Windykacja w Fast Finance

• Autor wątku Autor wątku undertaker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ramona79 napisał:
Na karnym napisali mi zebym jednak sie dogadala z windykacja . Lagodniejszy wyrok bedzie .
Co to ma wspólnego, jakie dogadanie się? Jest komornik z tego co piszesz więc nie rozumiem.
Zresztą tak jak ci pisałem, wystąp o adwokata z urzędu, będzie łatwiej

Witam wracam ponownie . Miałam sprawę w sądzie 3 grudnia wyrok 6 miesiecy w zawieszeniu na 3 lata. Do dnia dzisiejszego nie mam wyroku w formie pisemnejCzy moge ubiegac się w sądzie o wydanie tego wyroku? drugie pytanie jest następujące. Płacę raty tego zadłużenia do komornika. Dzwonili do mnie z fast finanse ze ostatnią ratę ddostali w marcu od komornika i że lepiej będzie jak bedę wpłacać do nich. Dogadałam sie że będę płaciła 50 zł miesięcznie do końca każdego miesiąca rozmowa była 1 czerca.Dziś dostałam pismo takiej treści. Uprzejmie informujemy zze pani postępowanie w kwestii uregulowania spraw związanych z niezapłaconym kredytem odbieramy jako lekceważenie nas i brak dobrej woli w rozwiazaniu tej sytuacji.Zaciągnięty kredyt miał umożliwić sfinansowanie pani zamierzenia.Pani obowiązkiem był tylko zwrot przekazanych pieniedzy jednak w ogóle się pani z niego nie wywiązała. zaproponowane przez nas zasady ratalnej spłaty zadłużenia miały stworzyć pani warunki normalnego funkcjonowania a nam zagwarantować odzyskanie naleznych pieniędzy.Nasza współpraca opierała sie na wzajemnym zaufaniu czego wyrazem z pani strony miałao być terminowe regulowanie rat.Powstające zaległości płatnicze ignorowanie naszej korespondencji oznaczają brak pozytywnej reakcji na podejmowane przez nas próby stworzenia pani realnej mozliwości spłaty zadłużenia i moga swiatrzyc o tym ze nie ma pani i nigdy nie miała zamiaru wywiązać się z obowiązku zwrotu pieniędzy.Wydawało nam się ze jesteśmy zgodni co do tego ze zadłużenie należy spłacić jednak w tej sytuacji wątpimy w możliwość dalszej realnej współpracy Ponadto informujemy ze takie zachowanie może stanowić przestępstwo oszustwa art 286&1 kk i wtej sytuacji zmusza nas do rozwazenia możliwości podjecia kroków prawnych w celu wyjaśnienia tego zdarzenia . Co o tym sądzicie Już nie wiem co mam robić . Aha pytałam co z komornikiem ktoremu wpłacam pieniądze to pani powiedziała ze mam mu powiedzie c ze dogadałam sie z fast finanse. Bardzo proszę o odpowiedzi

Pozwole sobie podpiac sie pod temat. Moja sprawa wyglada nastepujaco: W roku 2007r. zaciagnelam kredyt w Eurobanku. Nie splacilam go do konca, przez rozne problemy, min.zajecie komornicze, utrata pracy, mieszkania itd. Dzis otrzymalam pismo od firmy Fast Finance z prosba o kontakt celem uzgodnienia warunkow splaty zadluzenia oraz podpisania zobowiazania do splaty wraz z poreczycielem, co byc moze bedzie okolicznoscia łagodzaca , przemawiajaca na moja korzysc w postepowaniu otwartym. Do pisma byla rowniez dolaczona kopia pisma z Policji, w ktorym to inf.Fast Finance, ze w zwiazku z doprowadzeniem do niuekorzystnego rozporzadzenia mieniem przez osobe podajaca sie za....tu podane moje imie i nazwisko , poprzez wyludzenie pozyczki gotowkowej, wszczeto dochodzenie o przestepstwie w art.286 paragraf 1 kk.
Czytalam, ze zarzuty powyzsze sa min. w sytuacji, kiedy sa jakies sfalszowane dokumenty. Moje zaswiadcznia byly wypelniane przez Ksiegowa w owczesnym zakladzie pracy, wszystko bylo ok, wiec skad te podejrzenia po 7 latach.
I teraz moje pytania:

- pozyczke zaciagnelam z zamiarem splacenia, nie wiedzialam, ze tak skomplikuje
mi sie zycie, wiec skad to dochodzenie wyłudzenia? Splacalam pozyczke
- czy policja moze umorzyc postepowanie czy tez sprawa na pewno zakonczy sie
w Sadzie?
- chce skontaktowac sie z Fast Finance celem uzgodnienia splaty,
jednak nie mam poreczyciela, czy to moze byc powodem odrzucenia zgody
na podpisanie ugody?Jka w ogole z nimi rozmawiac, bo opinie czytalam
na ich temat niezbyt pochlebne
- czy grozi mi kara za niesplacanie pozyczki w terminie, mimo,
ze zobowiaze sie do splaty ratalnej?
- mam zalatwiona prace na kilka tygodni, za granica, nie wiem czy wobec toczacej sie sprawy moge w ogole wyjechac, a nie ukrywam , ze praca ulatwilaby mi splate długu.

Dziekuje za odpowiedz

Z policją nic się nie bój, to znany numer Fast Finanse, by wzbudzić strach i chęć do spłaty czego tylko zażądają. Wystarczy że zeznasz zgodnie z prawdą co tutaj napisałaś czyli że nie było wyłudzenia, tylko potem sytuacja ekonomiczna się pogorszyła.
Poręczyciel? Naiwnych szukają i tyle w tej kwestii.
Może powiedz coś więcej o sprawie jak przede wszystkim daty istotnych czynności: od kiedy brak jest spłat, z jakiego tytułu dług, czy było postępowanie komornicze na podstawie BTE, czy była sprawa w sądzie o zapłatę itp. Być może roszczenie jest nienależne, może przedawnione. Ja na pewno nie ufałabym w to, co mi powiedzą a zwłaszcza co do kwoty jaką żądają.

Dziekuje Amelia2013 :)
Boje sie policji, bo to juz nie tylko straszenie a wrecz sprawa zgloszona( pismo z policji zalączone). Splat brak jest mniej wiecej od roku, wczesniej sciagal komornik ale umorzyl postepowanie, bo stracilam prace;( Dlug jest z tytulu pozyczki w Eurobanku zawartej w 2007r.Najgorsze jest to ze zginely, zostaly mi zniszczone,wszystkie dokumenty, nie posiadam nic:( Ponadto nie docierala do mnie zadna korespondencja od Fast Finance, ostatni list rowniez byl listem zwyklym.

dorota440 napisał:
Boje sie policji, bo to juz nie tylko straszenie a wrecz sprawa zgloszona( pismo z policji zalączone).
Co z tego że zgłoszone? Będzie umorzone w twoim przypadku wobec okoliczności jakie podałaś. Brak znamion popełnienia czynu zabronionego.
Na jakiej podstawie komornik umorzył postępowanie egzekucyjne, możesz przytoczyć paragrafy z postanowienia?

Wlasnie nie mam zadnych dokumnetow, wszytsko mi zginelo;( jestem po rozmowie z Fast. Wszystko ok, zgadzaja sie na splate ratalna, ale nie odstapia od wersji z poreczycielem. Niestety poreczyciela nie znajde, wiec nie wiem jak sprawa sie rozstrzygnie.Pomyslalam, ze wszytsko zaczne zalatwiac z nimi pisemnie, zeby miec podkladke. Dzis tez planuje zadzw, na Policje zapytac jak wyglada sprawa, bo komplikuje mi wyjazd zarobkowy, a nie chcialabym zeby cos sie wydarzylo podczas mojej nieobecnosci

Niech ktoś pilnuje twojej poczty, to wystarczy. Poza tym niewykluczone, że roszczenie jest przedawnione, a osobną sprawą pozostaje możliwość udowodnienia przez Fast Finance tego roszczenia w sądzie (jeśli był tylko BTE na bank). Skoro aż policją potrzebują straszyć...

Rozpisuje sie na forum, ale moze komus przyda sie moj przyklad:) Dzwonilam na policje, mam czekac na wezwanie , na przesluchanie w charakterze swiadka. Sprawa moze sie ciagnac, wiec poki co zaczne korespondencje z Fast n/t splaty w ratach i bede cierpliwie czekac...

Ostatnia edycja:
dorota440 napisał:
Sprawa moze sie ciagnac, wiec poki co zaczne korespondencje z Fast n/t splaty w ratach i bede cierpliwie czekac...
Doradzam upewnić się czy roszczenie jest zasadne i należne w kwotach o jakich mówią, nieprzedawnione. Dlatego, że FF lubią coś "dorzucić".
Jeśli roszczenie uległo przedawnieniu, to masz prawo podnieść ten zarzut w razie pozwu.

Dziekuje amelia2013:) W takim razie pisze tez do banku:)

Co chcesz się dowiedzieć w banku, jak ty sama nie wiesz jaki efekt chcesz osiągnąć?

chcialabym sie dowiedziec jakie bylo saldo zadluzenia w banku a jakie podaje Fast, czy faktycznie sobie "czegos" nie dodali

Jestem juz po "wizycie " na Policji. Zeznalam jak bylo, pokazalam dowody wplat . Dziwilo mnie tylko pobieranie próbek pisma ode mnie i pytania czy nie uzyczalam komus swojego dowodu osobistego. Przeciez odpowiedzialam zgodnie z prawda, ze ja zaciagnelam pozyczke i ja mam zamiar ją splacic. Zobacze co bedzie dalej,poki co zyje w napieciu, splacam na rzecz Fast Finance ile moge. Mam nadzieje ze obedzie sie bez sprawy w Sadzie

Powrót