pewna w kazdym badz raze ZK Włocławek .
No tak bedzie jego kobieta ktora ze mna jedzie tak dala bym jej zeby przekazala i nie bylo by problemu wcale tylko kwestia jest taka ze ta osoba ktora mi te pieniadze kazala dla nich przekazac powiedziala ze dla jednego i drugiego a moj facet nie powiedzial mi czy mam to rozdzielic czy nie jak dzisiaj z nim rozmawialam mowil ze mam mu przekazac takze troche to zagmatwane i poplatane , trudna sytuacja:confused:

Hmm... Endorfinalna ja nie wiem, ale z pieniędzmi byłabym ostrożna, nie sądzę, żebyś mogła je wnieść na widzenie - no chyba, że nielegalnie... Osadzeni nie mogą posiadać środków pieniężnych przy sobie tylko na koncie...

ale mi chodzi o to zeby wniesc i zapewne kupic mu cos w kantynie . No bo wlasnie wiem ze tak to raczej jest nie mozliwe .

Aaa, na zakupy:) No to zapewne Twój Ci powie w jakich proporcjach masz co rozdzielić i zrobisz zakupy jednemu i drugiemu, ale osobno - na dwa nazwiska. Chyba, że jest tam tak jak w niektórych jednostkach, że na zakupy dostaje się karteczkę z konkretnym nazwiskiem... Kurcze, skomplikowana ta Wasza sprawa... i tak naprawdę nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi, bo w każdej jednostce ta kwestia wygląda inaczej.

endorfinalna napisał:
ale mi chodzi o to zeby wniesc i zapewne kupic mu cos w kantynie .

A niby z jakiej okazji masz kupić coś osobie, z którą nie masz widzenia???
Odpada.

Forg, są jednostki, że można tak zrobić jeśli inny osadzony również ma widzenie.

Ja jeszcze raz tu bo tam odpisu nie mam a jeszcze mam male pytanie , nie wie moze ktoras z was wlasnie czy przy tej kantynie moze stac ze mna czy nie ? Bo jak czytam to czasami zdaza sie w nie ktorych ZK ze moga stac wiezniowie przy kantynie a nie wiem czy w tym Włocławku jest tak czy tak ?

Nie wiem dokładnie, ale Ann - której niestety nie ma teraz na forum, a która jeździ do Włocławka, pisała mi ostatnio, że osadzony podczas widzenia nie może wstawać z miejsca więc myślę, że nie będzie mógł zrobić zakupów z Tobą.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót