winykacja biletu kredytowego po 12latach!!!prosze o pomoc.

• Autor wątku Autor wątku Ireckim
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dobra,podsumowujac Robilee.uzyskuje pismo z windykacji o wstrzymaniu odsetek,splacam raty i po sprawie,to najrozsadniejsze wyjscie i tak powinienem postapic,nie ma innego wyjscia rozumiem?...jezdzenie po sadach i zalatwianie odpada,nie mam na to czasu pozatym wiaze sie to z dodatkowymi kosztami a koncem koncow i tak nie wiadomo czy uda mi sie wygrac,cos wskorac...przepraszam wszystkich ale jestem prostym czlowiekiem i nie do konca rozumiem wasze dyskusje choc mam szacunek do wiedzy was wszystkich,jednak potrzebuje jednoznacznej pomocy i odpowiedzi,co mam zrobic zeby bylo dobrze i zakonczyc ten caly proces z powodzeniem i nie zostac przy tym oszukany?tzn.jakimi papierami od firmy windykacyjnej mam zabezpieczyc sie podczas splaty tego dlugu zeby po jego splacie dali mi juz spokoj na zawsze ?...

Robilee napisał:
Weź jeszcze od nich oświadczenie złożone przed Prezydentem RP i Marszałkami Obu Izb. Ferdek i Amelia w jednym wątku to tragedia. Uciekam.
Robilee bez ironii proszę. Ja rozumiem że kwota drobna i może rzeczywiście nieco to wyolbrzymione, ale czy gdyby dotyczyło to ciebie i chodziło o dziesiątki tysięcy zł to polegałbyś tylko na skanach przesłanych mailem? Chcesz to ci mogę przesłać mailem skan aktu mojej własności Buckingham Palace. Tanio ci sprzedam tę chałupę, po okazyjnej cenie.

amelia2013 napisał:
to polegałbyś tylko na skanach przesłanych mailem?
Tu nie chodzi o poleganie. Jeśli jestem winien pieniądze (i w dodatku jest na to wyrok), to nie mam żadnej pozycji negocjacyjnej. Przy jakiejś wielkiej kwocie, to jeszcze bym miał. Czyli mógłbym poprosić o pismo, ale jak by mi go nie dali, to i tak bym zapłacił. Koledze darowali odsetki, niech się cieszy. Okaże się to lipą, to też sprawę trzeba załatwić (oczywiście płacąc). Przyślą pismo, to już super. Nie przyślą, trudno i tak trzeba zapłacić. A Wy z ferdkiem się nakręcacie, mącicie chłopakowi w głowie, licytujecie się radami negocjacyjnymi właściwymi dla przeprowadzenia fuzji Coca Coli z Pepsico. To się zrobiło już słabe.

dobrze.podjelem zatem ostateczna decyzje i splace ten dlug w ratach,jutro ma mi przyjsc na maila potwierdzenie ze odsetki zostaly wstrzymane,zobacze jak to bedzie wygladalo,zawsze to jakies pocieszenie,moze jednak tak sie stanie...dziekuje raz jeszcze wszystkim za pomoc w rozwiazaniu problemu i za cenne rady,pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Robilee napisał:
..... to nie mam żadnej pozycji negocjacyjnej. Przy jakiejś wielkiej kwocie, to jeszcze bym miał. ....

Jak to nie ma pozycji... przecie jeśli dług kupiła firemka to za część jego wartości 10-20%. Reszta to ich zysk.... Więc mogą z części tego zysku zrezygnować....

Sam wiesz, że papier musi być ... mail jako podstawa -ale oryginał pocztą powinien przyjść.

Co do sprzeciwu przywrócenia terminów - podajemy to jako alternatywę bo chłopak się o to pytał. I wyraźnie mówimy może zawrzeć ugodę i zapłacić lub jeśli ma czas i podstawy to "spróbować" powalczyć.... Nie informowanie o wszystkich możliwościach byłoby KŁAMSTWEM i wprowadzaniem w błąd.

Fajnie, ze doceniasz mnie i Amelkę :brawo:

Powrót