Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czy bedzie ktos moze w week jechac do potulic na widzenie do kogos prosze o odpowiedz

czesc mój A jest w areszcie sledczym juz przeszło miesiac zgode na pierwsze widzenie dostałam po miesiacu .gdy poprosiłm o zgode na nastepne widzenie powiedziano mi ze nalezy sie tylko 1 na miesiac a adwokat mówi ze co 2 tyg.i kto ma racje?.co robic by tych widzen było wiecej?jest tymczasowo aresztowany.

Ostatnia edycja:
Jest skazany jeśli tak to jaką ma podgrupę? czy może jest tymczasowo aresztowany?

§ 1a. Tymczasowo aresztowany, z zastrzeżeniem § 1b , ma prawo do co najmniej jednego widzenia w miesiącu z osobą należącą do kręgu osób najbliższych.(§ 1b. Odmowa wyrażenia zgody na widzenie, może nastąpić wyłącznie wtedy, gdy zachodzi uzasadniona obawa, że widzenie zostanie wykorzystane:w celu bezprawnego utrudnienia postępowania karnego,do popełnienia przestępstwa, w szczególności podżegania do przestępstwa.)

Także jedno widzenie mu przysługuje,a czy dany organ dysponujący przyzna więcej niż jedno w miesiącu to chyba tylko od niego zależy (od organu dysponującego). Ja pisałam mniej więcej co 2 tygodnie i z odmową się nie spotkałam.Może dlatego,że sprawa już była w sądzie i "trwała".

dzieki.ja rozmawiałam dzisiaj z prokuratorem przez telefon i mi odmówił zgody na widzenie.moze lepiej wysyłac pisma?

Ja zawsze wysyłałam podania,bo na takiej zasadzie udzielają zgody na widzenie.Myślę,że pismo jest bardziej stosowniejsze.Wyślij :)

to ze w takim pismie maja byc moje dane plus nr.dowodu to wiem ale czy cos jeszcze ,i wystarczy na adres prokuratury czy trzeba cos dopisac?

To jest wątek do widzeń ze skazanym,pozostań w wątku "widzenia tymczasowo aresztowanego" tam dostaniesz odpowiedzi.

Witam.Mam pytanie odnosnie odwiedzin.Moj jest na półotworku i ma 3 widzienia w miesiacu-we wtorek,czwartek i sobote-czy bede mogła wykozystac wszystkie te 3 widzenia w jednym tygodniu w te wyznaczone dni czy poprostu co tydzien jedno np.Dziekuje z gory

Możesz wykorzystać te 3 przysługujące widzenia w każde z tych dni.:)

Dziekuje za odpowiedz;).Chcialam sie upewnic bo pierwszy raz jade na widzenie.

Widzenie

Witam! Mam pytanie... Czy na liste widzen skazanego musza byc wpisane takie osoby jak żona czy siostra?

RE: Widzenie

Czyja żona i czyja siostra?
Do tego jest obszerny wątek o widzeniach dla skazanych ale po co czytać?

forg napisał:
Czyja żona i czyja siostra?
Do tego jest obszerny wątek o widzeniach dla skazanych ale po co czytać?

Zona i siostra skazanego. Troche tego czytalam i niestety nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie:(

fifi123 napisał:
Zona i siostra skazanego. Troche tego czytalam i niestety nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie:(

No pewnie - masz rację, wcale to nie zostało min. 100 razy napisane i opisane na tym forum. Widać - nie dosc trochę...

fifi123 napisał:
Witam! Mam pytanie... Czy na liste widzen skazanego musza byc wpisane takie osoby jak żona czy siostra?

anthony napisał:

fifi123 napisał:
czyli bez problemu wejdziemy na widzenie, tak? dziekuje za odp

Otóż osadzony może sobie nie życzyć aby żona oraz siostra mogły go odwiedzać i dlatego nie muszą mu być wpisane na listę odwiedzających.

anthony napisał:
Otóż osadzony może sobie nie życzyć aby żona oraz siostra mogły go odwiedzać i dlatego nie muszą mu być wpisane na listę odwiedzających.

Ale osadzony sobie zyczy zeby zona i siostra go odwiedzily... Czy musimy byc wpisane na liste zeby nas wpuscili???

Fifi widzisz,niektórzy chcą tu po prostu zaistnieć i się wykazać.
Odpowiem Ci normalnie.
Tak możecie wejść bez wpisu na listę.Jeśli żona skazanego nie ma nazwiska po mężu to warto zabrać ze sobą akt małżeństwa,bo mogą być problemy.Siostra nie musi wykazywać innego dokumentu,bo nawet jeśli mężatką jest,rodowe nazwisko,zapewne ma takie same jak skazany.Chyba,że są rodzeństwem przyrodnim z innymi nazwiskami.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót