Widzenia z dzieckiem

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Myślę, że to wszystko również zależy od jednostki...
Ja np nie spotkałam się jeszcze z musem przedstawienia aktu urodzenia dziecka. Pisząc prośbę o widzenie dodaję, że z dzieckiem imię i nazwisko.

czy ja dobrze rozumiem? czy mój mąż moze starac se o dodatkową godz z dzieckiem mimio ze to nie jego dziecko lecz wychowywaliśmy razem,dziecko mieszkało z nami?

Mąż musi sprawować nad tym dzieckiem stałą pieczę i musi to być dziecko do lat 15. Jeśli jest inaczej to dodatkowe widzenia tylko w wyniku nagród bądź ulg.

co to znaczy stałą pieczę,ojciec dziecka ma pełne prawa,ale ja i moj obecny mąż wychowyjemy dziecko od 4 lat razem<dziecko 5,5roku>

Malutka powiem Ci szerze, że na prawie rodzinnym i opiekuńczym się nie znam, a prawo dot. nieletnich nigdy mnie nie interesowało...
Pieczę ogólnie ustanawia sąd... Jeśli dziecko, nad którym osadzony sprawuje pieczę nie jest jego dzieckiem to wtedy okazuje się właśnie dokument to potwierdzający czyli postanowienie sądu w tej sprawie. Tylko, że piszesz, że ojciec dziecka ma pełne prawa, a w tym przypadku od strony formalnej to chyba Twój obecny mąż nie może sprawować pieczy nad Twoim dzieckiem...
Ale niech może ktoś inny wypowie się w tej sprawie, bo ja to naprawdę się na tym nie znam.

Ostatnia edycja:
malutka200723 napisał:
czy ja dobrze rozumiem? czy mój mąż moze starac se o dodatkową godz z dzieckiem mimio ze to nie jego dziecko lecz wychowywaliśmy razem,dziecko mieszkało z nami?

jesli towj maz nie jest ojcem dziecka ani go nie przysposobil nie otrzymacie dodatkowego widzenia na dziecko

Ja ze swojej strony moge powiedziec ze jak ostatnio mialam widzenie na dziecko to dokladnie sprawdzili czy to jest napewno dziecko meza i dopiero powiedzieli ze mamy widzenie, bo jakbym nie miala aktu urodzenia i nie bylo by wpisane ze to jego dziecko to bym nie weszla

RE: Widzenia skazanego

A wie ktos jak jest z widzeniami z dzieckiem? Czy musze miec jakis akt urodzenia dziecka czy cos?

Z tego co wiem musisz mieć akt urodzenia ze sobą. A Twój jest po wyroku czy przed?Bo jak to jest przed wyrokiem to nie wiem.

Po wyroku ale musi byc zaznaczone ze to jego dziecko chyba tak?

No musi być wiadome że to jego. Bo zdarzają się przypadki że nie jest to nigdzie napisane i dziecka nie wpuszczają

Możesz zobaczyć sobie w temacie"widzenia z dzieckiem" tam lepiej będą wiedzieli

Ostatnia edycja:

No wlasnie to mam problem....

Nie masz go wpisanego jako ojca?

No bo to podstawa chyba.Ja nie mam doświadczenia jeszcze bo nasz dzieciaczek dopiero jest w fazie wykluwania się.

No niestety nie mam bo to nie jest jego:-(

No to raczej marne szanse.Chyba że sprawuje opieke nad dzieckiem formalnie.Wtedy szanse są.

a jezeli dziecko nie jest dzieckiem skazanego,ale mamy ślub,czyli dziecko to pasierb to jest szansa na dodatkowe widzenie z dzieckiem?

Malutaka oczywiście ze tak....niech lobuz napisze prośbe i ty idz na rozmowe do dyrektora...i dostaniecie dodatkowa godzinkę....

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót