Windykacja....

• Autor wątku Autor wątku Robert Matycz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Robert Matycz napisał:
To tutaj są Super Fachowcy, Brawo. A po 2. Są tutaj Admini, Fachowcy, osoby w tzw. spoczynku, itd. proszę podać rożnice.
O co właściwie chodzi w tym poście, jaki on ma cel? Czyżby przeholował pan już ze świąteczną okowitą?

O to chodzi, co zapytałem, czyzbym niejasno pytał?? Ja nie pije okowity, może pani ja spożywa. To pani okowita uderzyła chyba do głowy.

proszę nie Obrazać Nikogo, bo ja Nikogo nie oceniam, Nie obrażam. Uwazajcie,bo Was ktoś obrazi, skrytykuje i bedzie Wam nie milo. taka prawda. Zyczę miłych Świat bez Obrazania.

A PO 2. Jeśli ktoś pomoze, to jestem zawsze wdzieczny.

Dzięki za super wyjasnienia, dużo to mi pomogło.

Witam mam pytanie dostałam pismo z firmu KRUK pismo z informacją: ze zadużenie wynika z umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych przez PTK Centertel sp. z.o.o. KRUK S.A w DNIU 06.05.2004r ZAKUPIŁA DŁUG OD Ptk Centertel s.p.z.o.o wierzytelnoścć nabyta została w drodze cesji w dniu 07.11.2005r od KRUK S.A przez Secapital S. A R.L. W dniu 10.10. 2006r Secapital S.A R.L SPRZEDAłA DłUG DO PROKURA NS FIZ. KRUK S.A. działa w imieniu i na rzecz PROKURA NS FIZ. Kwota zaduzenia to 5 225,03 ...... a drugie za dużenie na kwote 2 713,70 napisali zadużenie wynika z umowy nr 00908087 z dnia 10.04.2001r PROKURA NS FIZ w dniu 29.06.2010r zakupiła dług od Lukas Bank S.A. KRUK S.A działa w imieniu i na rzecz PROKURA NS FIZ.. .... Wyroku sadu nie widziałam na oczy,żadnych umów z tymi firmami nie podpisywałam NIGDY ANI PTK CENTERTEL ANI BANK NIE powiadomili MNIE ZE JAKIś DLUG MOJ SPRZEDAJA.MAM PYTANIE CO W TAKIEJ sytułacji ZROBIC CO IM ODPISAĆ???

Bedek napisał:
okowita
daw.
«mocna wódka lub nieoczyszczony, surowy spirytus»

TO CHYBA NIE MI UDERZYŁA A TOBIE. :winko:

Napisał/a Robert Matycz Zobacz post
okowita uderzyła do głowy. NIE MI. A KOMUŚ INNEMU.

Ostatnia edycja:
oliwiakrk napisał:
witam mam pytanie dostałam pismo z firmu kruk pismo z informacją: Ze zadużenie wynika z umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych przez ptk centertel sp. Z.o.o. Kruk s.a w dniu 06.05.2004r zakupiła dług od ptk centertel s.p.z.o.o wierzytelnoścć nabyta została w drodze cesji w dniu 07.11.2005r od kruk s.a przez secapital s. A r.l. W dniu 10.10. 2006r secapital s.a r.l sprzedała dług do prokura ns fiz. Kruk s.a. Działa w imieniu i na rzecz prokura ns fiz. Kwota zaduzenia to 5 225,03 ...... A drugie za dużenie na kwote 2 713,70 napisali zadużenie wynika z umowy nr 00908087 z dnia 10.04.2001r prokura ns fiz w dniu 29.06.2010r zakupiła dług od lukas bank s.a. Kruk s.a działa w imieniu i na rzecz prokura ns fiz.. .... Wyroku sadu nie widziałam na oczy,żadnych umów z tymi firmami nie podpisywałam nigdy ani ptk centertel ani bank nie powiadomili mnie ze jakiś dlug moj sprzedaja.mam pytanie co w takiej sytułacji zrobic co im odpisać???

nic nie odpisywac, zwlekać az się przedawni. Ztreści postu wynika, ze już sie przedawniło.

Ostatnia edycja:
Robert Matycz napisał:
zwlekać az się przedawni. Ztreści postu wynika, ze już sie przedawniło.
Zatem po co zwlekać celem przedawnienia? Jeśli Kruk wniesie pozew, należy złożyć sprzeciw i podnieść zarzuty, że roszczenie jest bezzasadne wraz z zarzutem przedawnienia.

Tak, Amelia ma rację. Brawo za Jej super poradę. I Obyś wygrał sprawę z Krukiem. POWODZENIA.

Ja również wygrałem z firmą windykacyjną, stara sprawa, ale wygrałem.

Ostatnia edycja:
Witam czyli teraz nie pisac nic do kruka? dziekuje za odpowiedz...

Raczej nie pisać, ew. nadmienić im, ze sprawa jest przedawniona. A najlepiej poczekać na ich krok.

Powrót