Widzenia tymczasowo aresztowanego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nikola81 Ale tu nie chodzi o to wcale, czy prokurator jest ludzki, czy też i 'nie ludzki'

Ja też byłam dziewczyną do tego w roli świadka i nie dostawałam widzeń,dopóki nie złożyłam zeznać w sądzie.Ale jeżeli już dostawałaś widzenia,a dopiero teraz dostałaś wezwanie na świadka i mimo wszystko.To myśle że jeżeli odmawiasz zeznać to tymbardziej dostaniesz.Bo czemuż by nie ?

czesc dziewczyny ;)
mam pytanie czy zeby zobaczyc tymczasowo aresztowanego trzeba miec ukonczone 18 lat? bo ja mam 17 wiec musze isc z jakims opiekunem czy jak?

mituska tak musisz byc pelnoletnia a póki co to z kims starszym który moze wejsc na widzenia do osoby do której chcesz jechać bo nie kazdy moze tylko najblizsza rodzina tymczasowo aresztowanego najlepiej jedz na widzenie z mama tej osoby jesli jest to mozliwe

mituska tak musisz byc pelnoletnia a póki co to z kims starszym

Art. 217.
§ 1e. Małoletni może uzyskać zgodę na widzenie z tymczasowo aresztowanym na wniosek przedstawiciela ustawowego.
§ 1f. Małoletni do lat 15 korzysta z widzenia z tymczasowo aresztowanym pod opieką pozostającego na wolności przedstawiciela ustawowego lub pełnoletniej osoby najbliższej, a w razie gdy uprawniony do opieki nad małoletnim podczas widzenia nie uzyskał zgody na widzenie, nie chce lub nie może z niego skorzystać - pod opieką funkcjonariusza lub pracownika aresztu śledczego wyznaczonego przez dyrektora aresztu śledczego.

Słuchajcie a mam takie pytanie.. mój M. został aresztowany 2 tygodnie temu, jestem jego dziewczyną byłam u prokuratora i zezwolił na widzenie. Wiem, że widzenie może nastapic 30 dni od osadzenia, ale czy istnieja jakies wyjatkowe okolicznosci zeby te widzenie przyspieszyc? M. jest w AŚ w Wejherowie [pisze to poniewaz zazwyczja to zalezy od zakładu], a jestem w ciazy i ostatnio nie jest ze mna najlepiej, zarówno ze mna jak i z dzidzia, dlatego chcialabym sie jak najszybciej spotkac z M. by wyjasnic cala sytuacje.. Z gory dziekuje za pomoc w udzieleniu informacji..

Jeżeli prokurator zezwolił na widzenie i na pozwoleniu nie zaznaczył daty tego widzenia, to ja biegłabym na pierwsze możliwe widzenie w AS.

__nataliee__ napisał:
Jeżeli prokurator zezwolił na widzenie i na pozwoleniu nie zaznaczył daty tego widzenia, to ja biegłabym na pierwsze możliwe widzenie w AS.

Kazał mi przyjśc dopiero 24.11 z podaniem.. ale zamierzam isc go blagac w poniedzialek juz z podaniem... watpie by sie zgoidzil ale bede probowac..

kasiakk u nas też nie było problemu z uzyskaniem widzenia, bo zobaczyliśmy się po dwóch tygodniach. Zanieś szybciej prośbę z uzasadnieniem. Może Prokurator się zlituje :)

kasiakk mi Prokurator dał bez problemu np.widzenie ale to w sumie zalezy tylko i wylącznie od prokuratora bo moze dac ale nie musi!!!zazwyczaj daje!wczesniej jezdzilam do Chlopaka a obecnie jezdze do konkubina dla prokuratora to tez jest duza róznica!czy mieszkaliscie ze soba i prowadzili wspolne gospodarstwo domowe czy nie?

Ogólnie pomagał mi ale nie mieszkalismy razem, jestem w ciazy. Ogolnie nazywaja mnie tam jego konkubina.. [jak rozmawialam z policjantami]...a czy podanie moge recznie napisac czy musze jakies gotowe podanie wziac z prokuratury?

asienka555 Ja mam prokurature pod nosem wiec moge sie przejsc, o tyle dobrze ze listy rowniez moge bezposrednio tam zanosic.

Ostatnia edycja:
Kasiak Ja podanie napisałam ręcznie, również w tym czasie byłam w ciąży i ujęłam to w prośbie z tą różnicą że Ja prośbę musiałam przefaksować do Prokuratury.

A to dziwne, że dopiero po takim czasie możesz starać się o widzenie. Jak ja byłam pierwszy raz pytać o widzenie to prokurator sam mi powiedział, że ma możliwość wstrzymania widzeń przez pierwsze dwa tyg od czasu aresztowania, ale później już nie było żadnych problemów z pozwoleniami na widzenie ze strony prokuratury. Chyba, że się coś pozmieniało.
A co do podania to ja proponuje powołać się na Twój stan zdrowia kasiakk i przy okazji prokuratorowi płakać, powinno być dobrze:) Powodzenia:)

tak dostaje sie po aresztowaniu najwczesniej widzenie po dwóch tygodniach!

Ja bym powiedziała, że najpóźniej:-) Każda z nas zaraz na drugi dzień chciałaby być przy swoim mężczyźnie...

Mam pytanie dotyczące widzenia przed sprawa czytałam gdzieś że jest taka możliwość.wiecie coś więcej na ten temat?piszcie co wiecie każda wiedza jest dla mnie istotna.

Mam pytanko .. jutro jade do tego M... chcialabym byscie mi napisaly co najlepiej kupic mu w tym sklepiku?? wiem ze kawa i herbata oraz papierosy sa wazne.. ale nie wiem co jeszcze:( bym go zapytala ale nie chce by uciekl mi czas z widzenia..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót