W
Wooder
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzisiaj dostałem pismo od wyżej wspomnianej firmy, w którym domagają się zapłaty 670 zł za udostępnianie poprzez utorrent filmu Mój Rower. Poniżej napisano "Żądana kwota jest jedynie niewielką częścią opłaty licencyjnej należnej FEDRICO FILM za rozpowszechnianie utworu "Mój Rower", jednakże jej zapłata spowoduje, iż FEDERICO FILM odstąpi od dochodzenia należnego mu odszkodowania na drodze prawnej." Czy to znaczy, że po uiszczeniu tej opłaty będę "wolny"?
Dodam, że data popełnienia czynu to 2014-1-11. Po tej dacie formatowałem komputer, więc nie mam nawet możliwości sprawdzenia, czy rzeczywiście pobrałem ww. film.
Co robić?
EDIT: Komputer, na którym miałoby dojść do pobrania jest w domu i należy do MIKOŁAJA. Z kolei pismo przyszło do JACKA, na adres firmy, którą zarządza.
Dodam, że data popełnienia czynu to 2014-1-11. Po tej dacie formatowałem komputer, więc nie mam nawet możliwości sprawdzenia, czy rzeczywiście pobrałem ww. film.
Co robić?
EDIT: Komputer, na którym miałoby dojść do pobrania jest w domu i należy do MIKOŁAJA. Z kolei pismo przyszło do JACKA, na adres firmy, którą zarządza.
Ostatnia edycja: