Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
djkahoney.....kartę do telefonu możesz mu kupić w kantynie.....wogóle jeżeli dobrze pamiętam i ten twoj jest w Myslowicach to tak naprawdę w kantynie możez kupić prawie wszystko.....jest dobrze zaopatrzona...:)

A mi chodzi o telegrosika bo ktoś tu pisał, że są tańsze czy tam więcej minut... Chyba, że jest w kantynie to nie widze problemu. :)
Tak jest w Mysłowicach.

...możesz kupić w kantynie i zwykłe karty tp sa i telegrosika. Moje słonko może dzwonić dopiero od tego tygodnia więc narazie dzwonił ze zwykłej karty bo jeszcze nie obczaił jak dzwonić przez telegrosika ale podobno jet taniej...:)

potwierdzam jest taniej :) a szczególnie na komórkę z telegrosza jest taniej i chyba zaraz dostanie nam się za zbaczanie z tematu rozmowy :D

Ola to chodz do telamtu o telefonach, kartach mam pytanie do Ciebie. ;)
Żeby nie nie robić offtopu ;p

Jestem nowa w tym temacie i chciałabym zapytać kiedy można starać sie o widzenie? Czy musi upłynąć jakiś czas od początku sankjii?:sad:Czy siostra może dostać widzenie bez problemu ? Narazie mama dostaje odmownie i nie wiem czy moge się starać czy nie?? Proszę pomóżcie !!!

Brat jest na sankcji 3 miesięcznej mam nadzieje że na tym się skończy !!! Nigdy nie był karany i nie sądziłam że dostanie sankcje ale nie ma zasady !!!

zapoznaj się z tematem do którego podałam linka, ten temat dotyczy widzeń osób już po wyroku. Twój brat jeszcze wyroku nie dostał, tylko został tymczasowo aresztowany.

Jest gdzieś zapisane na temat widzeń? Warunków?
Mnie dziśkolejny raz nie wpuścili że nie mam 18 lat. Jestem na liście jako konkubina.
Na tablicy w poczekalni jest napisane, że do 15 lat z osobą pełnoletnią.
A mi kazali przyjść z opiekunem prawnym! A za miesiąc mam 18.
Z tego wszystkiego odpusiłam na miejscu bo i tak bym nie weszła bo ma tylko 2 widzenia w miesiącu i już wyczerpane.
Gdzieś słyszałam, że mająułatwiać kontakt z osobami bliskimi.
Łobuz napisał pisemko do wychowawcy ze jestem osobą bliską dla niego i on się zgodził, ale jakoś policjant pogadał z nim że postawił na swoim żeby mnie nie wpuścić :(

djkahoney, to nie normalne jest, jak mój misiek pierwszy raz sankcje miał to miałam i problemów nikt nie robił, a przed samą 18 w ZK też mi się nigdy nie zdarzyło. Chyba najlepiej iść do dyrektora, tak jak dziewczyny pisały w TW. Jak sobie ustalają zasady to niech się ich trzymają.

djkahoney, z tym może być różnie, ale ja bym ryzykowała.

jeśli jesteś wpisana na tzw. kartę widzeń to powinnaś byc wpuszczona art102KKW gwarantuje osadzonemu prawo do kontaktu z osobami bliskimi...następnym razem faktycznie zapisz się na rozmowę do Dyrektora...przyczyny mogą też byc inne...może miał akurat sprawę w sądzie, może to nie był dzień odwiedzin lub nie jego dzień, może miał izolatkę, przebywał na leczeniu....itp...u Dyrektora dowiesz się tego!!!

Nie żadnych innych przyczyn nie było.
Po prostu uparli się że muszę być nie zosobą pełnoletnią, a z opiekunem prawnym.
Jestem umówiona na jutro. Napisze jak wróce.

...djkahoney.....dziwne to trochę :o ja jeżdżę do Mysłowic do mojego łobuza i nigdy nie widziałam żeby ktokolwiek tam mial problem z wejściem.....a widzialam naprawde młode dziewczyny (może tylko tak wyglądaly).....hmmm ciekawe o co kaman

Ale djka pisalas ze ma na miesiac ma 2 widzenia i mial je wykorzystane... To moze byl powod dla ktorego cie nie wpuscili??
Bo ja innego nie widze:what:

witam wie ktoś coś na temat widzeń w aś w szczecinie, mój K przebywa teraz w szpitalu więziennym ...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót