N
nadziejaaa
dziekuje bardzo za pomoc... mam nadzieje ze uchyla, chociaz moga sie uprzec i do czasu rozpatrzenia apelacji tak go trzymac bez zadnych praw ;(. no ale niestety na to nie mamy wplywu.jeszcze raz wielkie dzieki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No niestety areszt przedluzyli o kolejne 3 miesiace. Jak mam teraz to rozumiec?? Ze bedzie aresztowanym az do apelacji?? A druga sprawa to narzeczony jeszcze nie otrzymal tego wyroku, o tym ze i na ile jest skazany dowiedzial sie od odwiedzajacych Go...Czy jest mozliwe ze areszt przedluzyli wlasnie z tego wzgledu,ze nie otrzymal jeszcze dokumentow,uzasadnienia wyroku???forg napisał:Jeśli areszt zostanie uchylony to będzie traktowany jak skazany.
nadziejaaa napisał:No niestety areszt przedluzyli o kolejne 3 miesiace. Jak mam teraz to rozumiec??
forg napisał:Będziesz miała prawo, gdy dyrektor lub organ dysponujący wyrazi na to zgodę. W zależności od sytuacji prawnej.
Po zapadnięciu wyroku pierwszej instancji osadzony może zdecydować się na traktowanie go według regulaminu wykonywania kary pozbawienia wolności (pisząc w skrócie).
nadziejaaa napisał:jakich moge w takim odwolaniu do okregowego uzyc argumentow??
Art. 223.
§ 1. Po wydaniu wyroku skazującego sądu pierwszej instancji tymczasowo aresztowany
może być przeniesiony do zakładu karnego; sąd, do którego dyspozycji
tymczasowo aresztowany pozostaje, może postanowić inaczej.
§ 2. W stosunku do tymczasowo aresztowanego przeniesionego na podstawie § 1 do
zakładu karnego, stosuje się przepisy o wykonywaniu tymczasowego aresztowania,
chyba że wyraził on zgodę na stosowanie względem niego przepisów o
wykonywaniu kary pozbawienia wolności
nadziejaaa napisał:czy istnieje gdzies jakis zapis ktory mowi o tym ile czasu ma organ dysponujacy na udzielenie odpowiedzi na prosbe o widzenie??
nadziejaaa napisał:Wyglada to tak jakby grali na zwloke
Szansa zawsze jest, a każdy przypadek jest inny, więc zawsze warto próbować starać się o zgodę na widzenie z tymczasowo aresztowanym. Ja na przykład dostałam taką zgodę bez najmniejszego problemu, a też jestem tylko dziewczyną dla mojego ukochanego._Martusiek_ napisał:Witam.
Z tego co widzę co piszecie to całkowicie straciłam nadzieje że zobaczę się z moim M ;( Jestem jego dziewczyną, ale nikt z rodziny się nim nie interesuję więc może mam jakiś 1% szansy ze dostane widzenie ?
Co o tym sądzicie ..
Nawet nie wiem ile on dostał tego aresztu dowiedziałam się tylko że dzisiaj go właśnie tam przewieźli. ;(