Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a więc...mój chłopak tez był poszukiwany i dostał 14 dni at i nie dostałam widzenia...prokurator po prostu powiedział ze po 14 dniach go puszczą...zalęzy jeszcze za co był poszukiwany listem...
a teraz ja zapytam o swój problem...
w niedziele zatrzymali mojego chłopaka i jego 5 kolegów,stawiają mu strasznie dużo zarzutów i zamkneli go na sankcje.nawet do konca nie wiadomo o co jest oskarzony bo policja tak zagmatwala ze nikt nic nie wie.wiem ze nie moga miec na niego zadnych twardych dowodow bo wiem ze w 100& jest niewinny...po prostu kolegowal sie z osobami ktore mogly byc w to zamieszane.mial juz do czynienia z prawem i to duzo i dosc dawno.jest oskarzony o takie cos co nie przemknelo by mojej uwadze gdyby byl winny.jestesmy ze soba ponad 3 lata i spedzalismy ze soba kazda wolna chwile.nie wiem co robic.mnie policja nie przesluchiwala a chyba powinna skoro nie jestem jego zona wiec moje zeznania i mojej rodziny bylyby wiarygodne.czy dopiero wezwa mnie na sprawe jako swiadka czy wogole???czy moge sama sie zglosic czy jak???chce mu pomoc a wiem ze moje zeznania by bardzo pomogly. co robic?? czy jak chce pisac listy czy wystarczy tylko adres zakladu karnego,czy musze znac numer pawilonu,bloku itp??

Ostatnia edycja:
widzenie

MAM MĘŻA W ARESZCIE JEST TAM JUŻ PÓŁTORA MIESIĄCA TRAFIŁ TAM NA 11 DNI PRZED MOIM PORODEM TJ.28 LISOPADA08,ZOSTAŁAM SAMA Z 5 DZIECI-GDY MĄŻ BYŁ NIE MUSIAŁAM MARTWIĆ SIĘ O RACHUNKI,PYTAŁAM TELEFONICZNIE P,PROKURATOR O WIDZENIE ODMÓWIŁA BO JA POD WPŁYWEM EMOCJI SKONTAKTOWAŁAM SIĘ Z TĄ DZIEWCZYNĄ KTÓRĄ MĄŻ MIAŁ NO WIECIE TO TRUDNE...PISAĆ ŻE JĄ...:sad:TO JEGO 2 WYROK LISTY MOGĘ PISAĆ CHOCIAŻ OD NIEGO DOSTAJE PO 3 TYGODNIACH,KTOŚ MOŻE POMYŚLEĆ PO CO JESTEM Z NIM SKORO TAK ZROBIŁ...ALE JA GO NADAL BARDZO KOCHAM W DOMU BYŁ CUDOWNYM MĘŻEM I TATĄ-KIEDY DOJDZIE WRESZCIE DO SPRAWY??I ZOSTANIE OGŁOSZONY WYROK BO WTEDY CHYBA JUŻ BĘDĘ MOGŁA ZOBACZYĆ SIĘ Z MOIM MĘŻEM:-o

Mam pytanie pomóżcie prokuratorka odmówiła mi widzenia z moim mężem gdyż ja pod wpływem emocji zadzwoniłam do dziewczyny którą mój mąż ponoć miał zgwałcić,mówiła też że w związku z tym mogę być wezwana jako świadek na sprawę...mąż pisał że cytuję to nie było do końca tak jak tamta zeznała choć pewnie mi i tak nikt nie uwierzy,,kiedy mogę liczyć na kontakt z mężem??:(

Po pierwsze jako żona masz prawo odmowy składania zeznań. Jak złożysz pisemnie o odmowę składania zeznań to już nie będziesz świadkiem. Wtedy szanse na uzyskanie widzenia są o wiele większe. Jeśli jednak chcesz zeznawać to nie składaj takiego pisma. Szanse na widzenie będziesz miała większe dopiero jak zostaniesz przesłuchana w sądzie. Chociaż znam przypadki kiedy dziewczyny będąc świadkami dostawały widzenia jeszcze w trakcie trakcie trwania postępowania przygotowawczego

Ja mam nieco podobny problem, tyle ze to nie mój maz a narazie narzeczony i jestem z nim w ciazy. Czy mam jakiekolwiek szanse na widzenia jako tylko narzeczona???

Zawsze są szanse. Jesteś osobą najbliższą osadzonemu więc możesz spokojnie starać się o widzenie

Dziekuje za odpowiedz. Tylko ze nie bardzo wiem co mam robic, do kogo pisac o pozwolenie na to widzenie.

temat dotyczy widzeń. Jeżeli trwa postępowanie przygotowawcze to zgody widzenie udziela prokurator. Jeśli są już akta w sądzie to sąd. Widzenia szybciej nie uzyskasz jak po 2 tyg od zatrzmania

potrzebuje informacji, mój chłopak został osadzony w areszcie śledczym na sankcje 3 miesiące.Jest to moja pierwsza taka sytuacja w życiu i potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań:
1.Gdzie mam składać wniosek o widzenie, bezpośrednio u prokuratora?
Jak w ogóle wygląda procedura starania o widzenie?
3.czy jest prawdopodobieństwo ze dostane zgodę na widzenie?jezeli jestem tylko dziewczyna?:o

Witam
Mam pytanie nie dawno zmknęli mojego brata i czy jako siostra musze miec jakies pozwolenie na widzenie z nim??Bo telefonicznie nie chce powiedzieć każ a przyjechać osobiscie .I czy ktos wie czy na kurkowej sa jakies limity co do kupowania w kantynie
dzieki za wszelkie informacje;)

na kurkowej mozesz zrobić zakupy w kantynie max za 50 zł, ale tylko dla skazanego, wtedy będzie mógł to zabrać do celi. jeżeli Twój brat jest tymczasowo aresztowany to niestety pozostaje tylko kupienie poczęstunku na samo widzenie

Dziękuje bardzo za odpowiedz..Fakt co to jest 50 zł.......:confused:to czyli niema sensu kupować zdanych papierosów bo nie wezmie tego do celi.z tego co wiem to czeka on na transport...

Jeżeli jest tymcz. aresztowany to na widzenie się z nim musisz dostać zgodę prokuratora bądź sądu - zależy do czyjej dyspozycji jest osadzony. Jak jest jako osoba skazana to masz prawo widzieć się z nim bez żadnej zgody.

Witam
Mam pytnie, mój mąż został ztrzymany i przebywa w AŚ.Za zgodą prokuratora byłam u niego 3 razy w tym raz z dzieckiem. Dzisaj jednak dostałam wezwanie na przesłuchanie w charakterze świadka. Po szybkiej konsultacji z adwokatem stwierdziliśmy, że korzystniej może być gdy odmówię składania zeznań. Jednak nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie... Jeżeli skorzystam z przysługującego prawa od odmowy składania zeznań (odnie z art 182 kpk) czy P. prokurator może nie wyrazić zgody na widzenie? Jeżeli złoże zeznania to będę świadkiem w sprawie i wtedy o widzeniu mogę zapomnieć, jeżeli nie złożę zeznań to statusu świadka mieć nie będę i nic nie stoi na przeszkodzie żeby taką zgodę uzyskać. Wyprowadzcie, proszę mnie z błędu jeżeli się mylę.

Jeżeli odmówisz składania zeznań to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś miała widzenia. Z mojego doświadczenia powiem Ci że prokurator straszył mnie że nie da mi widzeń jak nie będę zeznawać. Ale skończyło się tylko na straszeniu i tydzień później byłam na widzeniu.
Skoro prokurator do tej pory dawał Ci widzenia to i po odmowie składania zeznań również będzie Ci dawał

Dziękuje Barbie za info, myślę podobnie i mam nadzieję że się nie mylimy. Okarze się niebawem ponieważ tydzień przed otrzymaniem wezwania do KMP wysłałam prośbę o zgodę o widzenie. Nadal bez odpowiedzi, może Pani prokurator czeka z decyzją na moje zeznania?

Moim zdaniem a mysle ze mam w tym doswiadczenie Wera nie masz co sie bac. Prokurator moze grac na zwloke i myslec ze zmiekniesz, zlozysz zeznania aby widywac sie z mezem. Jesli jest to Twoj maz i ojciec Twoich dzieci, zaden prokurator nie jest wstanie zadnym sposobem Cie zmusic do skladania zeznan na nablizszego czlonka rodziny, tak jak piszesz masz prawo do odmowy skladania zeznan, a prokurator jak pisalem wyzej probuje prawdpodobnie grac na zwolke. Nie znam dokladnie sprawy, lecz moze chodzic rowniez o to iz prokurator obawia sie matactwa w tej poprzedniej sprawie pomiedzy Toba a Twoim mezem jesli mialas byc swiadkiem, choc szczerze watpie aby mialo to znaczacy wplyw. Ale cierpliwie czekaj bo czasem po prostu tak jest ze czeka sie na rozpatrzenie zgody na widzenie troche dluzej niz zwykle. Pozdrawiam i zycze powodzenia

mam pytanie czy ktoras z was była w takiej sytuacji jak ja ze nie widziała swojego Miska 10miesiecy bo jest swiadkiem i nie daja widzenia :(:(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót