Pozwole sobie podpiac sie pod temat. Moja sprawa wyglada nastepujaco: W roku 2007r. zaciagnelam kredyt w Eurobanku. Nie splacilam go do konca, przez rozne problemy, min.zajecie komornicze, utrata pracy, mieszkania itd. Dzis otrzymalam pismo od firmy Fast Finance z prosba o kontakt celem uzgodnienia warunkow splaty zadluzenia oraz podpisania zobowiazania do splaty wraz z poreczycielem, co byc moze bedzie okolicznoscia łagodzaca , przemawiajaca na moja korzysc w postepowaniu otwartym. Do pisma byla rowniez dolaczona kopia pisma z Policji, w ktorym to inf.Fast Finance, ze w zwiazku z doprowadzeniem do niuekorzystnego rozporzadzenia mieniem przez osobe podajaca sie za....tu podane moje imie i nazwisko , poprzez wyludzenie pozyczki gotowkowej, wszczeto dochodzenie o przestepstwie w art.286 paragraf 1 kk.
Czytalam, ze zarzuty powyzsze sa min. w sytuacji, kiedy sa jakies sfalszowane dokumenty. Moje zaswiadcznia byly wypelniane przez Ksiegowa w owczesnym zakladzie pracy, wszystko bylo ok, wiec skad te podejrzenia po 7 latach.
I teraz moje pytania:
- pozyczke zaciagnelam z zamiarem splacenia, nie wiedzialam, ze tak skomplikuje
mi sie zycie, wiec skad to dochodzenie wyłudzenia? Splacalam pozyczke
- czy policja moze umorzyc postepowanie czy tez sprawa na pewno zakonczy sie
w Sadzie?
- chce skontaktowac sie z Fast Finance celem uzgodnienia splaty,
jednak nie mam poreczyciela, czy to moze byc powodem odrzucenia zgody
na podpisanie ugody?Jka w ogole z nimi rozmawiac, bo opinie czytalam
na ich temat niezbyt pochlebne
- czy grozi mi kara za niesplacanie pozyczki w terminie, mimo,
ze zobowiaze sie do splaty ratalnej?
- mam zalatwiona prace na kilka tygodni, za granica, nie wiem czy wobec toczacej sie sprawy moge w ogole wyjechac, a nie ukrywam , ze praca ulatwilaby mi splate długu.
Dziekuje za odpowiedz