Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Martusqa napisał:
No i jak mam określić swój stosunek do podejrzanego? Że jestem dziewczyną (czy cos takiego w prawnej nomenklaturze w ogóle istnieje?), narzeczoną?
Marta

możesz być narzeczoną, jeśli nie to jestes konkubiną

Proszę zapoznać się z tematami przyklejonymi. Tam jest adres portalu SW. A w portalu SW są strony jednostek. AŚ Warszawa Białołęka również. I szczegółowo opisano tam kiedy i jak odbywają się widzenia.

Z doświadczenia wiem że lepiej jest napisać narzeczona niż dziewczyna.Bo to już jest coś poważniejszego.

Witam;)
Moje pytanie jest następujące czy jeśli będe pisała prośbe do prokuratora o widzenie z tymczasowo aresztowanym razem z jego mama to jeśli otrzymamy zgodę to bedziemy musiały wejść razem czy np na w jednym tyg a ja w drugim bede mogła.
Jak to jest własciwie?

Jeśli złożycie o widzenie na jednym wnosku i otrzymacie obie na jednym to będziecie musiały wejść razem.Ale jeżeli złożycie oddzielne podania i oba zostaną rozpatrzone pozytywnie,to jak najbardziej możecie iść osobno.Ważność widzenia to 1 miesiąc.

o dobrze ze napisalas ile jest wazne bo ja mam mała dzidzie w domku i własnie balam sie ze jak dostane zgode to odrazu bede musiala leciec do aresztu bo pozniej bedzie niewazne. A jeszcze jedno jest jakis wzor jak pisac ta prosbe?

hm.. ja pisałam do dwóch aresztów.I w jednym normalnie pisałam podanie,czyli na kartce A4,swoje dane,itp (tak jak podanie normalne) i piszesz do kogo i kim jesteś dla niego.A do innego aresztu jak pisałam to już mieli takie specjalne druki które sie tylko wypełnia.Więc to zależy od aresztu

zapewne w moim to bede musiala sama napisac. a jeszcze jedno pytanko takie. bo tu czytalam ze lepiej napisac narzeczona niz dziewczyna czy konkubina. A jesli moj wpisze mnie na liste jako dziewczyna a ja napisze jako narzeczona to co wtedy?
Bo my bylismy zareczeni ale akurat miesiac przed tym zerwalam z nim no ale sie pogodzilismy tyle ze mowilam juz ze narazie o slubie moze zapomniec wiec nie wiem jak on tam sobie rozkmini to

Wydaje mi sie że jak on jest w AŚ to nie wpisuje nikogo na liste widzeń,tak sie robi tylko w ZK.Jak napiszesz że jesteś dziewczyną to raczej nie dostaniesz bo śledztwo trwa a dziewczyna to wiesz,różnie bywa.Ja napisałam że jestem narzeczoną i dostałam od razu. To już takie bardziej zobowiązujące jest,narzeczona to prawie jak żona.Więc wydaje mi sie że spokojnie możesz tak napisać.

no jeszcze mam jeden plus ze mamy razem dzidzie wiec nawet jak mi nie dadza to zrobie awanture tam ze musze sie widziec z ojcem dziecka i koniec kropka. a tym bardziej ze nasza corka ma dopiero miesiac wiec jest pelno zalatwiania w tych urzedach.
A co do tego wpisywania to jak wczesniej siedzial to w AŚ to wlasnie dali mu kartke znaczy wychowaca przyszedl i wpisywal. wiec nie wiem moze mysleli ze siedzi albo cos bo oni tak czasami gorzej niz dzieci. dogadac sie nie idzie

A no to widzisz tym bardziej dostaniesz :) Może i coś tam wypełniają,ale wydaje mi sie że to nie jest taka lista odwiedzin bo to i tak prokuratura przyznaje komu dać a komu nie.

gdybym mogla to bym zona wpisala ;)
No ale zapewne wpisze narzeczona i tak pytam tak na zas bo dopiero po miesiacu czyli 10 pazdziernika bede mogla zaczac pisac. a wlasnie gdzie potem sie wysyla czy sie niesie ta prosbe ?do prokuratora?

Jak masz blisko to możesz zanieść osobiście.Ja jak miałam daleko to wysyłałam pocztą na adres prokuratury i oni mi odsyłali (wkładałam swój znaczek i zaadresowaną koperte zwrotną)

ja na szczęście mam 5 min drogi pieszo do prokuratury także się pofatyguje

witam jestem tu nowa i póki co zielona wiec proszę o pomoc w odpowiedzi,w przyszły poniedziałek mogę pójść i złożyć wniosek do prokuratury o widzenie z tymczasowo aresztowanym(moim mężem od 1mc) czy we wniosku mogę prosić o udzielenie stałych widzeń ze względu ze w tym całym dla nas dramacie, kolejne dni wolne w pracy mogą skutkowac tym ze mnie zwolnią, a to juz by mnie chyba zabiło , czy muszę za każdym razem iść z wnioskiem, (złożenie wniosku jeden dzień wolny+ widzenie drugi dzień wolny, a to duzo jak na moją pracę )czy mogę od razu we wniosku napisać prośbę o widzenie przy stoliku, czy w tym samym dniu co dostanę wniosek mogę iść na widzenie, dziękuję

bianka222 jak Ja pisałam prośbę o widzenie do Prokuratora to dostałam zgodę tylko na jedno widzinie, całe szczęście nie musiałam pisać drugiej prośby bo już został skazany i oczywiście wiązało się to z większą ilością widzeń.
Nie zaszkodzi spróbować, napisz prośbę, przedstaw w niej jaka jest sytuacja może się zgodzą na np. 2 widzenia w miesiącu.
Nasze pierwsze widzenie było przy stoliku a nawet w prośbie o tym nie wspomniałam.
Jak dostaniesz zgodę to możesz w ten sam dzień iść na widzenie.
Pozdrawiam:)

asienka555- dziękuję za odpowiedz najgorsze jest to że sprawa ma charakter rozwojowy wiec zanim zapadną wyroki może potrwać do kilku lat.

bianka222Wniosek możesz wydrukować z internetu i im wysłać, oni odsyłają pocztą pozwolenie. Jeżeli idziesz na widzenie po raz pierwszy trzeba do wniosku dołączyć dodatkowo kopię dowodu lub paszportu. Po pierwszym widzeniu kiedy prokurator czy Sędzia który prowadzi twoją sprawę ma już kopię twojego dokumentu tożsamości możesz przedzwonić do jego sekretariatu i zapytać się o to czy możesz przesłać następny wniosek faxem. Oni pozwolenie odeślą pocztą. Tak więc nie musisz nigdzie chodzić. Pozwolenie jest ważne miesiąc ale za każdym razem musi być nowe, bo przy wejściu na widzenie pozwolenie ci zabieraja SW. Jeżeli chcesz dostać pozwolenie na widzenie przy stoliku napisz o tym we wniosku. Możesz iść na widzenie w tym samym dniu co dostaniesz pozwolenie. Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót