Widzenia wg norm unijnych

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
co do sposobu udzielania widzen to podgrupa nie ma tu znaczenia
na takiej sali moze miec widzenie zarowno p1 p2 jak i r1 itd.
w ogole nie wiem skad wzieliscie to okreslenie "sala widzen w/g norm unijnych"? gdzie niby sa podane te normy co to okreslaja?

1) rozmowy podczas widzenia w zk nie sa nagrywane!!! moga byc kontrolowane a to jest roznica;-)
2) podczas widzenia osadzonym nie wolno sie calowac z osobami odwiedzajacymi;-) tak samo jak np. brac dzieci na rece;-)

Proszę nie pisać posta pod postem - M.

[cytat="lysy81":1599buje] 2) podczas widzenia osadzonym nie wolno sie calowac z osobami odwiedzajacymi;-) tak samo jak np. brac dzieci na rece;-)[/cytat:1599buje]
Odwiedziłam kilka miejsc przez ten czas (dokładnie 4) , w tym AŚ i nie spotkałam na szczęcie takich ograniczeń.

[cytat="lysy81":muyrfb5y]1) rozmowy podczas widzenia w zk nie sa nagrywane!!! moga byc kontrolowane a to jest roznica;-)
2) podczas widzenia osadzonym nie wolno sie calowac z osobami odwiedzajacymi;-) tak samo jak np. brac dzieci na rece;-)[/cytat:muyrfb5y]

pan na pewno to wie z autopsji :D

ad1- rozmowy tel mogą być nagrywane, rozmowy na widzeniu- ciężko by nagrać z racji ogólnego hałasu, nawet nie są kontrolowane- strażnik po prostu pilnuje ogólnego porządku ale nikt nie podsłuchuje rozmów- można się nawet kłócić i wyzywać jak ktoś ma ochotę :beer:

ad2- kompletna bzdura

poza tym jesli w zakł karnym są więźniowie zarówno z grupę p2 jak i p1 to choć mogą być na tej samej sali widzeń- najczęściej są rozdzielani- czyli np p2 po lewej, p1 po prawej...

W zk we wrocławiu na sali widzeń wszyscy siedzą razem p1, p2 i kobiety.niema żadnego podziału.

wszystko zależy od konkretnego zakł karnego :ok: W Poznaniu na Młyńskiej strażnik dzielił- choć właściwie osoba która się zbytnio nie przyglądała mogła nawet tego nie zauważyć...

Jeżeli chodzi o widzenia nienarzekam :) jeszcze niezdażyło się mi żeby trwały godzinke, zawsze dokładają kilkanaście minut.Raz miałam 2 godziny i 10 minut :lol: .

[cytat="lysy81":2sg67ytn]w ogole nie wiem skad wzieliscie to okreslenie "sala widzen w/g norm unijnych"? gdzie niby sa podane te normy co to okreslaja?[/cytat:2sg67ytn]
z ZK a dokładniej od Służby Więziennej

w AŚ w Kielcach teraz też są takie widzenia...

pan na pewno to wie z autopsji :D

ad1- rozmowy tel mogą być nagrywane, rozmowy na widzeniu- ciężko by nagrać z racji ogólnego hałasu, nawet nie są kontrolowane- strażnik po prostu pilnuje ogólnego porządku ale nikt nie podsłuchuje rozmów- można się nawet kłócić i wyzywać jak ktoś ma ochotę :beer:

ad2- kompletna bzdura

poza tym jesli w zakł karnym są więźniowie zarówno z grupę p2 jak i p1 to choć mogą być na tej samej sali widzeń- najczęściej są rozdzielani- czyli np p2 po lewej, p1 po prawej...[/cytat]

pani Marto
ad1) napisalem, ze rozmowy podczas widzenia MOGA byc kontrolowane, nagrywane rowniez ale w wypadku tzw. widzenia przez plekse :)
ad2) nie jest to bzdura, ale teoria od praktyki bardzo czesto sie rozni :) niestety :)
oczywiscie, ze wiem to z autopsji :)
pozdrawiam

W Kielcach wygląda to mniej wiecej jak kwadrat bez jednej strony, ja to nazywam podkową, bo to jest połączone (taki murek).
W środku siedzą więźniowie a na zewnątrz podkowy odwiedzający. Nie ma tam żadnej siatki ani nic
nie nagrywają .

Tak samo wyglądają widzenia w Chełmie i Lublinie. Coś w rodzaju jak to nazywała cuks "podkowy". Na szczęście tam gdzie był M w Przemyślu widzenia były jeszcze po "staremu" zwykłe stoliki.
Łysy81 ja z autopsji dzięki bogu nie wiem jak tam wszystko wygląda ale wiem na pewno że w każdym ZK czy AŚ jest inaczej i nawet sale widzeń inaczej wyglądają chociaż z pozoru wydają się takie same.

Powrót