Widzenia skazanego

• Autor wątku Autor wątku skarlet
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mój K jest teraz aktualnie w szpiatu więziennym w Aś w szczecinie... podał mnie jako konkubine ( jestem tylko dziewczyna) ... miałam mnieć widzenie ale przez ostatnio tel powiedział ze mam dzwonić do jego wychowawcy, powiedział, ze beda mnie pytac o jakies rzeczy... o co moga mnie mniej wiecej pytac?

Witam wszystkich...pierwszy raz jestem na tym forum...wcześniej przeglądałam i widzę że wszyscy tu jesteście bardzo pomocni...mam więc prośbę...muszę napisać pismo do dyrektora zk o umożliwienie mi widzeń z chłopakiem,tym samym o wpisanie na listę odwiedzających...jak dobrze ułożyć treść takiego pisma...chciałabym żeby miało to ręce i nogi :)

arwena86 napisał:
...muszę napisać pismo do dyrektora zk o umożliwienie mi widzeń z chłopakiem,tym samym o wpisanie na listę odwiedzających...

Czy mnie się wydaje czy jak On jest skazany to wystarczy żeby on Cię wpisał na listę ? Potrzebne jest jakieś dodatkowe pismo do dyrektora?

dzwonił i mówił żebym napisała do dyrektora takie pismo a drugi egzemplarz wysłala jemu...on to dołączy do jakichś tam papierów ...i niby nie będzie problemu z widzeniem

ale jesli jest skazany to po co takie pismo?? jako skazany on wpisuje cie na liste widzen ktora zatwierdza potem dyrektor

Ja myślę, że być może Dyrektor chce zobaczyć jaką jesteś osobą i nie jest pewien czy powinien zatwierdzić Cię na liście widzeń. Dlatego chce abyś napisała takie pismo

ok,dziękuję Wam za odpowiedzi...a może ktoś pomóc napisać takie pismo...w sumie co tam napisać??

arwena86 napisał:
ok,dziękuję Wam za odpowiedzi...a może ktoś pomóc napisać takie pismo...w sumie co tam napisać??

miasto, data

Imie Nazwisko
Data urodzenia
Adres

Do Dyrektora
Zakładu Karnego w .....
adres Zk

Zwracam sie z uprzejma prosba o udzielenie zgody na widzenie ze skazanym
(imie nazwisko) synem (imie ojca skazanego) w dniu ........

emi_im dziękuję za pomoc...napiszę jak najszybciej i oby odpowiedź pozytywna :)

Witam,
jestem pierwszy raz na forum - szukam pomocy/informacji o aś na Służewcu. Mam pytanie dotyczące widzenia się z tymczasowo aresztowanym (pierwsze widzenie). Jak to wszystko wygląda? Gdzie się udać jak już dojadę na Kłobucką? Czy jest tam możliwość dowiedzenia się kto jest wychowawcą zatrzymanego? Jestem kompletnie zielona. Zaznaczę, że mam już zgodę na widzenie od prokuratora. Proszę pomocy

jest watek o widzeniach tymczasowo aresztowanego i tam sie wszystkiego dowiesz bo nie wiem co chcesz dokladnie wiedziec:)

luśka123 napisał:
Witam,
jestem pierwszy raz na forum - szukam pomocy/informacji o aś na Służewcu. Mam pytanie dotyczące widzenia się z tymczasowo aresztowanym (pierwsze widzenie). Jak to wszystko wygląda? Gdzie się udać jak już dojadę na Kłobucką? Czy jest tam możliwość dowiedzenia się kto jest wychowawcą zatrzymanego? Jestem kompletnie zielona. Zaznaczę, że mam już zgodę na widzenie od prokuratora. Proszę pomocy

poczytaj tutaj

http://forumprawne.org/wieziennictwo/42847-sluzewiec.html

dziękuję badzo
a nie wiecie może w jaki sposób można dowiedzieć się czegoś o aresztowanym? Może znacie jakiś nr telefonu do wychowawców z tego aresztu?

Cześć!
Potrzebuje pomocy, czytałam forum i słyszałam różne wersje. a chodzi mi o to że ktoś blisko (chłopak ) odbywa już wyrok kilka miesięcy i chce go odwiedzić. co mam zrobić?.. podobno ma mnie wpisać na liste i póżniej mam tam jechać i czekać w kolejce.. ale potrzebuje do tego jeszcze jakiś wniosek czy już nie? i skąd mam widzieć na kiedy przyznają mi widzenie? prosze o pomoc..

Wszystko zależy od ZK, ale jeżeli figurujesz na zatwierdzonej przez dyrektora liście to już żadnego wniosku nie potrzebujesz. Ja mogę Ci powiedzieć jak jest we Wrocławiu na Klęczkowskiej.

luśka123 napisał:
dziękuję badzo
a nie wiecie może w jaki sposób można dowiedzieć się czegoś o aresztowanym? Może znacie jakiś nr telefonu do wychowawców z tego aresztu?

Tu masz telefony itp.

http://www.sw.gov.pl/index.php/jednostki/13/303

Izka_mean napisał:
Cześć!
Potrzebuje pomocy, czytałam forum i słyszałam różne wersje. a chodzi mi o to że ktoś blisko (chłopak ) odbywa już wyrok kilka miesięcy i chce go odwiedzić. co mam zrobić?.. podobno ma mnie wpisać na liste i póżniej mam tam jechać i czekać w kolejce.. ale potrzebuje do tego jeszcze jakiś wniosek czy już nie? i skąd mam widzieć na kiedy przyznają mi widzenie? prosze o pomoc..

Jak chłopak wpisze Cię na listę jedyne czego potrzebujesz to dowód osobisty lub inny dokument ..
O widzenia musisz się dopytac w Zk, w każdym są inne dni na odwiedziny .
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Dziekuje Bardzo.a jak wpisze mnie na tą listę to wystarczy że tam zadzwonie. i dopytam się kiedy mogę go odwiedzić?

No pewnie, ale możesz też sprawdzić w necie, niektóre zk to podają na swoich stronach, np. Strzelin.

o to super:). Ale też można zrobić tak że on by do mnie zadzwonił jak będzie wiedział że mnie zatwierdzili i powie kiedy mogę przyjechać?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót