Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
sylvia no wiadomo, tylko wiesz wg prawa konkubina ma wieksze prawa niz dziewczyna, o to mi chodzilo, i z doswiadczenia wiem ze jako konkubina bardziej chetniej porozmawiaja niz jako ze z dziewczyna

zanetka-a mieszkaliscie razem? zyliscie razem?

zanetka napisał:
Jesli juz tyle razy pisalismy ze dziewczyna to chyba nie bardzo zmieniac bo raczej pamietaja nazwisko :(

tak ale z dziewczyny może się zmienić na Konkubinę. Gorzej jest w odwrotną stronę. A Nazwiska i wizyty są wpisywane do Księgi odwiedzających, co na wokandzie jest podsumowywane z kim więzień miał kontakt i kto go odwiedzał.
Jest to brane pozytywnie pod uwagę, bo i to liczy się do resocjalizacji więźnia.

Są przypadki że Partnerki żyją oddzielnie a i tak zaliczają się do Konkubiny.

no to bardziej komplikuje bo zycie w konkubinacie to tak jak w malzenstwie, prowadzenie wspolnego gospodarstwa domowego, zycie razem itp. takze wiesz w razie robienia wywiadu srodowiskowego jak np.jego rodzice by powiedzieli ze nie mieszkaliscie razem czy cos, moga byc nieprzyjemnosci. takze w tym wypadku lepiej nie kombinowac

Zanetka a opiekun podał konkretny powód dlaczego Cię nie wpisał ?
Może warto zadzwonić do niego lub wybrać się na rozmowę ?

Hej;)

Mam pytanie. Jak wyglądają widzenia na Białołęce??? Tzn wyczytałam w internecie, ze trzeba zlozyc wniosek o wiedzenie w AŚ. Czy to oznacza ze jak otrzymam zgodę od prokuratora to muszę ta zgodę zawieść do AŚ i tam mi dopiero powiedzą kiedy mogę mieć widzenie??? Czy porostu jak mój dzień odwiedzin przypada w piątek to jadę i mam tego dnia widzenie???

emi_im napisał:
Zanetka a opiekun podał konkretny powód dlaczego Cię nie wpisał ?
Może warto zadzwonić do niego lub wybrać się na rozmowę ?

Nie podal konkretnego powodu tzn tylko to ze nie jestem rodzina. Jade wlasnie w srode teraz ale nie wiem juz co mowic zeby sie udalo i czy wogole ktos mnie tam wyslucha . Chce rozmawiac z Dyrektorem ale mam juz watpliwosci ze sie uda cos wskorac :(

Powiedz że jesteś jego dziewczyną , przed pójściem do zk mieliście się zaręczyć ale woleliście poczekać aż wszystko się skończy.
Pogadaj może najpierw z opiekunem a dopiero później idz do dyrektora jak ten pierwszy nic nie zrobi . O
gólnie dziwna ta sytuacja dla mnie jest :rolleyes:
Życze powodzenia w środę :roza:
Daj znać ja Ci poszło :)

Z wychowawca juz rozmawialam bez efektu, napewno dam znac co i jak . Nie dziekuje narazie by nie zapeszyc :) Ale dziekuje za rady :) A jak myslicie czy w dowod tego ze przed osadzeniem bylismy razem moge pokazac nasze zdjecia ??

zanetka wg mnie zdjecia to bez sensu, ale wiesz jak chcesz mozesz zabrac.ale idz do dyrektora i porozmawiaj.

Siwa23 napisał:
Hej;)

Mam pytanie. Jak wyglądają widzenia na Białołęce??? Tzn wyczytałam w internecie, ze trzeba zlozyc wniosek o wiedzenie w AŚ. Czy to oznacza ze jak otrzymam zgodę od prokuratora to muszę ta zgodę zawieść do AŚ i tam mi dopiero powiedzą kiedy mogę mieć widzenie??? Czy porostu jak mój dzień odwiedzin przypada w piątek to jadę i mam tego dnia widzenie???

Jeżeli ma status tymczasowo aresztowanego, a Ty otrzymałaś zgodę to idziesz z tą zgodą i dowodem osobistym na widzenie w dniu, który został wyznaczony tak więc nie zwlekaj z tym, bo może być tak, że pójdziesz w następny piątek, a tam się okaże, że na ten dzień zgodę otrzymał ktoś inny, wszedł przed Tobą i po widzeniu:(

Ostatnia edycja:
emi_im napisał:
Powiedz że jesteś jego dziewczyną , przed pójściem do zk mieliście się zaręczyć ale woleliście poczekać aż wszystko się skończy.
Pogadaj może najpierw z opiekunem a dopiero później idz do dyrektora jak ten pierwszy nic nie zrobi . O
gólnie dziwna ta sytuacja dla mnie jest :rolleyes:
Życze powodzenia w środę :roza:
Daj znać ja Ci poszło :)

Witam!
A wiec dzis rozmawialam osobiscie z wychowawca mojego Miska i rezultat jest taki ze wpisze mnie na liste juz w przyszlym tygodniu bede mogla sie z nim zobaczyc , a do tego podpisal jeszcze wychowawca zgode na prace wolnosciowa :) Pozdrawiam wszystkich i dzieki za rady.A zdjecia mi duzo pomogly jednak to byl dowod na to ze bylismy razem przed osadzeniem Miska.

no to sie udalo po trudach zanetka. gratuluje. to teraz szykowanie sie na pierwsze widzonko :)

No udalo sie w koncu :) Juz nie moge sie doczekac tego widzenia. Przyszla sroda wielki dzien :) Pozdrawiam:)

Mam pytanko mojego chłopaka przenieśli z Łodzi do Sieradza,czy musi wpisywac mnie od nowa na liste?czy jak byłam wpisana juz w Łodzi to dzieje się to automatycznie?

Zanetka gratuluje :!:
Tylko bądź tam grzeczna :cool:
I daj znać jak Ci poszło :)
Pozdrawiam:roza:

kateh15 dalej jesteś na liście

kateh15 napisał:
Mam pytanko mojego chłopaka przenieśli z Łodzi do Sieradza,czy musi wpisywac mnie od nowa na liste?czy jak byłam wpisana juz w Łodzi to dzieje się to automatycznie?

Wystarczy jak tylko za pierwszym razem Cie wpisze na liste i juz bedziesz do konca wyroku na niej mimo przeniesienia;)

Ile trzeba miec skonczone lat aby isc na widzenie??? Bo slyszalam raz ze 16 a pozniej ze 18 i niewiem :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót