Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Osoba do 15 roku życia musi być pod opieką osoby pełnoletniej. Dla osób spoza rodziny potrzebna może być zgoda dyrektora. Najlepiej wpisać w wyszukiwarce nazwę danej jednostki i sw pl, wtedy na stronie dokładnie mozna sprawdzić, jak jest z widzeniami. A o który zakład chodzi ?

mój mąż jest w areszcie śledczym w ŚWIDNICY...pogubiłam sie czyli jeśli 1 wrześnią zakończy sie sprawa--nadal mam do sądu po zgodę chodzić??czy on może w tym dniu podpisać warunki skazania??co wtedy jakie te widzenia będą nadal przez plekse??czy ż przy stoliku??bardzo chce zrobić mojemu mężowi niespodziankę i pojechać tam z naszą 8 miesięczną córeczką której mąż jeszcze nie widział na żywo..ale boje sie o te plekse że widzenie takie będzie,,aha i jak w tym dniu 1wrzesnia dostanie misiek wyrok będzie mógł już zadzwonić??do mnie??

Nie wiem, jak to jest po wyroku nieprawomocnym, ale może zadzwonić do sądu i zapytać, jak teraz z widzeniem, albo do A Ś w Świdnicy.

hej! mam pytanie skoro zakończone zostało śledztwo a sprawa jest w toku dlaczego nie chcą mi dać normalnego widzenie przy stoliku tylko cały czas przez tą pleksę? Na pierwsze widzenie czekałam 9 miesięcy czy to jest normalne? (jestem narzeczoną, nie mamy dzieci) a jak już dostałam to za szybką, tłumaczyłam sobie, że to może z tego względu, że śledztwo jest w toku, ale teraz po jego zakończeniu jest to samo. Mogę napisać jakieś zażalenie, nie wiem, bardzo mnie denerwuje ta sytuacja. Tym bardziej, że mój mężczyzna napisał mi w liście, żebym śmiało pisała o normalne widzenie i na bank dadzą. proszę o poradę bo już nie wiem co robić :( ;( ;(

A ja mam pytanie zupełnie z innej beczki.Czy są jakieś przepisy jeśli chodzi o ubiór osoby przychodzącej na widzenie?Zamiast np.butów na obcasie lepiej wybrać trampki?I czy np.jakbym miała jakąś biżuterię,np.duży zegarek to by mi mogli kazać zdiąć i zostawić w depozycie?

Czy napisałaś już taką prośbę,jeśli tak a dali przez pleksę to poproś o uzasadnienie dlaczego.Ja miałam podobną sutację,ale wywalczyłam..

Beatko w tym samym dniu, co sprawa nie podpisze od razu warunków skazanego. Bo skąd niby ZK będzie wiedział, że on już ma wyrok - na słowo nikomu się nie wierzy. Musisz być cierpliwa, jak tylko ZK dostanie jego wyrok, to zapytaja się go czy chce podpisac warunki skazanego

Ps: na temat widzeń aresztowanego jest oddzielny wątek

Wiem wiem,przepraszam bo pomieszałam,zamiast tutaj wstawić bo mój jest skazany to wstawiłam w widzeniach aresztowanych i Zielonooka zdążyła odpisać.Jeszcze raz przepraszam.

zateskniona nie ma zadnego przepisu jesli chodzi o ubranie na widzenie. ale logiczne jest ze nie pojdzie sie w miniowie, extra szpilach i dekolcie jak pol swiata, no chyba ze ktos lubi szyderczy wzrok innych ludzi, pozatym to wiezienie, tam sa mezczyzni...

Nie no to to wiadomo :) Nie wiedzieć czemu miałam mylne odczucie że do ZK się jeździ jak szara myszka jak najskromniej.

nie nie musisz, ale wez tez pod uwage ze stroj powinien byc wygodny. np. jak masz daleko to troche miniowka i szpilki beda nie wygodne, jak bedziesz miala widzenie przez plekse, to moze sie zdazyc ze bedzie sporo osob na sali widzen, i bedziesz chciala ukleknac na krzesle zeby lepiej swojego slyszec to tez moze byc problem. juz kiedys byl poruszany watek ubioru na widzenie. i wiekszosc dziewczyn zgodnie pisala ze lepiej skromnie a wygodnie. pozatym jak juz pisalam na widzeniu nie jest sie samemu, i wiem z doswiadczenia jak na widzeniu widzi sie jakas wypacykowana lale jak chlopacy o niej mowia, i potem jej facetowi gadaja. pozatym chyba nie jest mile gdy cale widzenie ktos sie patrzy na ciebie ciagle z powodu ubioru.

Spoko,nie miałam na myśli wypacykowania ani mini :) Ani też bardzo bardzo skromnie.Tylko elegancko i tyle.A że wygodnie to podstawa bo długa podróż mnie czeka.Ale skoro zwracają uwagę na takie dziewczyny które prowokują ubiorem,to w sumie tak jak w całym kraju,każdy się obejrzy.Więc nie mam się czego bać bo mi o takie coś nie chodzi bo nie idę tam żeby o mnie gadali tylko dla mojego :) Mówisz,że był poruszany taki temat,więc napewno poczytam jak odnajdę ;)

słuchajcie jak trzeba napisać ta zgoda przez rodzicow dla odwiedzajacych niepelnoletnich?

zalezy ile niepelnoletnia osoba ma lat, i generalnie najlepiej wlasnymi slowami, nie ma jakiegos wzoru. ze prosi sie o udzielenie widzenie osobie tej i tej....ze rodzice wyrazaja zgode...

aniolek87 napisał:
zateskniona nie ma zadnego przepisu jesli chodzi o ubranie na widzenie. ale logiczne jest ze nie pojdzie sie w miniowie, extra szpilach i dekolcie jak pol swiata, no chyba ze ktos lubi szyderczy wzrok innych ludzi, pozatym to wiezienie, tam sa mezczyzni...
eee tam ;) ja tak chodziłam :D

forever a ile lat ma ta osoba niepełnoletnia?

moja młodsza siostra ma 17 lat i może odwiedzać swojego chłopaka w obecności kogoś pełnoletniego

naj częściej jeździ z rodzicami tego chłopaka

no własnie mam 17 lat, on wpisal mnie jako dziewczyne a ze nie mam 18 to musze miec zgode rodzicow. wole wziac od nich bo juz raz mnie nie wpuscili ze wzgledu na inne nazwisko, a i tak bede jezdzic z osobami pelnoletnimi jego rodzicami albo siostra.

To wpisał Cię na listę ale ze względu na inne nazwisko Cię nie wpuścili czy na niepełnoletniość,czy za to i za to ? Zaczynam się bać :(

Nigdy nie słyszałam, żeby trzeba było zgody rodziców :what: ale co ZK/AŚ to inaczej...

Z osobą pełnoletnią muszą wchodzić dzieci do lat 15 - od 15 nie muszą być pod opieką osoby dorosłej

wystarczy miec legitymacje, no i wiadomo zebys byla na liscie widzen.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót