Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
forg napisał:
Nie musicie. Jjeśli udowodnicie, że jesteście rodziną osadzonego to zgodnie z kodeksem karnym wykonawczym możecie odwiedzić skazanego.

to chyba wystarczy jak pokażemy dowody osobiste prawda?
no i chyba nie będą specjalnie kręcić że mam inne nazwisko (po męzu) bo w dowodzie mam rodowe takie same jak brat ...
no bo jak inaczej mam udowadniać ??

a i pytanie mam kwesti takiej ...czy na widzenie mozna wziąć parat fotograficzny ??? nie celem robienia zdjęć, ale pokazania bratu filmików z chrześniakiem jego (a moim synem).
pytam od razu bo jak nie mozna to nawet nie bede sie wysilać na zabieranie aparatu.

to się nie wysilaj -nie ma sensu ,bo i tak nie można wziąć aparatu
a co do widzenia też mam te same nazwisko ,co brat i weszliśmy bez problemu

Hej, czy ktoś wie jak jest z widzeniami na świebodzkiej we wrocławiu? By się wpisać na listę odwiedzających trzeba przyjść tam wcześnie rano?

Dziękuję za linka, wszytsko już tam wyczytałam, jednak prosiłabym o odpowiedz osoby, ktora wie jak tam jest w "praktyce". Mi Pani "w okienku" powiedziala, ze aby sie zapisac na liste odwiedzajacych musze przyjsc o 7...

ewelinas90 Skoro pisze od 8mej to od 8smej są widzenia. A, żeby nie mieć numerka jakiegoś dalszego, to lepiej zawsze być wcześniej. I nie musisz, a możesz.

klara1982 Przepraszam, pomyłka w nickach ;)

Ostatnia edycja:
endorfinalna napisał:
klara1982 Skoro pisze od 8mej to od 8smej są widzenia. A, żeby nie mieć numerka jakiegoś dalszego, to lepiej zawsze być wcześniej. I nie musisz, a możesz.

sorry ale co Ty chcesz ode mnie?:) ja nic tu nie pisałam :)

No tak wiem, że widzenia są od 9-tej, ale ostatnio byłam na 13 i byłam już godzinę wcześniej i mimo to Policjantka powiedziała mi, że już nie ma miejsc od samego rana na zapisy, i że mam przyjść następnym razem o 7.. Dlatego pytam jak to jest faktycznie, bo byłam tam pierwszy raz i jestem w szoku i nie wiem na którą teraz mam iść:(

ewelinas90 Policjantka chyba raczej strażniczka. No jak Ty sobie poszłaś o 13 to ja się wcale nie dziwię. Ale myślę, że jak pójdziesz o 8 to żadnego problemu nie będzie!

ewelinas90 napisał:
No tak wiem, że widzenia są od 9-tej, ale ostatnio byłam na 13 i byłam już godzinę wcześniej i mimo to Policjantka powiedziała mi, że już nie ma miejsc od samego rana na zapisy, i że mam przyjść następnym razem o 7.. Dlatego pytam jak to jest faktycznie, bo byłam tam pierwszy raz i jestem w szoku i nie wiem na którą teraz mam iść:(

to skoro tak Ci powiedziała to może tak idź, są zk gdzie jak jesteś o 8 to wchodzisz o 13 a jak jestes pozniej to nie wchodzisz w ogole- jest tylu odwiedzających...

ewelinas90 napisał:
Dlatego pytam jak to jest faktycznie, bo byłam tam pierwszy raz i jestem w szoku i nie wiem na którą teraz mam iść:(

Masz iść na tą godzinę, o której wspomniała Ci funkcjonariuszka SW.

Dzieki wielkie, jutro bedziemy probowac, moze nie na 7 (niestety nie mam takiej mozliwosci) i zobaczymy jak to bedzie:)

przed świętami pewnie multum ludzi, dlatego się nie załapałaś ;) zawsze lepiej jest być za wcześnie, niż za późno.

szka napisał:
przed świętami pewnie multum ludzi, dlatego się nie załapałaś ;) zawsze lepiej jest być za wcześnie, niż za późno.

Możliwe, nie wzielam tego pod uwagę, że się zbliżają świeta, a jeszcze byłam w piątek... Jutro spróbuję na 10-tą, mam nadzieję, że się uda:)

Ja byłam w niedzielę na widzeniu w ZK, gdzie siedzi ok. 200 osób, zawsze było tak, że zrobiłam tylko zakupy i pan z kantyny dzwonił po oddziałowego, który mnie zaprowadzał na widzenie, a z okazji zbliżających się świąt czekałam ponad godzinę, bo nie było miejsca na sali widzeń. Byłam o 12 przed ZK, a gdybym przyjechałam 30 min później to już bym nie weszła.

ewelinas90 napisał:
Możliwe, nie wzielam tego pod uwagę, że się zbliżają świeta, a jeszcze byłam w piątek... Jutro spróbuję na 10-tą, mam nadzieję, że się uda:)

z własnego doświadczenia wiem, że lepiej być z samego rana i załapać się na pierwsza turę, niż czekać później dużo dłużej. ;)

Ale to też nie zawsze,bo w Poznańskim AŚ to właśnie im później tym lepiej.O 12 wychodzi SW i pyta kto na widzenie i jak kilka osób jeszcze stoi w kolejce to wszyscy dostaną numerek.A właśnie wszyscy wychodzą z założenia,że lepiej rano i też rano za pierwszą turą jest tłok straszny,a jak się wchodzi o 11:30 to często pusto przy okienku ;)

No i kolejny raz powtarza się myśl: "co zakład to obyczaj", ale skoro ewelinas90 była później i nie weszła to niech spróbuje lepiej rano i im wcześniej tym lepiej ;)

no tak,tak bo ZK trzeba dobrze poznać żeby wiedzieć jak najlepiej przyjść.Ja odważyłam się przyjść "na ostatnią chwilę" dopiero przy ostatnim widzeniu ;)
Ale zasada im szybciej tym lepiej jest trafna,bo jest gwarancja,że na widzenie się dostanie :)

Udalo się:) Byłam ok 9:30 i udało mi się załapać, na szeczescie przed swietami jest wiecej widzen:) Pozdrawiam wszystkich i bardzo dziekuje za pomoc:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót