Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
tak wiem, wczoraj ciężko było ale dała przy stoliku, ale powiedziała że następnym razem będzie trzeba zaświadczenie od lekarza a że jestem krótkowidzem i noszę okulary więc mam na co się powołać :)

dziewczyny a małe pytanie a co ma zaswiadczenie od lekarza ze jest sie krotkowidzem do widzenia?? bo teraz nie bardzo rozumiem te kombinacje

Dziewczyny jak to jest?? Jak mam zgodę na widzenie od sędziego z dzieckiem a go nie zabiorę bo jest chore to wpuszczą mnie bez niczego czy mogą robić problem?? Bo w sumie jak go nie zabiorę to można skreślić chyba?? Zdarzyło się którejś z was takie coś??

problemów robić nie będą ja też zawsze mam wpisane dzieci , a nie zawsze je zabieram;)

To po prostu na zgodzie na widzenie skreslaja dziecko tak?? Bo tez slyszalam ze zalezy od zmiany SW... A mam nadzieje ze mi tez nie beda robic problemow:) Dzieki

Witam mam pytanie staralam sie o widzenie z moim chlopakiem ktory jest tymczasowo aresztowany ale sad sie nie zgodzil uzasadniajac swoja odmowe tym ze moge byc swiadkiem w sprawie. Jak na razie nie skladalam zadnych zeznan, nie wiem dokladnie czy bede mogla odmowic ich skladania. Czy to znaczy ze do zakonczenia postepowania, przesluchan swiadkow nie bede mogla sie z nim zobaczyc? A jesli odmowie skladania wyjasnien to dostane zgode na widzenie? Blagam pomozcie bo mi serce peknie:rolleyes:

aniolek87 napisał:
dziewczyny a małe pytanie a co ma zaswiadczenie od lekarza ze jest sie krotkowidzem do widzenia?? bo teraz nie bardzo rozumiem te kombinacje
Aniołku, Agnes jeśli nic nie wykombinuje będzie miała widzenie przez pleksę (jej facet jest aresztowany)

Mężatka spokojnie idź na widzenie sama. Wielokrotnie miałam zgodę z dzieckiem, a chodziłam sama.

Jeśli nie jesteś jego konkubiną, nie możesz odmówić składania zeznań. Prawo do odmowy mają tylko osoby najbliższe. Wg kk dziewczyna, nie jest osobą najbliższą. Chyba będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość i czekać do czasu aż zostaniesz przesłuchana

zaswiadczenie lekarskie jest dowodem ze widzenie przez plekse jest dla ciebie uciazliwe a tym samym jest podstawa do widzenia bezposredniego - ja tak mam:)

tylko dla mnie to troche dziwne bo co ma krotkowzrocznosc do widzenia przez plekse...

fefka no teraz dałaś mi trochę nadzieji, mam nadzieję, że prokuratorka nie będzie robiła problemów :/
aniolek87 widocznie może coś ma, sama prokuratorka nam gadała, że musi być zaświadczenie jeśli się na coś leczy ( i tu dodała "czy jesteśmy ślepi, starzy, głusi, mamy problemy z kręgosłupem, itp) sama się trochę nad tym zastanawiam co to ma do tego :/ ale co innego mam wymyślić, może akurat się uda.

Powiedzcie mi mam taka sytaucje stary znajomy wyladowal w AŚ ale wiem ze nie za niewinnosc. Wiem juz za co i ogolnie duzo o tej calej sprawie sie dowiedzialam. Moje pytanie brzmi: czy w zwiazku z tym ze jestem tylko znajoma moge otrzymac zgode na widzenie?

Julia - szanse zawsze są - mi sąd tak udzielił zgody i to w dodatku przy stoliku:) Tylko nie wiem czy Ty musisz mieć zgodę z sądu czy z prokuratury, bo w prokuraturze to pewnie mogą być większe problemy, choć z autopsji tego nie wiem, bo w prokuraturze po zgodę nie byłam, ale w sądzie zero problemu.

Wczoraj sie spokalam z mama znajomego i od maja - wtedy byl aresztowany nie dostala zgody na widzenie.ani matka ani brat wiec ja chyba tymbardziej nie dostane. Moze ktos mial podobna sytuacje? Prokurator twierdzi ze dla dobra śledztwa nie pozwala na widzenie bo moga byc swiadkami. I teraz pytanie czy mnie tez moga odmowic z tego powodu skoro ja jestem tylko znajoma?

Skoro mama nie dostała zgody na widzenie, to Ty tym bardziej nie dostaniesz

no tak mama z nim mieszkala a raczej on z mama i bratem. dlatego nie dostaja zgody na widzenie. a skoro ja nie mialam z nim nic wspolnego procz czystej znajomosci to z jakiego powodu dostane odmowe na widzenie?

u mnie nawet moje problemy z gardlem "cos" maja;) a teraz zadam moze troszke krepujace pytanie ale wprost...czy mozna na widzeniu isc ze swoim do "ubikacji" czy moze poniesc za to konsekwencje,kwit czy cos w tym stylu? probowalyscie juz?

julia myszka widzenia otrzymuje z reguły najbliższa rodzina, osoby najbliższe osadzonemu. Próbować oczywiście możesz, ale są na prawdę nieduże szanse na to, że uzyskasz widzenie. Wszystko zależy od organu prowadzącego postępowanie.
Dosyć niedawno była dziewczyna na forum, która dostała od prokuratora 1 widzenie przez pleksę, a z sądu już w ogóle nie dostała. I nikogo nie obchodziło to, że są juz se sobą od kilkunastu miesięcy. Sąd uzasadnił odmowę tym, że nie jest osobą najbliższą dla skazanego (osobą najbliższą wg kk jest najbliższa rodzina i konkubina - dziewczyna, czy znajoma już NIE)
Powodzenia :ok:

a czym sie niby rozni dziewczyna od konkubiny? i u mnie dostaja nawet jego koledzy...i prosze o odpowiedz na moje pytanie:D

Za konkubinę uważają kobietę, która np. mieszkała wcześniej z osadzonym, ma wspólny meldunek z nim, wspólne dziecko albo coś, co ich łączy poza uczuciem:)
A dziewczyna to dziewczyna - dzisiaj jest jutro jej nie ma;)
Co do zgody to tak jak pisałam wcześniej dostałam ją jako koleżanka bez zbędnych kłamstw kim to dla osadzonego nie jestem, koledzy też dostawali więc jak widać nie ma na to reguły - a próbować można zawsze.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót