F
Farmboy
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Czy jest zgodne z prawem jeżdżenie po miejscowości i wyzywanie dłużnika przez megafon zamontowany na samochodzie? Nadmienię że z imienia i nazwiska oraz z wysokości długu?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
oczywiście,lokata napisał:Brzydal!
nie potrzebna łatka,lokata napisał:A dłużnik zapewne uczciwie rozliczył się z nim ze swoich zobowiązań?
Farmboy napisał:Czy jest zgodne z prawem jeżdżenie po miejscowości i wyzywanie dłużnika przez megafon zamontowany na samochodzie? Nadmienię że z imienia i nazwiska oraz z wysokości długu?
Dlatego też i tak stwierdziłam.robinson21 napisał:oczywiście
Jaka łatka? Proste pytanie, na które można udzielić trzyliterowej odpowiedzi.robinson21 napisał:nie potrzebna łatka
Ale jakoś nie odpowiedział Pan na nie, więc czemu służy Pana wypowiedź?robinson21 napisał:gdyż pytanie było:
gdyż myślałem, że ekspert udzieli odpowiedzi na zadane pytanie, też jestem ciekaw, czy: Czy jest zgodne z prawem jeżdżenie po miejscowości i wyzywanie dłużnika przez megafon zamontowany na samochodzie? Nadmienię że z imienia i nazwiska oraz z wysokości długu?lokata napisał:Ale jakoś nie odpowiedział Pan na nie, więc czemu służy Pana wypowiedź?
dziękuje za odpowiedź, i założycielka wątku otrzymała odpowiedź, jeszcze raz dziękuję za tak rzeczową odpowiedź,lokata napisał:Cóż, jeżeli po tak długiej bytności na naszym forum i pomocy niezliczonym rzeszom dłużników, nadal ma Pan problem z tak elementarnymi kwestiami, to nie jest najlepiej.
Postaram się więc Panu pomóc. Tak jak można było wywnioskować z mojego drugiego postu (który tak Pana zainteresował, choć chyba Pan go nie zrozumiał), takie zachowanie wierzyciela (niestety) jest niezgodne z prawem i dłużnik może dochodzić swoich praw przed sądem. Zarówno cywilnym jak i karnym. Życzę mu powodzenia, ale nie zamierzam pomagać. Od tego ma takich "wspomagaczy", jak Pan.
Odnoszę wrażenie, że "założycielka wątku", jest mężczyzną, ale nie czepiajmy się szczegółów.robinson21 napisał:założycielka wątku otrzymała
Nie jestem o tym przekonany. Sądzę, że w pewnych przypadkach może to być naruszenie prawa, ale generalnie rzecz biorąc nie musi tym być.lokata napisał:takie zachowanie wierzyciela (niestety) jest niezgodne z prawem
Dlaczego?lokata napisał:Nie? A to mnie zaciekawiłeś...
A to jest bardzo ciekawe, przecież wyraźnie napisano, że nie oferował sprzedaży... Chociaż w Warszawie może i jeszcze uznałbym ten pogląd. Rzeczywiście, to za mało do identyfikacji.Ale to wcale nie muszą być dane osobowe...
Może znacznie więcej. Ale nie więcej niż każdy jeden obywatel. Tyle, że każdy jeden obywatel może więcejWłaściwie to wierzyciel, a tym bardziej windykator, nie może zrobić nic ponad zlecenie kancelarii prawnej odzyskanie długu drogą sądową.
Nie rozumiem?Syphar napisał:A to jest bardzo ciekawe, przecież wyraźnie napisano, że nie oferował sprzedaży...
A w Krakowie to już nie? A co np. z Opolem?Syphar napisał:Chociaż w Warszawie może i jeszcze uznałbym ten pogląd
Ale to wcale nie muszą być dane osobowe...