Windykacja ultimo Proszę pomoc

• Autor wątku Autor wątku DaNdI89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja uważam, że nie. Ktoś mi tutaj kiedyś napisał, że nie można przerwać biegu czegoś co już nastąpiło, zatem jeżeli przedawnienie już nastąpiło to nic tego nie zmienia.

No ale niech to potwierdzi ktoś lepiej znający arkana prawa.

Więc bardzo prosze o potewierdzenie zalezy mi żeby zamknąc tą sparawę Po za ty dzięki za dotychczasowe odpowiedzi i pomoc

DaNdI89 napisał:
Więc bardzo prosze o potewierdzenie zalezy mi żeby zamknąc tą sparawę Po za ty dzięki za dotychczasowe odpowiedzi i pomoc
Tak, nie można przerwać przedawnienia jeśli już się przedawniło. Wpłacone kwoty zostały po prostu wpłacone i po temacie.
Jeśli nie było pozwu w sądzie to im podziękuj za rozmowę i pilnuj listonosza.

A więc tak umowa z prowidenta jest z roku 2011 czyli przedawniona ??
umowa z play jest z przed roku 2011 czyli tez przedawniona ??
co do tej pory się działo w sprawie ?? nic szczególnego o długach zapomniałem. trzy miesiące temu odezwały się firmy windykacyjne dostałem pisma z ratami nic nie podpisałem ale wpłaciłem po dwie raty do każdej. w tym miesiącu już nic nie wpłacałem dostaje dziesiątki telefonów od nich dziennie moja poczta głosowa pęka w szwach :) mam jeszcze pytanie czy mogą mnie umieścić w jakims BIK itp
czy teraz mogą skierować sprawe do sadu jesli tak to jesli sie powołam na przedawnienie i wygram to czy po wpisaniu mnie na jakies listy dłużników będę na nich widniał po wygraniu sprawy dziękuje za pomoc

DaNdI89 napisał:
A więc tak umowa z prowidenta jest z roku 2011 czyli przedawniona ??
umowa z play jest z przed roku 2011 czyli tez przedawniona ??
Jeśli nie było wniesionego pozwu czy innej czynności przerywającej bieg przedawnienia (kiedy ten jeszcze biegł!) - to tak, jest to przedawnione. Istotne: wpłata jakiejś kwoty nie przerywa biegu przedawnienia i nie oznacza uznania całości roszczenia.
DaNdI89 napisał:
mam jeszcze pytanie czy mogą mnie umieścić w jakims BIK itp
Poczytaj co to jest BIK i o co w nim chodzi.
Mogą umieścić w BIG-ach - jest ich 4. Można podjąć próbę wykreślenia się, ale to trwa
DaNdI89 napisał:
czy teraz mogą skierować sprawe do sadu jesli tak to jesli sie powołam na przedawnienie i wygram to czy po wpisaniu mnie na jakies listy dłużników będę na nich widniał po wygraniu sprawy dziękuje za pomoc
Do sądu zawsze można wnieść pozew. Jeśli wygrasz, to masz z BIG-ów zniknąć. Ja jednak trzymałabym kciuki za "niezniknięcie". Gdyż można zarobić dodatkowe pieniądze na tym :)
Niestety są "giełdy długów", a tych ustawa nie dotyczy, Ultimo na swój www.marketdlugow.pl
Z tym że to tylko taki nacisk psychologiczny gdyż nie są to żadne rejestry

a wiec tak wznawiam temat dostałem pismo z kancelari komorniczej o zajecie wynagrodzenia. okazuje sie ze raport była jakas sprawa w postepowaniu eletronicznym czy cos takiego. i komornik zada spłaty raportu dostałem nakaz zapłaty z dnia 2013 06 13 gdzie wydaje mi sie ze wczesniej tego pisma nie dostałem jutro zadzwonie do sadu i sie dowiem czy wysyłali kiedy kolwiek. Pytanie brzmi co mogę w tej sytuacji zrobić dodam że jestem na zwolnieniu chorobowym jestem po operacji a jutro jade do szpitala na następną operacje

Dodam ze komornik wysłał tez pismo do mnie zajęcie wynagrodzenia ale teraz z tego chorobowego mam grosze czy może mi z tego niskiego chorobowego tez cos zabrać??

Dowiedz się w e-sądzie na jaki adres wysłano nakaz i kto odebrał (jeśli odebrał). Kwota najniższego wynagrodzenia nie podlega egzekucji

Powrót