Widzenia z dzieckiem

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a jak wyglada spawa NADANIA NAZWISKA MEŻA MATKI NIE BIOLOGICZNEMU DZIECKU? nie mamy jeszcze przeprowadzonej sprawy o przysposobienie, córka ma nazwisko takie jak my, wiec czy w takiej sytuacji tez przysługuje nam dodatkowa godzina na dziecko?

Wiesz z tego co sie orientuje to tak , ale zawsze warto sie upewnic dzwoniąc do zk

byłem w podobnej sytuacji (co opisuje Monika R) i miałem możliwość dodatkowego widzenia (raz na miesiąc) z okazji "posiadania" dziecka nie noszącego mojego nazwiska, w karcie widzeń było napisane "pasierbica"...;)

ps. podejrzewam, że różnie to jest w poszczególnych jednostkach penitencjarncyh na terenie naszego kraju!

Ostatnia edycja:
niegdzie nie widziałam czytając posty poprzednie czy jeśli ma się np 2 dzieci to się należy dodatkowo tylko jedna godzina czy więcej bo jest więcej dzieci?

jezeli ide w niedzielę z dzieckiem to oznacza ze mozemy od razu wykorzystac te dodtkowa godzine? czyli byc np.2?

Nie. Widzenie możesz tylko jedno wykorzystać w ciągu jednego dnia. Ty albo Twój mąż możecie napisać prośbę do Dyrektora o połączenie godzin, wtedy byłaby możliwość mieć 2 godziny widzenia.

w niektórych zk (zależy od regulaminu) półotwartych, 2 godziny widzenia jednorazowo są dozwolone, często z tego korzystałem (zwłaszcza kiedy żona przychodziła do mnie z dziećmi):!:

dzieki ale to jest narazie aś:( bedę pierwdszy raz w takim miejscu...
dziecko jest malutkie czy moge wiec zabrac ze soba pieluche, mokre chustki i picie czy nie ma szans?
o co chodzi z ta rejestracja widzen?

aLINA42 napisał:
dzieki ale to jest narazie aś:( bedę pierwdszy raz w takim miejscu...
dziecko jest malutkie czy moge wiec zabrac ze soba pieluche, mokre chustki i picie czy nie ma szans?
o co chodzi z ta rejestracja widzen?

możesz wziąść pieluchy, mokre chustki, picie (ewentualnie coś na przebranie), pamiętaj tylko, ze te rzeczy będą poddane kontroli i sprawdzeniu. jeśli chodzi o rejestrację widzeń, to zgodnie z naturą, im wcześniej się zglosisz na bramę aś (czy zk) - tym wcześniej uzyskasz widzenie!

witam:)

Potwierdzam. niezbednik dla malego bez problemu mozna zabrac:)
To niesprawiedliwe...czas bez Łobuza ciagnie sie i dłuży a godzinka widzenia minela zanim wyjasnilismy sobie podstawowe kwestie:(:mad:

to może mój tez bedzię mógł dostać widzenie..
Jak mu sie maluch urodzi żeby Go chociaz zobaczył...hmmmm:(

oczywiście tak, widzenie na dziecko będzie przysługiwać! zawsze dodatkowa godzina w miesiącu!;)

Marcin Dominiki facet jest aresztowany.

Dominika od tego czy dostaniesz widzenie będzie zależało czy prokurator wyda zgodę. Niektórzy prokuratorzy nie chcą dawać małym dzieciom zgody.

Przepraszam niewiem nawet czy nadal wchodzisz na ta strone ale moze odpiszesz-moj mąz za nieumyslne spowodowanie smierci czyli wypadek samochodowy dostal 3 lata pozbawienia wolnosci 18 marac tego roku stawil sie w areszcie co moge teraz zrobic gdzie pisac zeby wczesniej go wypuscili zostalam sama z dzieckiem neiwem co robic prosze moze Ty cos wiesz:(:(

może się równiez ubiegac o przerwe w karze jako jedyny zywiciel rodziny w uzasadnieniu

Witam ja też mam z moim meżem jedno dzieckoi jedno z popszedniego zwiąsku ale mojego traktuje jako swojego ojca i nie potrzebowałam żadnej zgody tamtego niby tatusia otrzymuje zgode na widzenie zarówno na jedną jak i na drugą córke tak samo. A co chodzi o reakcje dziewczynek to odkleic się nie chciały od ojca a mi na ten widok łzy ciurkim leciał i on reż się nie chamował od płaczu! Pozdrawiam

witam ja również mam z moim mężem syna a córke z poprzedniego związku na syna widzenie w zk ze wzgledu na to ze ma to samo nazwisko nie było problemu a córke musiał wpisac na liste odwiedzających oczywiście musiałam mieć akt urodzenia syna i legitymacje córki jako dokumenty stwierdzajace tozsamość

ja zostałam sama z 1,5 roczna córeczka bez pracy, pieniedzy :( mój narzeczony odbywa kare 1roku pozbawienia wolnosci, staralismy sie o przerwe ale sąd penitencjalny nie zgodził sie, własnie jestem w trakcie odwołania. Co do widzeń przebywa on tam juz ponad miesiac i widuje sie co tydzień z naszą córeczką dostałam 3widzenia+1 na dziecko dodatkowe w sumie 4. Ale moj partner własnie stara sie żebysmy mieli wiecej widzen. zawsze jak ide na widzenie mam przy sobie akt urodzenia dziecka ale nawet nie kazali ani razu pokazywac.

Mam pytanie czy ktoś wie czy moge starac sie o jakas pomoc finansowa dla siebie i dziecka?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót