Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
agnes jesli bylyscie razem na jednym widzeniu to sie liczy jako jedno, to oczywiste. a o pytaniu ktore napisalas to chodzi ze w danym dniu odbeda sie widzenia wg regulaminu, czyli w tych godzinach jak jest przyjete

hej! mam pytanie skoro zakończone zostało śledztwo a sprawa jest w toku dlaczego nie chcą mi dać normalnego widzenie przy stoliku tylko cały czas przez tą pleksę? Na pierwsze widzenie czekałam 9 miesięcy czy to jest normalne? (jestem narzeczoną, nie mamy dzieci) a jak już dostałam to za szybką, tłumaczyłam sobie, że to może z tego względu, że śledztwo jest w toku, ale teraz po jego zakończeniu jest to samo. Mogę napisać jakieś zażalenie, nie wiem, bardzo mnie denerwuje ta sytuacja. Tym bardziej, że mój mężczyzna napisał mi w liście, żebym śmiało pisała o normalne widzenie i na bank dadzą. proszę o poradę bo już nie wiem co robić :(

czesc mam takie pytanie- mojego chłopaka zgarneli w sobote. na komendzie gdzie go zabierali powiedzieli ze zostanie pozniej przewieziony do AŚ (cały czas chodzi o Poznań). Faktycznie jakies dwie godz od zatrzymania chlopak zadzwonil do mnie- ktorys z policjantow pozwolił mu zatelefonowac- i powiedzial zw wiozą go do AŚ. pojechalam tam- policjant w okienku powiedzial zebym przyszla sie dowiedziec czegos konkretnego w poniedzialek. Bylam tam dzis podaje imie i nazwisko a on na to ze takiej osoby tu nie ma i nic więcej nie moze mi powiedziec. Jak mam sie dowiedziec gdzie jest zeby sie z nim jakos sprobowac spotkac?? pomozcie prosze

Witam jeszcze raz. Słuchajcie adwokat ma prawo w każdym dniu pojechać do aresztowanego, którego będzie przedstawicielem podczas sprawy, czy tylko wtedy, gdy są wyznaczone widzenia??(np. w weekendy) Bo mi się wydaję, że chyba nawet w takie zwykłe dni, nawet jeśli nie są to dni widzeń czy się mylę?? :/ Proszę o Wasze odp.

Wydaje mi się że nie ma takich wyznaczonych dni i adwokat może w każdej chwili zobaczyć się z aresztantem, do mojego faceta adwokat chodzi dość często stąd taka odpowiedz, ale mogę się mylić, a czy ktoś odpisze na moje pytanie 4 posty wyżej? ;/

Adwokat nie musi jeździć w dni,w które są widzenia...

Wiewiórkaaa ja od kilku miesiecy mam widzenia przez plekse,miałam je cały czas mimo,że podczas śledztwa gdy sprawa była w prokraturze i później po zakończeniu śledztwa jak akta trafiły do sądu prosiłam o widzenia przy stoliku to dawali mi przez plekse...Ja ciesze się,że wogóle moge Go widzieć,choć patrzenie przez szybe strasznie boli,to wiem,że inni nie mają widzeń wogóle...Na ten tydzień też złoże podanie o widzenie przy stoliku,choc wiem,że i tak nie dadzą,zawsze gdzieś mam maleńką nadzieje...

aha czyli widzę, że nie tylko ja cierpię z powodu pleksy :( myślałam, że może kiedy ruszy sprawa coś się zmieni ale cały czas odrzucają moje wnioski, też mam nadzieję, że może w końcu ktoś się "zlituje" :) thx za odp.

Wiewiórkaaa napisz prośbę o widzenie przy stoliku.Ja też tak miałam,że niechcieli mi dać,ale gdy poszła do szefa prokuratury on mi dał.Trzeba próbować wszystkiego.

Te pytanie to żart?Nie niema takich przepisów z tego co mi wiadomo...Mam widzenia(przez plekse)od kilku miesięcy... Byłam i w butach na obcasie i miałam na sobie biżuterie i nikt nie zwrócił mi uwagi,no bo niby czemu?Sprawa ubioru jest sprawą indywidualną każdego człowieka...

Przeniosłam pytanie do odpowiedniego tematu.Nie Zielonooka to nie żart.Lubię się elegancko ubierać i nie chciałabym żeby mieć to przez to problemy bo np.jakaś lalunia na mnie krzywo spojrzy i widzenia nie będzie co podeprze jakimś beznadziejnym argumentem.

Zależy co rozumiesz przez pojęcie "elegancko"...
Skoro w innym temacie piszesz,że Twojego przeniesli do zk to nikt nie daje Ci zgody na widzenia tylko musisz być na liscie,więc już nie rozumiem kto ma na Ciebie krzywo spojrzeć...

No chociażby szpilki,trochę biżuterii typu zegarek,coś na szyję,kolczyki.Wpisał mnie właśnie na listę ale to moje pierwsze widzenie i poprostu się boję.Nie chcę podpaść albo usłyszeć że się ktoś wystroił jak Stróż w Boże Ciało czy coś takiego.Jak mój był w AŚ to różne były farmazony.Siostry nie było na liście,nie chcieli jej wpuścić nawet że to samo nazwisko miała ale jednak przekonała kogoś.Jego przyjaciółka najprawdopodobniej na liście była ale nie należała do rodziny więc jej nie wpuścili.

Nie masz co się martwić. Nikt Ci słowa nie powie na temat ubioru, tylko bramka może "piszczeć" od biżuterii :ok:

Zatęskniona z biżuterią to lepiej nie radzę, ja przechodziłam przez tą bramkę i też mi zapiszczało a to dlatego, żę miałam troche metalowego na pasku od spodni, musiałam sciagnac i dopiero moglam wejsc.

ale to też zależy gdzie i na jakich ludzi się trafi, jeden każe Ci ściągać pasek, a inny się tylko uśmiechnie pod nosem.

czesc mam takie pytanie- mojego chłopaka zgarneli w sobote. na komendzie gdzie go zabierali powiedzieli ze zostanie pozniej przewieziony do AŚ (cały czas chodzi o Poznań). Faktycznie jakies dwie godz od zatrzymania chlopak zadzwonil do mnie- ktorys z policjantow pozwolił mu zatelefonowac- i powiedzial zw wiozą go do AŚ. pojechalam tam- policjant w okienku powiedzial zebym przyszla sie dowiedziec czegos konkretnego w poniedzialek. Bylam tam dzis podaje imie i nazwisko a on na to ze takiej osoby tu nie ma i nic więcej nie moze mi powiedziec. Jak mam sie dowiedziec gdzie jest zeby sie z nim jakos sprobowac spotkac?? pomozcie prosze

Spróbuj dowiedzieć się na komendzie jaka prokuratura przejęła jego sprawę i ewentualnie gdzie został przewieziony.. potem udaj się do prokuratora po zgodę na widzenie, jesli się uda będziesz mogła się z nim zobaczyć..
Pozdrawiam!

Dokładnie , jak mój R. był zatrzymany na 48 - to po spotkaniu z prokuratorem konwojowali go do AŚ.. dowiedziałam sie wszystkiego na komendzie ...a telefonowałam co chwile. POZDRAWIAM

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót