K
komandos68
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, w dniu 30.10.14 otrzymałem wezwanie do zapłaty z firmy Kruk. W 2007 roku kupiłem kamerę w systemie ratalnym. Ze względu na utratę pracy nie byłem w stanie wywiązać się z całkowicie z umowy. Bank sprzedał zadłużenie firmie windykacyjnej Kruk gdzie do w miarę możliwości spłacałem w ratach dług. Pani która przychodziła do mnie po pieniądze, nie rozliczała się z firmą a wobec niej została skierowana sprawa do prokuratury. Od tamtej pory tj 2008r nie dokonywałem żadnych wpłat. Nie poinformowano mnie również jak zakończyła się sprawa tej pani i co stało się z pieniędzmi przeze mnie wpłaconymi. W piśmie, które otrzymałem teraz firma Kruk poinformowała mnie, że jeżeli nie wpłacę zadłużonej kwoty rozpocznie działania zmierzające do wyegzekwowania długu z wykorzystaniem przymusu państwowego. W dniu wczorajszym tj 03.11 skontaktowałem się z firmą Kruk i wstępnie zgodziłem się na spłatę długu w kwocie 100zł miesięcznie począwszy od 15 grudnia 2014r, oraz napisałem dziś e-mail,a w którym zgadzam się na spłatę długu lecz proszę ich o przedstawienie dokładnego rozliczenia. Czytając teraz zamieszczone na tym forum posty, zastanawiam się czy źle nie zrobiłem, ponieważ nie mam wyroku sądowego nakazującego spłatę. Proszę o pomoc i podpowiedź co mogę teraz zrobić?