Windykacja w Fast Finance

• Autor wątku Autor wątku undertaker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ramona79 napisał:
Dzis dzwonil policjant ze postepowanie bylo umozone lecz fast finanse sie odwolali . Czego moge sie teraz spodziewac ?
Sądzę że niczego nowego. Debile cisną ile wlezie. Założę się, że mile widziani w prokuraturze to nie są

Dziekuje za odpowiedz:-) Juz prawie rok i myslalam ze bedzie spokoj a tu dalej nerwowka

Ramona79 napisał:
Dziekuje za odpowiedz:-) Juz prawie rok i myslalam ze bedzie spokoj a tu dalej nerwowka

Mam jeszcze jedno pytanie .Jutro mam sie stawic na komendzie ze wzgledu na to odwolanie czy moge podczymac swoje dotychczasowe zeznania nic w sprawie sie nie zmienilo.

A co masz zmieniać?
Nie zaciągnęłaś zobowiązania z zamiarem niespłacenia i to jest sedno wyjasnień.

POdlacze sie pod temat (jezeli jest to niezgodne z regulaminem to zaloze nowy watek).
Mieszkamy w Anglii od 2006 roku. W dniu dzisiejszym otrzymalismy list z Fast Finance, zawierajacy dwa dokumenty:
- nakaz zaplaty w postepowaniu upominawczym - dokument wydany w 2011 nakazujacy osobie o nazwisku niezgodnym z nazwiskiem mojej zony (imie sie zgadza, nazwisko inne).
- pismo z dzialu windikacji nakazujace zaplate srodkow. To pismo jest nadane na poprawne dane (nazwisko oraz nasz adres).

Nie mamy zadnych zobowiazan w Polsce a dodatkowo na obu pismach nie ma zadnych informacji odnosnie czego dotyczy naleznosc.

Podejrzewam, ze to pomylka, ale zastanawiam sie jak ta firma zdobyla nasz adres oraz jak najlepiej odpowiedziec na to pismo.
Z gory dziekuje

Witam dzis dostalam papiery z Sądu iz proponowana kara dobrowolna ustalona przez prokuratora nie zostala uwzgledniona wiec mam 3 grudnia rozprawe glowna. Czego moge sie spodziewac. Pani prokurator zaproponowala 6 miesiecy w zawieszeniu na dwa lata. Dobrowolnie poddalam sie karze czy moze byc jeszcze gorzej? Z wyrazami szacunku i czekam na odp od panstwa. Jestem zalamana

Jakie są dowody w sprawie, jakie są twoje zeznania?

Witam zezna lam tak jak bylo czyli kolezanka zalatwila mi zaswadczenie. Od swojej kolezanki ktora pracowala w sklepie i na to zaswiadczenie wzielam ten tel. A kt oskarzenia brzmi W dniu 28 maja 2007 w celu osiagniecia korzysci majatkowej po uprzednim wprowadzeniu w blad co do osiagniecia dowodow i mozliwosci co do mozliwosci wywiazania sie z zobowiazania wobec P4 poprzez uzycie zaswiadczenia o zatrudnieniu i wysokosci wynagrodzenia na dane xxx majac wiedze ze zawiera ono nieautentyczne podpisy pracodawcy z firmy xxx przy zawarciu umowy xxx nie majac zamiaru wywiazac sie powzietego zobowiazania spowodowala straty w wysokosci3142,17 na szkode fast finanse tj o czynz art 286&1kk i art 270&1 kk w zw. Z art 11&2kk . Dowody 1.notatka urzedowa 2. Umowa o swiadczenia uslug telekomunikacyjnych. 3.opinia z zakresu badan graficzno- porownawczych 4j.w 5 .dane o karalnosci6.dane osobowo poznawcze 7 protokol zatrzymania rzeczy 8. Kserokopia danych komorniczych . Moje zeznania byly takie ze mialam chorego dziadka nigdzie nie pracowalam. Potrzebowalam tel chcialam placic lecz stalo sie inaczej. Na tamta chwile nie myslalam racjonalnie. Potem nie mialam srodkow do zycia wiec tel sprzedalam. Nie chce sie uchylac od splaty place ile moge jestem samotna matka wychowuje dwoch synow na chwile obecna nie pracuje . .. Kurcze gdybym miala skad to bym to wszystko splacila na raz . Normalnie przez rok mam nerwowke gdyz sprawa sie tak dlugo ciagnie .Prosze o odp.

Na szkodę fast finanse? Chyba P4.
Niestety ten kwit cię pogrąża. Gdybyś nie nawywijała z tym dokumentem, to stawiam że sprawy by nie było, a przy zapłacie jednego rachunku - nie byloby niemal na 100%.

Dziekuje za odp. Teraz tylko nerwy. Ehh czlowiek byl mlody i glupi... Mam nadzieje ze kara bedzie w zawieszeniu nie bylam karana? Co pan o tym sadzi?

marian.pazdzioch. na szkode fast finanse chyba dlatego ze kupili dlug .

Kara tylko w zawieszeniu.
Ramona79 napisał:
na szkode fast finanse chyba dlatego ze kupili dlug .
Czyli kupili po to, z pełną tego świadomością, by czuć się pokrzywdzonymi? Kupy się to nie trzyma logicznie. Zapytaj jakiegoś karnisty jeszcze czy tak akt oskarżenia może wyglądać w takiej sytuacji

Ok zapytam. Dzis dostalam pismo z fast finanse o nastepujacej tresci
W. Zwiazku z uzyskana informacja o mozliwosci przedstawienia pani zarzutow przed Sądem Karnym prosimy o szybku kontakt telefoniczny w celu zaproponowania odszkodowania i formy jego zaplaty. Informujemy ze ustalenie zasad rozliczenia bedie mialo wplyw na przebieg postepowania karnego przed Sadem.Po podpisaniu umowy dotyczacej splaty zadluzenia niezwlocznie poinformujemy Sad rezygnujac z dochidzenia odszkodowania przez orzekanie srodka karnego. Co mam o tym myslec jak to pismo
rozumiec ? Normalnie jestem zalamana prosze o pomoc nie mam funtuszow aby udac siw do adwokata . Nadmienie ze ten dlug splacam komornikowi

Straszą. Nie ponieśli żadnej szkody. Masz adwokata chociażby z urzędu?

Czy jest az tak zle ze bede potrzebowala adwokata? :-( normalnie sie boje.

Ramona79 napisał:
Czy jest az tak zle ze bede potrzebowala adwokata? :-( normalnie sie boje.
No jeśli jest sprawa w sądzie to dlaczego masz nie wnioskować o adwokata? Fast finanse za bardzo kombinuje, warto by ich ktoś utemperował.
Na szkodę Fast finanse nic się nie odbyło, bo to nie oni byli stroną umowy. Kupując dług, kupili sobie poczucie krzywdy? Odszkodowanie jeszcze chcą? Najlepiej jednak by zdanie wyraził karnista.

Na karnym napisali mi zebym jednak sie dogadala z windykacja . Lagodniejszy wyrok bedzie . Tylko jakie odszkodowanie ? Place kurde jakbym miala skad porzyczyc kase to bym im oddala caly dlug i bym miala chociaz spokojna glowe z nimi. Normalnie doprowadzaja mnie do depresji nie potrafie normalnie funkcjonowac:-(

Jak i gdzie mam zalatwic tego adwokata? Ja jestem zielona

Z nimi nie mozna sie dogadac... nie raz proboealam to kazali mi xnalesc zyranta . Tydzuen temu dzwonilam i prosilam o bilans ile juz msm splacone do dnia dzidiejszego cisza na ten temat

Powrót