Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nasza ma 3,5 roku. Jest przyzwyczajona do nieobecnosci taty, bo on duzo pracowal w delegacji, przyjezdzal na weekendy, czesto gadali przez telefon wiec dajemy rade ;)

nasza ma 21 miesiecy i tylko jak jej mowie ze jedziemy do taty to buty chce ubierac, balabym sie ,ze gdyby dluzszy czas go nie widziala to by byl pozniej problem.

Wiecie jak jest z widzeniami na smutnej?po jakim czasie zatwierdzą mnie zebym mogla wejsc na widzenie?

Witam!
Mój chłopak został osadzony w Piotrkowie Trybunalskim na 4lata, ma sie odwoływać .. Ja jednak i tak próbuje dostać przepustkę by sie z nim zobaczyć lecz pani prokurator nie wyraża zgody, powiedziała, że jako dziewczyna to nie jestem żadna bliską osobą i z biura to mnie praktycznie wyrzuciła.. Czy jest jakaś szansa bym dostała tą przepustkę ? Jeśli tak, to jak mogę to zrobić najlepiej, najszybciej ?

czekać aż wpisze Cię na listę i lista zostanie zatwierdzona, jeżeli ma wyrok 4 lata to nie rozumiem o co tu chodzi z tą prokuratorką?

anjad jesli jest w zk to po co ci prokuratorka? czekasz tylko az cie zatwierdza na karcie widzen i tyle, i idziesz potem. tylko bedziesz musiala miec jakis dokument ze soba, ale jak nie masz dowodu to legitymacja szkolna. i tylko tyle. bo w swietle prawa dziewczyna nic nie znaczy, dopiero konkubina (nikt nie lubi tego slowa) moze cos ze tak powiem niecos zdzialac

Ile trwa zatwierdzenie na karcie widzeń bo ja narazie czekam tydzień

kateh zalezy, najlepiej bedzie jak zadzwonisz do zk i zapytasz poprostu czy jestes juz wpisana...

kateh15 napisał:

Roznie to moze trwac, w Potulicach to trwalo 8dni. Mysle, ze do 2 tygodni maksymalnie.

kateh15 napisał:

jak moj W wpisal mnie na liste widzen bylam juz wpisana na nastepny dzien,ale jako skazany i nie mial prokuratora

nie ma zasady. ja tez szybciutko bylam wpisana, a moja kolezanka np. czekala ponad tydzien. takze zalezy od zk. najlepiej zadzwonic i zapytac

hmm... Mojej koleżanki dyrektor nie chciał zatwierdzić... w końcu się zlitował i po ponad pół roku poszła na pierwsze widzenie

Nie ma na to zasady . U swojego W byłam na drugi dzień już wpisana .
Natomist u kolegi opiekun powiedział że jestem na liście wpisana , jednak gdy przyszłam na widzenie okazało się że to pomyłka i musiałam wrócić..Dopiero po rozmowie z nim zostałam wpisana :)

Ostatnia edycja:
Witam! Czytałam ten temat od początku i piszecie głównie o widzeniach w ZK , chciałabym dowiedzieć się jak to jest w TA??? Mój narzeczony został tymczasowo aresztowany 6 marca, bardzo chciałabym się z nim zobaczyć, wiem że potrzebuje zgodę od prokuratorki... ale pytanie taką zgodę mam napisac czy mogę tylko do niej pojechac i z nią porozmaiwac? I czy jest wogóle szansa ze dostane taka zgodę, jeśli jestem w świetle prawa osobą obcą...:(

Moj P jest w ZK od 9.04. Przysluguja mu 3 widzenia, wykorzystal juz jedno w tym miesiacu. Teraz bedzie ostatni weekend miesiaca, czy jest szansa aby w ZK wyrazili zgode na polaczenie 2 godzin? Zebysmy mogli je wykorzystac teraz w niedziele?

Jest szansa ale czasu mało, więc niech leci do wychowawcy i argumenty sobie przygotuje - niech nie idzie tylko z tym oczywistym, że inaczej mu przepadnie widzenie, bo to może nikogo nie wzruszyć.
Generalnie to zgodę musi wyrazić Dyrektor ZK (przynajmniej tak jest w większość ZK), więc trzeba napisać pismo.
Musi się już jutro za to brać i oby biurokracja ZK działa u Was szybko, bo jak nie będzie co dzień męczył to może się nie udać.
Najlepiej gdyby miał jakiś wniosek nagrodowy... Wtedy wszystkie tego typu sprawy idą łatwiej...

Ostatnia edycja:
Zadnych nagrodowych chyba jeszcze nie ma, a jaki argument np moze podac? Czy np to, ze ja jade na to widzenie 100km?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót