Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jest możliwość, chodzi taka pogłoska, że jeżeli już raz dostaniesz to później większego problemu nie ma ze zgodą na widzenia. Jednak zawsze trzeba prosić o zgodę.

to dobrze bo sie troche przestraszylam bo na zgodzie pisze ze to widzenie jest jednorazowe....a ja mam niedosyt....

KATRI napisał:
e to widzenie jest jednorazowe

I jest jednorazowe. Równie dobrze następne widzenie może być dopiero wtedy gdy pan osadzony zostanie skazany.

Praktycznie każda zgoda na widzenie z TA jest jednorazowa...
No ale istnieje taka tendencja, o której pisze Julia, że po pierwszym widzeniu dostaje się następne, jednak nie jest powiedziane kiedy to następne nastąpi, ale jeśli nie będzie jakiegoś nagłego zwrotu akcji to skoro teraz nie było przeszkód, żeby udzielić Ci widzenia to później też nie będzie.

Ostatnia edycja:
Hej mam pytanie. Ja i tata mojego chlopaka dostalismy widzenie i chcialabym abysmy pojechali razem tego samego dnia ale weszli od dzielnie czy da rade tak? czy trzeba wejsc razem i miec wspolne widzenie?

kurcze szkoda :( a gdyby jego tata wszedl na pierwsza ture a ja za jakies dwie godz??

Art. 105a kodeksu karnego wykonawczego. Oczywiście przy wątpliwościach polecam również art 209 tegoż samego kodeksu.

Czyli w tym samym dniu osadzonemu udziela się tylko jednego widzenia.

Jutkaaa w uzasadnionych wypadkach Dyrektor AŚ/ZK może udzielić tymczasowo aresztowanemu (na jego prośbę) więcej niz jednego widzenia w ciągu dnia. Tak, że aby tego samego dnia wejść osobno Ty i jego tata, Twój facet musiałby napisać prośbe do Dyrektora o zezwolenie na 2 widzenia.

Dziewczynki pisze prosbe o widzenie do sadu czy dolaczyc kserokopie takiego pozwolenia udzielonego mi w prokraturze?? Coś to da?? Nie moge wykorzystac tego widzenia bo sprawa jest w sadzie prawda??
I jeszcze jedno czy we wniosku do dyrektora AŚ podac dane np nr i seria dowodu osobistego, miejsce zamieszkania i jak najlepiej uzasadnic taki wniosek. Wszystko mi sie skomplikowalo, wiec potrzebuje znow waszej pomocy. :help: Z gory dziekuje.

Dołącz, mnie np pytała sędzia czy od prokuratora zgodę miałam jak powiedziałam że tak to i on niej dostałam. A ten wniosek to na jaki temat? Bo jeśli prośba o widzenie to Twój musi o to pisać, mój pisał że chce się ze mną widzieć bo w innym wypadku bym widzenia nie dostała ze względu na to że jestem w świetle prawa dla niego obcą osobą ale nie wiem czy pisał to do dyrektora czy do prokutaroa jeszcze wtedy.

prośba do dyrektora odnosnie przedluzenia widzenia, nie wiem zupelnie jak to napisac

Barbie napisał:
Jutkaaa w uzasadnionych wypadkach Dyrektor AŚ/ZK może udzielić tymczasowo aresztowanemu (na jego prośbę) więcej niz jednego widzenia w ciągu dnia. Tak, że aby tego samego dnia wejść osobno Ty i jego tata, Twój facet musiałby napisać prośbe do Dyrektora o zezwolenie na 2 widzenia.
Nie wiem jak to sformułować, ale zastanawiam się czy to nie jest jedna zgoda dla dwóch osób, bo jeśli tak to raczej dyr. jej nie rozdzieli. Zobaczy tę samą datę wydania zgody i powie, że skoro byli razem po zgodę to wiedzieli, że na widzenie idą razem. Chyba, że każde ma osobną zgodę na widzenie to wtedy można iść w dwa różne dni i po problemie.
Narzeczona - nadmiar danych na pewno nie zaszkodzi, a do dyr. napisz, że zwracasz się z prośbą o przedłużenie widzenia z TA... - nie wiem jakie masz powody, ale możesz np. napisać, że ze względu na odległość - mieszkasz daleko i że jechać tylko na godzinę to nie za bardzo jak dla Ciebie, albo, że widzicie się rzadko, a jest wiele spraw do omówienia (sprawy rodzinne, zawodowe itp.), albo, że rozłąka bardzo źle na Was wpływa i tu też godzina widzenia to za mało.

Ostatnia edycja:
Przedłużenie widzenia to chyba tylko w nagrodę, a połączenie 2 widzeń to wtedy z prośbą z tego co wiem. Napisz z jakich powodów chcesz takie widzenie i do kogo i dodaj kim dla niego jesteś. Mi nadal się wydaje że taki wniosek składa TA.

Sylwia chodzi o TA, a z TA jest trochę inaczej - zgodę na widzenie oczywiście wydaje organ dysponujący, ale prośbę o przedłużenie widzenia, na które zgodę wydał organ dysponujący pisze się do dyr. jednostki.
A jeśli organ dysponujący nie chce wydać zgody na widzenie z TA to TA oczywiście też może napisać wniosek o widzenie z daną osobą na zasadzie, że np. organ nie wie czy osoba starająca się o widzenie z TA jest dla niego faktycznie bliską osobą - no to wtedy TA potwierdza to swoim wnioskiem, albo jeśli ciągle są odmowy to TA pisze wniosek o udzielenie widzenia uzasadniając to złym stanem emocjonalnym itp., żeby prośba o widzenie miała taki podwójny wzmocniony wymiar.

Ostatnia edycja:
Witam . Mam pytanie jak mam zalatwic i u kogo widzenie z chlopakiem . Mieszkam daleko od tego zakladu karnego i czy móglby zalatwic takie widzenie dla mnie kolega ktory mieszka bardzo blisko tego zakladu?? jesli nie to co jest potrzebne na zalatwienie takiego widzenia??:(

Wyśli list z prośbą o widzenie do danego sądu lub prokuratury i poproś o odesłanie pod swój adres........

czy oni ustalaja dzien i godzine widzenia ??:(

Nie ustalają, ale mogą. Zarządzenie o zgodzie na widzenie winno mieć określoną "datę ważności". Np. miesiąc. Ale może być też dzień. Czyli że zgoda jest ważna tylko w dniu wydania.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót