Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czylli on jest juz skazany?? czy tymczasowo aresztowany??
Jezeli jest skazany to musisz byc na liscie odwiedzajacych...
Jest watek o widzeniach dla skazanych:)

Ostatnia edycja:
Udało mi się wygrzebać w sieci coś co może (nie musi) okazać się pomocne dla osób które mają kogoś bliskiego za kratami (po raz pierwszy). Trochę śmieszno, trochę straszno... ale z własnego doświadczenia wiem, gdy gdy ktoś bliski trafia do jednej celi z jakimiś obcymi facetami to najchętniej stanęłoby się na rzęsach by wiedzieć jak tam jest i co (ewentualnie) może grozić :-/

[moderacja]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mezatka1984 napisał:
Czylli on jest juz skazany?? czy tymczasowo aresztowany??
Jezeli jest skazany to musisz byc na liscie odwiedzajacych...
Jest watek o widzeniach dla skazanych:)

tak jest już skazany, i odbywa wyrok. Tylko nie wiem co mam zrobić żeby go odwiedzić;/.. wiem ,ze mam tam jechać i czekać w jakiejś tam kolejace z jakimś wniosekiem o którym nie mam pojęcia;/

po wiosek musisz jechac do sadu i dopiero na puche , jak jakies pytaia dawaj smiało pozdrawiam

wmiosek<ten z saduo widzenie> dajesz klawisza i oni wywołuja puzniej najlepiej , jezdzic na 1 lub 2 ture mniej wiedej o 7 juz bys musiała tam byc pozdrawiam, normalnie jak tak czytam to farum to widze ile moja musiała sie nacierpiec ehhh

wlizskif nie pisz posta pod postem. jesli jest skazany to nie musi jechac po zaden wniosek do sadu.
izka mean- wystarczy ze wpisze cie na liste osob odwiedzajacych ktora jest zatwierdzana przez dyrektora, a potem w dniu widzen pojedziesz i bedziesz czekac na kolejke. ale od widzen skazanego jest inny watek.

aniolek87 napisał:
wlizskif nie pisz posta pod postem. jesli jest skazany to nie musi jechac po zaden wniosek do sadu.
izka mean- wystarczy ze wpisze cie na liste osob odwiedzajacych ktora jest zatwierdzana przez dyrektora, a potem w dniu widzen pojedziesz i bedziesz czekac na kolejke. ale od widzen skazanego jest inny watek.

aha to on ma mnie wpisac na tą liste odwiedzających i póżniej ja sobie jade i czekam w kolejce. tak?. a skąd będę wiedziała w który dzień przyznali mi to widzenie?

on ma wyznaczone w jakie dni w tygodniu ma widzenia. Musisz sie tylko dowiedziec czy jestes na liscie i w jaki dzien mozesz jechac... Radze sie umowic z kims z jego rodziny bo nie wiem czy masz daleko do tego zk ale zeby Ci sie nie trafilo ze pojedziesz a on ma wykorzystane widzenia na miesiac i nie wejdziesz:(

early_november napisał:
Udało mi się wygrzebać w sieci coś co może (nie musi) okazać się pomocne dla osób które mają kogoś bliskiego za kratami (po raz pierwszy). Trochę śmieszno, trochę straszno... ale z własnego doświadczenia wiem, gdy gdy ktoś bliski trafia do jednej celi z jakimiś obcymi facetami to najchętniej stanęłoby się na rzęsach by wiedzieć jak tam jest i co (ewentualnie) może grozić :-/

[moderacja]

Gratuluję moderatorom niezwykle logicznego i spójnego regulaminu który dopuszcza możliwość wklejania linków po to byście mogli je usuwać. Chylę czoła.

Chciałam jedynie powiedzieć, że blog KALASANTEGO PASIAKA choć pisany pół żartem pół serio może okazać się nie tylko przyjemną lekturą, ale pomóc odnaleźć się osobom które właśnie dowiedziały się, iż ktoś bliski trafił do więzienia.

Pozdrawiam

mezatka1984 napisał:
on ma wyznaczone w jakie dni w tygodniu ma widzenia. Musisz sie tylko dowiedziec czy jestes na liscie i w jaki dzien mozesz jechac... Radze sie umowic z kims z jego rodziny bo nie wiem czy masz daleko do tego zk ale zeby Ci sie nie trafilo ze pojedziesz a on ma wykorzystane widzenia na miesiac i nie wejdziesz:(

no troche mam bo ja jestem z Krakowa a on jest w Kielcach;/..
Wiec jak będę na liście to już obojętne w który dzień przyjade (tzn, w taki dzień w którym ma wyznaczone te widzenia) czy muszę być na ten jeden konkterny?

Jezeli chodzi o to czy masz z gory wyznaczona date to nie:)
Abys pojechala w dni jakie on ma widzenia i oby mial nie wykorzystane na dany miesiac to wejdziesz:)

witam.

Mój Skarb od pięciu dni siedzi na sankcji trzymiesięcznej.

Czy mogę się w ogóle starać o widzenie ? Bo słyszałam że rodzina ma z tym kłopoty a co dopiero dziewczyna ... :(

Iza852 oczywiście że możesz starać się o widzenie, z tym że nie jest to obligatoryjne,że zgodę dostaniesz...Niestety. Ale próbuj, naprawdę warto.
Poczytaj ten wątek, jest kopalnią wiedzy jezeli chodzi widzenia z TA.
Powodzenia :)

Witajcie ponownie. chciałam się dowiedzieć czy to prawda, że jeżeli rodzina ma więcej niż 100 km do aresztowanego to przysługuje więcej widzeń?? Wiadomo Wam coś na ten temat??

agnes198918 napisał:
Witajcie ponownie. chciałam się dowiedzieć czy to prawda, że jeżeli rodzina ma więcej niż 100 km do aresztowanego to przysługuje więcej widzeń?? Wiadomo Wam coś na ten temat??
Przepisy nic takiego nie gwarantują. Są jednak ZK, które stosują taką praktykę, że łączą skazanym przysługujące im w miesiącu widzenia jeżeli rodzina jest z daleka. Jednak nigdzie nie ma praktyki że przyznaje się więcej widzeń niż wynika to z miesięcznego limitu.

agnes ja tez nie slyszalam o czyms takim... O łączeniu godzin jak ktos ma daleko to takie cos sie stosuje (ale nie we wszystkich zk).. mozna sie starac o przedluzenie widzenia...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót