Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wiesz , wydaje mi się że to chyba zalezy do zk .
Ja w sumie wpłacałam do trzech Zk i zawsze podawałam num konta.
Wychodzi na to że co Zk to zwyczaje :D

dziubek232 napisał:
Może wychowawca nie zrozumiał, że to nie jego dziecko tylko Twoje. Ja bym się upewniła, że dziecko jest na liście powinni Ci powiedzieć przez telefon a jeśli by go nie było- jeśli masz taka możliwość jedź sama- na miejscu ustal dokładnie jak to jest i weź dziecko następnym razem. Bo szkoda, żebyś jechała z dzieckiem taki kawałek drogi i okaże się, że Cię nie wpuszczą przez czyjąś niewiedze.

Dzis bylam w ZK jednak wychowawca dobrze mowil ze dziecko moje nie musi byc na liscie wystarczy ze ja jestem a jak przyjade z dzieckiem to tylko mam powiedziedziec na zapisie ze bede wchodzic z corka wiec obejdzie sie bez pisania prosb:)

wITAM MOJEGO CHŁOPAKA DZIŚ ZGARNELI DO WYDZIAŁU KARNEGO MA TAM ODSIEDZIEC WYROK. kIEDY MOZNA SIE UBIEGAC O PIERWSZE WIDZENIE, jAK TO WYGLĄDA Z PACZKAMI KIEDY MOŻNA JE WYSŁAĆ I KIEDY MOŻNA DO SKAZANEGO NAPISAĆ?? pROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ BEDE OGROMNIE WDZIĘCZNA

Proszę nie pisać z włączonym caps lockiem. Na widzenie możesz iść jak tylko zostaniesz wpisana na listę. Zapoznaj się z tym wątkiem oraz z wątkami dot. paczek i listów.

Witaj!
Jesli Twoj lobuz jest skazany to sprawa widzen jest zalatwiana bardzo szybko.Sam musi zlozyc prosbe o widzenie i rozpatrzona jest w ciagu 2 dni zazwyczaj.Poczytaj wczesniejsze strony to dowiesz sie wiecej na ten temat.Paczki sa raz na kwartal do 5kg-zywnosciowe,odziez mozna zaniesc od razu ale trzeba miec w niektorych ZK talon a w innych wystarczy zgoda wychowawcy-o to tez pisze Twoj-tu masz wiecej na ten temat http://forumprawne.org/wieziennictwo/361-paczki-zywnosciowe-higieniczne.html
Napisac mozesz juz jesli znasz adres i jesli nie ma prokuratora wysylajac priorytet dojdzie na nastepny dzien nawet na drugi koniec Polski.
Pozdrawiam;-)

dziękuje bardzo byłam dziś ale jeszcze mnie chyba nie wpisał rodzice mają bez ograniczeń tak mi tam powiedzieli. A jak jest już skazany to ile może być tych odwiedzin? nieograniczona ilość? bo jak ktoś jest w do rozprawy to 3 w miesiącu. a jak ktoś jest już skazany?? to ile może być tych odwiedzin?? Napisałam dziś list i wysłałam przykro mi ze nie trafiłam w odwiedziny bo akurat u nas są w poniedziałki i piątki ale ten list dużo mu pomógł mam nadzieje ze jemu też pomoże i ze szybko dojdzie.

Jeśli jest na p1 to 2godziny w miesiacu na p2 3godziny w miesiacu

ile można wyciągnąć dodatkowych widzeń na miesiąc?oczywiście w nagrodę na p2

na p2 dodatkowo można mieć 1 godzinę (tytułem wniosku nagrodowego, zamiennie z dodatkową paczką żywnościową, wybór należy do osadzonego), trzeba pamiętać, że na p2 zasada mówi:
- 3 godziny regulaminowe
- 1 godzina dodatkowa
- 1 godzina (na dziecko):)

ps. widzenia nagrodowe (nie wykorzystane w danym miesiącu) przechodzą na kolejny, regulaminowe (nie wykorzystane) przepadają!

Ostatnia edycja:
sillesia01 napisał:
ile można wyciągnąć dodatkowych widzeń na miesiąc?oczywiście w nagrodę na p2
Teoretycznie bez ograniczań. Przepisy nie określają limitu nagród dla skazanego w miesiącu. Jeżeli skazany zdobędzie 100 nagród w postaci dodatkowego lub dłuższego widzenie, a dyrektor to zatwierdzi to tyle będzie. Trochę mnie poniosło, ale tak to wygląda od strony prawnej. To o czym pisze Marcin (tzn widzenie albo paczka)to pewnie jakieś zasady obowiązujące w jakimś konkretnym zakładzie. W innym może być inaczej.

Ostatnia edycja:
co to te p1 p2?? Jemu chyba przysługuje 3 razy w miesiącu po 60 minut.

Mam takie pytanie, a moze bardziej problem. Mąż pisał prosbę o połączenie widzeń w miesiącu czerwcu. Wychodzi za 24 dni i mamy bardzo dużo spraw do obgadania (nie bylo go w Polce przez ostatnie 2 lata więc trzeba podjac sporo decyzji) trzeba dużo pozałatwiac zamin wyjdzie a godzina to za mało na to, do tego nie ma sensu wozic sie tak co tydzień zwłaszcza, że mam do niego 300km (w jedną stronę) to koszt spory i czas bo podróż tam i spowrotem zajmuje mi 15 godz (komunikacją autobusowa i pociagiem), mamy dzieci i trzeba opieke organizować. Mąż wszystko to napisał w prośbie i ku mojemu zaskoczeniu dyrektor napisał odmowę, ponieważ jak twierdzi wychowawca ma za krótki czas (24 dni) do wyjścia (to był oficjalny powód) i mu nie przysługuje to!!! Co ma piernik do wiatraka?! To jest dla mnie jakas bzdura, przecież nie bede wlokła 3 letniego dziecka w taką wątpliwa wycieczke, żeby móc normalnie porozmawiać. Czy cos można jeszcze w tej sytuacji zrobić, czy taki powód odmowy jest w zgodzie z prawem? Dodam, ze mąz raz tylko korzystał z łączenia widzeń w miesiącu marcu.

no niestety jeśli trafił Wam się wychowawca łajza to nic nie poradzicie ...

Myślę ,że Chwaścior ma rację prawo prawem ,ale co zakład to obyczaj. Rządzi się swoimi prawami :-x

Niech mąż zapisze się na rozmowę do dyrektora w tej sprawie albo Ty spróbuj się dodzwonić jak nie do dyrektora to chociaż do kierownika działu penitencjarnego.

A czy dziecko ma jego nazwisko? jeśli tak to bez łaski przysługuje wam dodatkowa godzina na dziecko. Jeśli nie ukłon w stronę Recedes

ansark dyrektor odmówił, bo wychowawca źle (negatywnie) zaopiniował, w innym przypadku na 90% dyrektorzy udzielają zgody na połączenie widzeń:roza:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót