Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziękuję. To skazany czy odwiedzający ma być zatrudniony? Tak dla upewnienia. Bo mam szkołę i nie za bardzo mi pasuje w tygodniu.

Przecież jest wszystko napisane !
W środy, czwartki i piątki są widzenia dla skazanych niezatrudnionych (czyli tacy,którzy nie pracują ani na terenie ZK ani poza nim) i dla osób odwiedzających,którzy mają do jednostki mniej niż 100km czyli dla tych co mieszkają w odległości nie więcej niż 100km od Wrocławia.
Natomiast w soboty i niedziele widzenia są dla skazanych,którzy są zatrudnieni czyli pracują na terenie ZK lub poza nim i dla tych co nie pracują ale odwiedzający dojeżdżają na widzenie ponad 100km czyli np rodzina skazanego,która mieszka w Warszawie.

Co w tym niezrozumiałego ?
Oczywiście,że chodzi o zatrudnienie skazanego.Nikogo to nie interesuje jak,gdzie i kiedy pracujesz a już tym bardziej nikogo nie interesuje to czy Tobie pasują takie dni,godziny widzeń czy nie.

Więc jeszcze raz jeśli skazany,którego chcesz odwiedzić nie jest zatrudniony i mieszkasz w Wrocławiu to odwiedzić go możesz jedynie w środę,czwartek lub piątek.

Walentynka20 to jest wątek o widzeniach SKAZANEGO a nie TYMCZASOWO ARESZTOWANEGO.Zadaj pytanie w odpowiednim temacie.

Czy jeżeli nie jestem spokrewniona ze skazanym, to wystarczy, że mnie wpisze na widzenie, czy muszę iść gdzieś po zgodę na widzenie?

Wystarczy,że wpiszę Cię na listę,która zostanie zatwierdzona przez dyrektora ZK.

Dzięki :* A i jeszcze jedno: S. ma widzenia w czwartki. 3 w miesiącu. Czy wystarczy jak wpisze mnie jednorazowo, czy za każdym razem musi mnie wpisywać?

czy przebieg widzenia jest gdzieś odnotowywany? czy tzw. widzeniowy ma prawo informować przełożonych i wychowawców, że przez całe widzenie osadzony z odwiedzającym się kłócił lub w połowie widzenia jedno z nich przerwało i wyszło?

Ma prawo informować a nawet powinien poinformować wychowawcę

Mam pytanie. Bart jest tydzień osadzony, chciałam jechać na widzenie,
wysłałam list ale jeszcze nie odpisał.
Z kąd mam wiedzieć czy wpisał mnie na liste odwiedzających??:o

Poczekaj jeszcze troche,lista mogła nie zostać jeszcze zatwierdzona. Może dostaniesz wkrótce list i wszystkiego się dowiesz,lub brat zadzwoni.

maja19548 jeśli Twój brat jest w ZK już jako osadzony, a nie tymczasowo aresztowany to możesz też spróbować zadzwonić do danego ZK i zapytać czy jesteś na liście widzeń skazanego, ja tak zrobiłam i mi powiedzieli, numer na pewno znajdziesz w necie lub jeśli masz niedaleko to możesz podjechać do ZK i zapytać w okienku, też Ci powiedzą, bo na list czasami się zaczekasz. Pozdrawiam:)

Witam mam male pytanie troche odbiegajace od tematu. Jakie dane sa potrzebne osadzonemy o drugiej osobie aby mogla wejsc na widzenie? Imie, nazwisko, adres zameldowania, imiona rodzicow... data urodzenia rowniez?
Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz

myslalam ze w kazdym areszcie podaje sie takie same dane... niestety nie mam czasu na przeczytanie wszystkich stron z forum. Dziekuje za informacje pozdrawiam

ej wie ktos moze czy sa widzenia intymne w zk ? czy juz to zanikło?

AgusMCE90 napisał:
ej wie ktos moze czy sa widzenia intymne w zk ? czy juz to zanikło?

EJ :o
w niektórych są, aczkolwiek nie jest to wymogiem w ZK. Zapytaj swojego faceta, przecież on ma lepszą możliwość dowiedzenia się, chociażby od innych osadzonych czy wychowawcy.

Witam,
Moja sytuacja wygdląda następująco: nie mam kontaktu z ojcem od kiedy miałam roczek, teraz mam 23. Widziałam go kilka dni temu na rozprawie w sprawie alimentów. Wiem, że został skazany i prawdopodobnie teraz też przebywa w zakładzie ponieważ na rozprawe doprowadziła go policja w kajdankach. Chciałabym go odwiedzić w zakładzie karnym.
Tylko pytanie, czy ja moge go odwiedzić?
W jaki sposób mogę uzyskać do tego prawo?
Jak i gdzie mam się dowiedzieć w jakim ZK odbywa wyrok?

Musisz być wpisana przez osadzonego na listę odwiedzających.
Nie dowiesz się dzwoniąc czy pytając na miejscu w danym ZK czy tam przebywa Twój tata,nikt Ci tego nie powie. Musisz się dowiedzieć z innych źródeł i najlepiej napisać do niego list,że chciała byś go odwiedzić i żeby wpisał Cię na listę.

Kate586 napisał:
najlepiej napisać do niego list,że chciała byś go odwiedzić i żeby wpisał Cię na listę.

A na jaki adres ma wysłać ten list? Przecież pytała gdzie może się dowiedzieć w którym ZK jej tata odbywa wyrok.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót