Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
U nas to już nie ma co kombinować bo wszyscy wiedzą,że jestem jego dziewczyną więc jakby o konkubinie zaczął mówić to byśmy znów podpadli...Mam nadzieję,że Dyrektor mnie zaakceptuje,innaczej sobie pojadę do niego na pogadankę.Nie damy się tak łatwo.

hej mam kilka pytan z zwiazku zwidzeniem moj chlopak siedzi w wiezieniu w francji wie moze ktos ile czeka sie nawidzenie jest juz skazany na 3 miesiace i czy wie ktos czy moze napisac apelacje złozyłam papiery o jego chorobie czy moze to cos pomoc lub przypieszyc widzenie prosze o pomoc bo nie wiem juz co robic :(

prosze o pomoc moj narzeczony siedzi w francuskim wiezieniu wie ktos moze jakie jest tam prawo ile czeka sie na widzenie jak zlozyłam papier na widzenie w czwartek czy on wogole moze dostacze ze mna widzenie jak nie jestem jego najblizsza rodzina czy moge starac sie o skrocenie wyroku
choc dostał tylko 3 miesiace on jest chory złozyłam papier o jego chorobie czy moze to jakos przyspieszyc widzenie i wogole skrocic jego odsiadke prosze o pomoc bo nie wiem wogole sie do kogo zwrocic bo adwokatka socjalna przyznana mu w francji
niechce ze mna rozmawiac bo dla niej jest temta skonczoy nawetnie wiem za co dostał wyrok prosze o pomoc bo niewiem co juz mam robic i do kogosie zwracac:(

Nie orientuję się jak jest w tamtych więzieniach:( Wiem że u nas jak jest juz po wyroku to musi wpisać na listę a o takim samym nazwisku mogą wejśc przy pierwszym widzeniu (tzn w wyznaczonym dniu jaki ma skazany na widzenia) a do tymczasowo aresztowanych tzreba miec zgode od prokuratora lub sądu. Napewno jest juz po sprawie i ma wyrok??

witam, jestem tu nowa i strasznie zagubiona :( chciałam sie zapytac czy kazdy zk ma okreslone reguly jesli chodzi o ilosc widzen? czy sa to np. 2 czy 3 godziny w miesiacu ? i od czego to zalezy? z gory dziekuje za pomoc

Ilość widzeń zależy od grupy jaką ma.A dni określa ZK.Np.w danym ZK w poniedziałki od 9 do 14 są widzenia z osobami których nazwiska zaczynają się na początkowe litery alfabetu.

hmmm dokladnie nie wiem jaka ma grupe chyba P2 ale nie jestem pewna i cos doczytałam o podgrupie to napewno ma R- nie wiem czy dobrze to wszystko rozrozniam. Kurcze jestem zupełnie zagubiona juz w tym wszystkim :(

Poczytaj temat o podgrupach,chyba na stronie 15 jest wszystko opisane dokładnie.Pewnie będzie miał 3 widzenia w ciągu miesiąca bo tak zazwyczaj jest przy P2.Spokojnie,każda przez to przechodziła,dasz radę :)

no własnie tylko cos mowił ze ma 2 i o 3 bedzie musiał prosic, a jak to jest czy w kazdym ZK jes dodatkowa godzina na dziecko ? i czy jest to tylko jedna godzina w miesiacu ?

Tak,w każdym jest dodatkowa godzina i jest to jedna godzina w miesiącu.

wszystko zalezy od danego zk. w jednym zk jak juz ktoras napisała widzenia sa w dane dni tygodnia na dana litere alfabetu, w innych zk sa w danym dniu i maja wszyscy. jesli chodzi o skazanego musi wpisac na liste osoby (o innym nazwisku) i czesto tez pytaja kim dana osoba jest. skazanemu majacemu grupe p2 przysluguja 3 widzenia w mscu, dodatkowo takie widzenie mozna uzyskac w formie nagrodowki. oprocz tego przysluguje dodatkowe widzenie na dziecko (oczywiscie skazanego, bo inaczej kazdy by bral nie swoje dzieci) na widzenie moga wejsc max 2 osoby dorosle+ dzieci.

aniolek87 dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :) wszystko mi sie juz rozjasniło ;)

Ja mam 16 lat moj chlopak dostal wyrok 2 miesiecy. I prawdopodobnie bedzie w Suwalkach. czy ja mam jakies szanse zeby go zobaczyc? wiem ze trzeba byc z osoba dorosla dla mnie to nie problem moge wziasc jego mame. Ale czy ja bede tam mogla wejsc? prosze o szybka odpowiedz. z gory dziekuje

Jeśli Cię wpisze na listę widzeń, to wejdziesz bez problemu. Zapoznaj się z tematem, tu już wszystko było po kilkadziesiąt razy pisane

Mam jeszcze jedno pytanie. Bo na poczatku jego rodzice pojda to czy moge dac im list i zeby oni mu go przekazali.? czy musze wyslac tam to zk?
Z gory dziekuje za odpowiedzi

Nie wiedziałam,gdzie to ulokować,ale ponieważ chodzi w większości o widzenie skazanego,piszę tutaj.Wreszcie pogadałam dłużej z moim Łobuzem i się dowiedziałam paru istotnych rzeczy.Przy krótkim wyroku,w ZK w którym przebywa,nie ma listy widzeń.Osoby z rodziny mogą odwiedzać skazanego w wyznaczone dni natomiast aby inne osoby miały widzenie,wtedy skazany musi wystosować prośbę.A te prośby są dla osób bliskich,o innych nie ma mowy.Ponadto nie można marzyć o skróceniu wyroku czy o przepustkach bo wyrok jest za krótki.Szczęście w nieszczęściu.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót