Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
moj siedzi juz 4 miesiace na Nysie ja jestem jego narzeczona ale mam dopiero 17 lat i jezdzilam do niego na widzenia z jego mama a on teraz chce zebym przyjechala sama ale nie wiem cyz mnie wpuszcza? czy ktođ moze mi pomoc

Dlaczego zaśmiecasz watek? Przecież w temacie ZK Nysa otrzymałaś WYCZERPUJĄCĄ odpowiedź ...

Witam mój znajomy siedzi w ZK Strzelce Opolskie ma wyrok 7 lat i mam zapytanie czy w moim wieku 17 lat mógł bym go odwiedzić czy jest to nie możliwe? A jeśli nie mógł bym sam to czy mógł bym pojechać z pełno letnim znajomym.

z góry dziękuję za odpowiedź.

Jeśli wpisze Cię na liste widzących to owszem bd mógł tylko musisz mieć jakiś swój dokument ze zdjeciem legitymacja czy cus takiego.
Ze znajomym to nie bardzo chyba że też wpisze go na liste.

Sytuacja wyglada tak-moj D ma 3 widzenia w miesiacu-we wrzesniu nie wykorzystal jeszcze zadnego.Dni widzen to wtorki i soboty.W sobote jedziemy tam z jego Mama a nastepne chce pojechac sama.I moje pytanie.Czy jak bede na widzeniu w sobote-teraz 25.09 to czy bede mogla na nastepne pojechac we wtorek 28.09-to juz nowy tydzien i wciaz jeszcze wrzesien wiec limit jeszcze sie nie wyczerpal?

W miesiącu masz 3 widzenia i to kiedy je wykorzystasz to jest Wasza sprawa. Natomiast jeśli nie wykorzystasz, to godziny które przepadły nie przechodzą na następny miesiąc.

Będziesz mogła..;) Skazany nie może mieć dwóch widzeń jednego dnia tylko :)

asienka555 napisał:
Oriętuje się może ktoś jaka jest kolejność widzeń?
Z tego co się dowiedziałam od funkcjonariuszy to na samym początku trzeba wykorzystać regulaminowe widzenia , następnie na dziecko a na samym końcu wszelkie widzenia dodatkowe. Wczoraj będąc na widzeniu przy okienku chciałam wykorzystać ostatnie widzenie na dziecko, okazało się że po regulaminowych następne są dodatkowe a na końcu na dziecko. Raz mówią tak raz tak, a jak jest w rzeczywistości??
Czy regulamin dotyczący widzeń obejmuje wszystkie zakłady czy każdy ZK/AŚ ma swój wewnętrzny regulamin, chodzi mi głównie o widzenia.
W sumie nie ma czegoś takiego jak szczegółowy regulamin kolejności widzeń, ale to jakaś paranoja co oni powiedzieli, bo ogólna zasada jest taka, że w pierwszej kolejności wykorzystuje się widzenia kodeksowe (obojętna kolejność zwykłych i na dziecko), a później wszelkie dodatkowe. No bo przecież paranoją jest, żeby np. jak się ma 2 widzenia zwykłe i jedno na dziecko przyjechać raz np. 15.09 samemu, drugi raz 22.09 też samemu, a trzeci raz z dzieckiem 29.09, a nie np. 15.09 z dzieckiem, a 22.09 i 29.09 samemu. Administracji nie powinno być nic do tego, bo to my decydujemy o tym kiedy pasuje nam zabrać dziecko, a kiedy być samemu. I tak samo z dodatkowymi widzeniami tak więc trzeba tych panów trochę oświecić, a jak to nic nie da to trzeba poruszyć to wyżej.

Akte chyba że dany ZK sam ustalił taką zasadę,bo ja np.jak jeździłam na widzenia w Łodzi to na dziecko miałam widzenia tylko w niedziele a regulaminowe w poniedziałki,tyle że nikomu nie przeszkadzało w jakiej kolejności przyjdę,przyszłam w niedzielę i już w poniedziałek byłam na regulaminowym,a w Potulicach były widzenia tylko w soboty i w niedziele i mogłam wykorzystać regulaminowe i na dziecko w który z tych dni chciałam ,albo np.w jeden dzień oby dwa.

No tak - chyba, że są jakieś osobne dni na dziecko, ale to i tak kolejność nie gra roli byle dni się zgadzały.

Cześć dziewczyny, bardzo proszę o pomoc.
Jak to jest z tymi widzeniami rodzinnymi?? Czy ja jako osoba nie z rodziny(dziewczyna) mogę na takie widzenie wejść wraz z jego bliskimi?? czy muszę czekać na normalne widzenie?

Kaasiaaa a co rozumiesz pod pojęciem "widzenie rodzinne"? Albo raczej co my mamy rozumieć? Bo gdzieniegdzie widzenia rodzinne to widzenia z dziećmi w osobnej sali z zabawkami itp. więc jeśli osadzony postarał się o takie widzenie ze swoim dzieckiem, a Ty przybędziesz razem z tym dzieckiem i jeszcze z kimś z rodziny to możesz wejść jeśli się zmieścicie w limicie 2 osoby dorosłe, bo w innym przypadku - że idziessz tam zamiast dziecka to raczej nie wykorzystasz tego widzenia:) Ale przede wszystkim musimy wiedzieć co to jest to widzenie rodzinne.
A jeżeli to po prostu widzenie bezdozorowe to możesz iść na nie nawet sama:)

Ostatnia edycja:
Akte , Kasia w tym miesiącu mieliśmy 7 widzeń, 3 regulaminowe, reszta dodatkowe. D. często się stara o wnioski nagrodowe i zamienia je na widzenia, przez ostatnie 3 tygodnie przy okienku mówiłam że ma to być widzenie na dziecko a zabierali widzenie dodatkowe. Do dnia dzisiajszego to widzenie nie zostało wykorzystane.
Najwidoczniej mają takie procedury że na początku trzeba wykorzystać widzenia regulaminowe, następnie dodatkowe i na końcu na dziecko.
Kaasiaa Ja osobiście nie słyszałam o widzeniu rodzinnym, ale z tego co pisałaś to on pisał prośbę o takie widzenie tak??
Mój kiedyś pisał prośbę o zgodę na wpuszczenie na widzenie 3 osób dorosłych, może to o to chodzi?
Najlepiej będzie jak zadzwonisz do AŚ/ ZK albo zapytasz się przy najbliższym widzeniu jak to wygląda i czy będziesz również mogła na nim być.

Ostatnia edycja:
dziecka nie mamy... :)
On jest jako małolat i powiedział mi że zapisał się na listę chętnych na widzenie "rodzinne" i takowe dostał. jest to dodatkowe widzenie w późniejszej porze bo od 14 i trwa dwie godziny.. Zastanawia mnie więc czy to rodzinne to takie na które może przyjść więcej osób dorosłych z rodziny??? i czy to muszą być osoby tylko z tym samym nazwiskiem
Sama tego wszystkiego nie rozumiem.. ponoć mają takie widzenia raz na 3 miesiące.;/ i akurat teraz wypada na początku października

Hmm Kaasiaaa to powiem szczerze, że nie wiem, bo ja znam tylko takie widzenia rodzinne z dziećmi:) Twój chłopak będzie musiał w takim razie dopytać się dokładnie sam co i jak.

Asienka - dziwne to jakoś i Twój D. to chyba powinien to wyjaśnić, bo to bez sensu, żeby widzenia na dziecko przepadały przez widzenia nagrodowe...

no to trudno, będę musiała zadzwonić do Zk i spytać bo nie wiem czy K zadzwoni jeszcze przed weekendem.
Bardzo dziękuje chęć pomocy;)

Ostatnio D. próbował to wyjaśnić ale bez skutku.
Widzenie na dziecko wykorzystamy jeżeli nie będzie miał w systemie żadnego dodatkowego.

Akte wiesz co z tym połączeniem godzin to dobry pomysł, powiem D, żeby się zapytał czy jest taka możliwość.
Co do tego przeszywającego wzroku i buziaków, nam tak raz zwrócił funkcjonariusz uwagę w ZK w Malborku. Musieliśmy usiąść troszkę dalej od siebie:)
Teraz tu gdzie przebywa jest o wiele lepiej, nie ścigają aż tak bardzo , no chyba że ktoś naprawdę przegina.
Czemu Wy macie tylko 2 widzenia w miesiącu? Jaką X ma grupę?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót