Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kreolka7 napisał:
Zależy chyba od AŚ. W AŚ w Lublinie można bez talonu wysłać jedną paczkę żywnościową na 3 miesiące do 5kg.

Nie. To nie zależy od AŚ. To jest prawo każdego osadzonego w każdej jednostce.
Tematu proszę tu nie kontynuować a zapoznać się z wątkiem o paczkach.

no i nie dostałam zgody:( ''W odpowiedzie na prośbę o udzielenie zezwolenia na widzenie z...-na podstawie 156 regulaminu wewnętrznego urzedowana powszechnych jednostek organizacyjnych prokuratury-informuję że na obecnym etapie postępowania nie widzę możliwości udzielenia widzeń z innymi osobami niż najbliższe w rozumieniu art 11511kk''Pani zaś nie pozostaje w kregu tyvh osob '':(

przyjaciolka to próbuj dalej :) Nie poddawaj się, może teraz widzenia nie udzielili ale następnym razem się uda. Jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz. Może prokurator nie jest tak bardzo konsekwentny. A Twój łobuz napisał pismo że chce się z Tobą widywać? Mój napisał, może dlatego mi zezwalają na widzenia.

sylwiaaa77 nic nie wiem miałam od niego tylko jeden list bo zanim dojdzie i wroci odpowiedz do mnie mija miesiąc czasu...napisałam mu zobaczymy co odpiszę bedę jescze próbowała

Witam Was! Ja też mam problem z widzeniami, Co trzeci dzień zanoszę wnioski błagalne o widzenie, jestem "współoskarżona" i sąd omawia mi widzenia z moim K. jednak na początku lutego mam sprawę, która jest tylko formalnością. Czy w takiej sytuacji, kiedy już będę po tej sprawie i będę oskarżona, sąd pozwoli mi się w końcu spotkać z moim ukochanym?? Dodam jeszcze, że jak akta były w prokuraturze i śledztwo nie było zakończone, widzenia dostawałam bez problemu. Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Nie miałam takiej sytuacji,ale jeśli jesteś "współoskarzoną" to sąd może odmówić widzenia.
Wnioski też składać możesz,ale to w gesti sądu czy da zgodę.Jak nie to musisz czekać jak się sprawa zakończy i dostanie wyrok,wpisze cię na listę i bez problemu będziesz miała widzenia.

Myślę, że jak będziesz po wyroku, to tak jak pisze Maxika, bez problemu dostaniesz widzenie

No tak tylko, że sprawa wygląda w ten sposób, że ja poddałam się samo ukaraniu i dlatego to formalność, niestety mój K. oprócz tego zarzutu ma jeszcze 5 innych, do większości się nie przyznaje, ale z tego co mi wiadomo to On nie będzie miał sprawy razem ze mną (a też poszedł na samo ukaranie), tylko w jedną mu to zrobią. Z tego co mi adwokat mówił, to nie mam co liczyć na widzenie aż do wyroku, a tam jest 50 paru świadków, więc zanim sprawa się skończy to ho ho ho... A ja nie mogę go zobaczyć:x nie wiem już co robić, zależy mi widzeniach z wiadomego względu... wiem, że nie czekam aż tak długo, że niektóre z Was mają gorzej, ale jeśli spędza się z kimś 24h na dobę a teraz nawet nie można zobaczyć się nawet za pleksą, pogadać nic... jak "zmusić":) sędzie do pozytywnego rozpatrzenia wniosku????

Witam.
Mam pytanie dotyczace tego czy jesli o widzenie stara sie siostra meza to mnie jako zonie wypada jedno widzenie(nie chcemy isc razem)?.Prokurator powiedzial ze nie czesciej jak raz na 2 tyg czyli 2razy w miesiacu.Teraz w srode przypadaloby mi 2 widzenie mam nadzieje ze je dostane.ona wtedy moglaby isc 10.Czy to nie jest tak ze tymczasowo aresztowany ma tylko 2 widzenia w miesiacu?pogubilam sie.

Nie jest tak, że TA ma 2 widzenia w miesiącu, ponieważ liczba widzeń TA jest zależna od "dobroduszności" organu dysponującego - jeśli prokurator powiedział, że będzie dawał 2 widzenia w miesiącu to na pewno miał na myśli, że łącznie dwa więc jeśli siostra pójdzie teraz po zgodę i ją otrzyma to Ty zapewne otrzymasz zgodę za 2 tygodnie.

chcialam sie dowiedziec jaki wniosek moge napisac do sadu jezeli chcialabym miec dwa widzenia z chlopakiem w miesiacu.? siedzi w aś i dotychczas mialam tylko jedno widzenie w miesiacu, a wiem ze jego rodzina ma widzenia co tydzien

Wg. mnie po prostu pisz dwa razy prosbe a czy dostaniesz dwa widzenia czy nie to zadecyduje sąd

pytalam dzis prokuratora jak to jest jakby jego siostra chcciala isc i powiedzial ze stosuja zasade zeby 1osoba chodzila na widzenia.i tego sie trzymaja.

A to jeszcze lepszy ten prokurator, ale jak by nie było problem z głowy, nikt Ci widzeń nie zabierze:)

witam serdecznie wszystkich mój brat przebywa w aś od dwóch miesiący i widzenia odbywały się co dwa tygodnie przy stoliku ale ostatnio zmieniono mu prokuratora i dziś okazało sią że widzenie dostaliśmy ale przez szybe strasznie mnie to zaniepokoiło i nie wiem co mam o tym myśleś czy to może być spowodowane innym poglądem nowego prokuratora na sprawe ?

każdy prokurator ma swoje przesądy nie możesz się na zapas niepokoić ale te pytanie powinnaś właśnie jemu zadać a odpowiedzi jaka by to ona nie była musi ci udzielić

Tak wiem następnym razem na pewno zapytam jeżeli sytuacja się powtórzy dziś mnie tak wcieło że wyszłam bez słowa ale dziękuję za odpowieć

Pytanko. Czy jeśli M. przebywa w AŚ i złożył apelacje(czyli wyrok się nie uprawomocnił) to nadal staram się o widzenie w sądzie,tak?

cały czas a jeżeli nie w sądzie to u prokuratora

Justice w sądzie;)
mili7 u mnie też tak bywało przy zmianie prokuratora, po prostu następnym razem poproś o widzenie przy stoliku a jeśli się nie zgodzi zapytaj o powody powołując się na to, że już takie mieliście;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót