Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Blanka987 napisał:
W AŚ w Gliwicach tylko 2 widzenia na miesiąc dla tymczasowych... nie wiem jak dla innych

takry napisał:
Hola,niestety,znam to z własnej praktyki-w AŚ 3 WIDZENIA W MIESIĄC,Elbląg.Ale w kazdym mieście inne zwyczaje.Dziwne:rolleyes:

Nie ma przepisu, który reguluje ilość widzeń dla TA - wszystko zależy od życzliwości organu dysponującego.
Takry, Blanka - to są Wasze prywatne doświadczenia, nie jakieś odgórne ustalenia. I Takry nie jest to nic dziwnego, że w każdym mieście wygląda to inaczej - właśnie dlatego, że nie ma żadnego ogólnego przepisu mówiącego o tym.

Taktry wszystko zależy od organu dysponującego, nie od AŚ czy ZK.
To prokurator, bądź Sąd decyduje o tym ile i w jakiej formie mogą być widzenia. Może być tak, że w tym samym AŚ jeden będzie miał 4 widzenia w miesiącu, a inny wcale nie dostanie...

Może by tak otworzyć więzienie dla tych proroków.. porywać i wsadzać hehe ;)

Powieccie mi czy jeżeli kobieta w prokuratorze powiedziała mi ze jako osoba obca nie mogę się ubiegać o widzenie z TA, to kiedy mogę sie o nie ubiegać i co zrobić jak mi znów odmówią!! :mad:

Co najwyżej ta kobieta mogła Ci powiedzieć, że jako osobie obcej nie da Ci widzenia, ale nie, że nie możesz się o nie starać.
A starać się możesz dosłownie ciągle - żadne przepisy nie mówią o tym, ile czasu musi upłynąć od jednej prośby do drugiej. Ale proponuję Ci zaczekać aż postępowanie posunie się nieco do przodu i wtedy prosić znowu.
A obcą jesteś w tym sensie, że związek nie jest zalegalizowany czy jesteście tylko znajomymi? Bo "obcą" możesz być, ale przy tym możesz też być osobą bliską - np. jeśli prowadziliście wspólne gospodarstwo domowe, jeśli macie ten sam adres zameldowania, wspólne dziecko... to zawsze są argumenty za tym, żebyś widzenie jednak dostała.

jolka2255 napisał:
Powieccie mi czy jeżeli kobieta w prokuratorze powiedziała mi ze jako osoba obca nie mogę się ubiegać o widzenie z TA, to kiedy mogę sie o nie ubiegać i co zrobić jak mi znów odmówią!! :mad:

Proponuję Ci zaczekać az wszystkie papiery pojdą do sądu , jezeli po sankcji nie wyjdzie , skoro prokurator nie chce dac widzenia , to moze w sądzie cos uda sie zalatwic . Ja jako siostra TA nie dostalam z prokuratury ;/ , poczekalam 3 m-ce i w sądzie juz mi problemow nie robili ...

Witam ponownie.Ja juz szalu dostaje w tej calej sytuacji.Chcialam isc na widzenie 2grudnia odbyla sie sprawa zapadl wyrok 1 roku pozbawienia wolnosci i jednoczesnie przedluzony areszt.Rozmawialam w sadzie o zgodzie na widzenie gdzie mi powiedzieli ze za tydzien wyrok sie uprawomocni i juz areszt o widzeniu bedzie decydowal.Wyrok uprawomocnil sie wczoraj ,wiec dzwonie dzisiaj do aś i pytam co z tym widzeniem na jakich zasadach itd. a Pani informuje mnie ze mam sie zglosic do sadu z wnioskiem o wydanie zgody.O co w koncu chodzi?co mam robic ?ile to bedzie trwalo?Nie widzimy sie juz 7 miesiecy dziecko tez bardzo teskni.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
współczuje,nie przeżyje 7mies.W Lidze Kobiet zawsze jest darmmowy radca prawny,idzie p. do niego,albo napisać do radcy na forum.

takry napisał:
współczuje,nie przeżyje 7mies.W Lidze Kobiet zawsze jest darmmowy radca prawny,idzie p. do niego,albo napisać do radcy na forum.

Malo to dla mnie zrozumiale co mi radca pomoze powie mi pewnie to samo niech Pani pisze do sadu

wczoraj dowiedziałam się że jeżeli mój facet ma wyrok w zawieszeniu to zostanie on odwieszony i będzie odsiadywał wyrok, tylko teraz nie wiem czy musi on odsiedzieć całą sankcję czy może będzie to mniej trwało!!:(

mam takie pytanko jesli moj Narzeczony jet w areszcie sledczym to na widzenie moga wejsc dwie osoby- oczywiscie jesli bedzie zgoda od prokuratora

Tak, mogą:) Pytałaś też wcześniej o częstotliwość widzeń - nie ma przepisu, który to reguluje - ilość widzeń ustala każdorazowo organ dysponujący - możesz mieć co tydzień, a możesz nie dostać w ogóle...

nio własnie tego niewiem praktycznie nic nie wiem w tej sprawie. prokurator jest na zwolnieniu psy (chyba dopiero w Wigilię powiedzą - proszę nie używać takich określeń - f) nic nie mowia. samoichod, telefon zabrali a nawet kurtke i nikt nie jest w stanie kiedy moge to odebrac.. bo miałam odebrac to w poniedzialek ale cos sie im odwidziało

Ostatnią edycję dokonał moderator:
przesłuchiwali i jak wypuszczali powiedzieli ze o włos sie wywinełam z aresztu sledczego :rolleyes:

Podejrzewam ze widzenie otrzymasz dopiero po odbyciu sie sprawy,,Mozesz jednak go nie dostać ..W co Ty się wpakowałaś..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót