Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Malutka1987 napisał:
Witam! Mojego chłopaka pod koniec sierpnia zamknięto w areszcie śledczym. Prokurator nie chce mi dać widzenia ponieważ jestem świadkiem w sprawie. Żyjemy w konkubinacie od 2 lat. Jestem w ciąży czy to może pomóc w uzyskaniu widzenia. Czy jest jakaś szansa na uzyskanie zgody?

Jesli Prokurator mówi nie to nie. Nic tego nie zmieni.

czesc dziewczyny mam nastepujace pytanie nie znam sygnatury akt a chce prosic o widzenie z chlopakiem czy moge npisac takie podanie bez sygnatury akt i czy wzor wniosku o widzenie moze wygladac tak? jak w linku http://www.zakiewicz.pl/wniosek_widzenie_osoba_najblizsza.pdf . Jestem dla niego osoba obca wiec zdaje sobie sprawe ze nie musze otrzymac tego widzenia .

Nie musisz podawać sygnatury akt,jeśli nie znasz,chociaż to jest ułatwieniem. Napisz po prostu zwykłe podanie z prośbą o widzenie,nie musi być aż tak obszerne.

a podanie ma byc na komputerze pisane czy moze byc odrecznie ??

W niektórych prokuraturach są już gotowe wnioski do wypełnienia,a jeśli nie to piszesz normalnie podanie odręcznie.

witajcie,jestem tu nowa,do tej pory tylko czytałam pisze po raz pierwszy,moj maz jest tymczasowo aresztowany,mamy małe dziecko,chce sie zapytac czy na widzenie moge wejsc z dzieckiem?

Musisz napisać w prośbie do organu pod który należy twój mąż, jeżeli do prokuratora to do niego kierujesz wniosek o widzenie z dzieckiem, a jak do sądu, to do sądu.

acha dzieki,bo widzenie z mezem bede miala prawdopodobnie przez plekse a gdzies przeczytalam ze z małym dzieckiem takie widzenie jest niemozliwe i juz sama tak naprawde nie wiem jak to jest:(:(

Witam wysztkich. Chciałbym zobaczyć się z tymczasowo aresztowanym,ale nie należe do jego rodziny. Jestem jego kolegą. Nie jestem swiadkiem itd w sprawie przez, która trafił do aresztu. Matka tymczasowo aresztowanego rozmawiała z prokuratorem i ten podobno wyraził zgodę na to by tymczasowo aresztowany mógł zobaczyć się z kuzynem.
Czy ktos zweryfikuje fakt czy należe do rodziny tymczasowo aresztowanego podajac się za wyżej wspomnianego kuzyna ?
Chciałbym się bardzo z nim zobaczyć jednak nie chciałbym namieszać, pewnie w sytuacji w której prokurator dowiedziałby się, że próbowano go zrobić w konia podając się za kuzyna odmówiłby widzeń z tymczasowo aresztowanym w ogóle.

Skoro wiesz,że jeśli oszustwo wyszłoby na jaw i mogłyby być przez to problemy to po co próbować ? Nie możesz po prostu napisać prośby o widzenie i spróbować się z nim spotkać w normalny sposób?

Niepotrzebnie się przejmujesz, kuzyn to nie jest najbliższa rodzina a i prokurator wie ,że 90% odwiedzających okazuje się nagle kuzynami, konkubinami itd. ,jeśli ma wydać zgodę to wyda i już, to nie ma wpływu, nikt tego nie sprawdza ani w prokuraturze ani w aś czy zk ( bo myślę ,że pokrewieństwo pt. "kuzyn" jest zbyt trudne do sprawdzenia :) )

jjacek napisał:
bo myślę ,że pokrewieństwo pt. "kuzyn" jest zbyt trudne do sprawdzenia :) )

oczywiście nie namawiam do podawania fałszywych danych, nie taki był cel tej wypowiedzi, chodziło raczej o to ,że dla prokuratora kuzyn oznacza tyle co żadne pokrewieństwo i równa się mniej więcej tyle co kolega, więc sprawdzi jedynie czy nie jesteś powiązany ze sprawą i czy TA może mieć widzenia z Tobą.

Witam. Mam taki problem. Mój mąż ze względu na święta ma zostać dopiero we wtorek 27.12 przewieziony do Aś Służewiec. Kiedy będę mogła złożyć do prokuratury wniosek o widzenie?? Nie ukrywam że zależałoby mi na jak najszybszym zobaczeniu go gdyż za kilka dni mam termin porodu. Bardzo proszę o szybką odpowiedz.

lisica5511 napisał:
Witam. Mam taki problem. Mój mąż ze względu na święta ma zostać dopiero we wtorek 27.12 przewieziony do Aś Służewiec. Kiedy będę mogła złożyć do prokuratury wniosek o widzenie?? Nie ukrywam że zależałoby mi na jak najszybszym zobaczeniu go gdyż za kilka dni mam termin porodu. Bardzo proszę o szybką odpowiedz.

jeśli jest tymczasowo aresztowany możesz być u prokuratora zajmującego się sprawą we wtorek rano.a teraz jest w innym aś czy w policyjnej izbie zatrzymań(tzw.dołku?:))?

no niestety prokurator stwierdził że jako świadek w sprawie nie dostanę widzenia :( :mad:

standardowa zagrywka prokuratorów, jedna z najbardziej nieludzkich i perfidnych.

Jeśli Pani mąż ma obrońcę proponuję poprosi c go o wizytę u prokuratora celem przekonania go, że skorzysta Pani z prawa do odmowy składania zeznań. Szanse na powodzenie wzmocni napisane przez Panią wlasnorecznie oswiadczenie o tym fakcie, zlozone do akt sprawy.

nie ma gwarancji sukcesu, prokurator nie ma obowiazku pojsc Wam na reke w tym zakresie, ale z mojego doswiadczenia wiem, ze czasem dziala. lepszego sposobu nie znam.

Flagg napisał:
standardowa zagrywka prokuratorów, jedna z najbardziej nieludzkich i perfidnych.

Przecież to jest w celu zapobiegnięcia matactwa w śledztwie. Przykre jeżeli mąż z żoną nie mogą się zobaczyć,ale świadek z oskarżonym nie może mieć innego kontaktu niż listowny...

lisica5511 napisał:
no niestety prokurator stwierdził że jako świadek w sprawie nie dostanę widzenia :( :mad:

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją... to w pierwszej kolejności przeczytaj Art. 217 § 1c kodeksu karnego wykonawczego

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót