forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
Nigdy nie czytałaś kodeksu karnego? Artykuł 115 na przykład.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
endorfinalna napisał:blossom Nie koniecznie jak są podejrzenia o matactwo widzenia nie dostanie, bo takie podejrzenia są w sytuacji prawie każdego TA, jak nie w większość.
Może dostać widzenie, może nie dostać, zależy od prokuratora. A ewentualna odmowa widzenia wcale nie musi być uargumentowana obawą przed mataczeniem.
Oczywiście listy może pisać do kogo chce, tak samo je otrzymywać, chodzi tylko o treść. Aby nie poruszać spraw związanych ze śledztwem.
A na odpowiedź się czeka różni. Raz trwa to 2dni, inny razem 5.
Jako TA wykonywać telefonów nie może.
Musisz przyjść z opiekunem na widzenie czy po zgodę? Na widzenie nie musisz iść z opiekunem, bo jest tak jak napisałaś, czyli, że na widzenie można chodzić samemu od 15roku życia. Ale słyszałam o przypadkach gdzie funkcjonariusze nie wpuścili osoby niepełnoletniej bez opiekuna.olkaaa_23 napisał:Witam, jestem nowa na tym forum. Szukałam, niestety jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Mój chłopak jest aresztowany i pani prokurator wydała zgodę na wystawienie mi widzenia. Jednak gdy przyszłam, żeby to widzenie mi wystawiła, to zorientowała się że nie mam 18 lat i powiedziała, ze muszę przyjść z opiekunem. Nie rozumiem tego, ponieważ mam 17 lat, a ponoć na widzenia można chodzić samemu od 15 roku życia. Jeżeli jednak w tym areszcie faktycznie musiałabym przyjść z kimś dorosłym, to czy faktycznie musi to być mój opiekun?
Dla mnie to w ogóle dziwne, że musisz iść na widzenie z osobą dorosłą, ale co ZK to obyczaj. Na to wygląda, że musisz się dostosować. Pewnie chcesz ukryć przed rodzicami fakt, że idziesz na widzenieolkaaa_23 napisał:Musze przyjsc po zgode z opiekunem i na widzenie zdaniem pani prokurator ponoc tez. Ale jak dzwonilam do aresztu powiedzieli mi, ze musze przyjsc z osoba dorosla, nie mowili nic o tym ze z opiekunem.
Malutka1987 napisał:Czy jest jakaś szansa na uzyskanie zgody?