B
biedrek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 307
Witam. 6 grudnia 2007 roku w Alior Bank pożyczyłem kasę- w ramach debetu w koncie. Różnie się działo, ale niestety stało się tak że spłaciłem ten kredyt tylko w części. Dziś po tylu latach pojawiło się pod moim adresem zameldowania 2 nieprzyjemnych panów- nie chcieli się rodzicom wylegitymować ani nawet przedstawić. Weszli na prywatną posesję zapytali o mnie i powiedzieli że mają sprawę bo mam im oddać pieniądze (około 6 tys złotych). Zaczęli robić zdjęcia pojazdów przed domem na co moja mama zareagowała telefonem na policję a oni uciekli. Nie zostawili żadnego pisma, zero danych kontaktowych- co dziwne nie poprosili też o nr tel do mnie- a takowy by bez problemu dostali.
Zacząłem się zastanawiać o co chodzi i przypominać fakty z przeszłości- i oczywiście cała wina za niespłacony kredyt jest moja- nie będę zasłaniał się ówczesnymi zawirowaniami w życiu prywatnym, brakiem pracy itd. Ściągnąłem dziś sobie raport z BIK- by mieć wgląd we wszystkie daty. W raporcie napisane jest "kredyt na zakup towarów i usług- umowa zakończona 26,09,2008. Status zobowiązania- transakcja zamknięta 26,09,2008 a pod spodem z kolei- umowa zakończona 30.06.2009
Nawet pomijając to że te daty są tak różne- to czy nie jest przedawnione? A jeśli nie- to jak dowiedzieć się kto mnie ściga? Jak by zostawili jakiś nr telefonu a okaże się że to nie jest przedawnione to bym podpisał stosowna ugodę na spłatę w ratach by pozbyć się problemu.
Zacząłem się zastanawiać o co chodzi i przypominać fakty z przeszłości- i oczywiście cała wina za niespłacony kredyt jest moja- nie będę zasłaniał się ówczesnymi zawirowaniami w życiu prywatnym, brakiem pracy itd. Ściągnąłem dziś sobie raport z BIK- by mieć wgląd we wszystkie daty. W raporcie napisane jest "kredyt na zakup towarów i usług- umowa zakończona 26,09,2008. Status zobowiązania- transakcja zamknięta 26,09,2008 a pod spodem z kolei- umowa zakończona 30.06.2009
Nawet pomijając to że te daty są tak różne- to czy nie jest przedawnione? A jeśli nie- to jak dowiedzieć się kto mnie ściga? Jak by zostawili jakiś nr telefonu a okaże się że to nie jest przedawnione to bym podpisał stosowna ugodę na spłatę w ratach by pozbyć się problemu.
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.