Wizyta komornika

• Autor wątku Autor wątku nashira
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nashira

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie!
Mój problem polega na tym,że mój mąż ma całe mnóstwo długów...stare sprawy z przeszłości....Przed ślubem zrobiliśmy rozdzielność majatkową i na wszystko co po ślubie kupilismy mam faktury na moje nazwisko.Mamy również w domu kilka rzeczy (drobny sprzęt gospodarstwa domowego oraz komputer)na które nie mam rachunku,ponieważ przywiozłam to ze swojego rodzinnego domu a jedynym dokumentem na to ,że są to moje rzeczy sprzed małżeństwa jest oświadczenie mojej mamy na piśmie,że mi te rzeczy podarowała i że nalężały one do mnie.Pytanie moje jest takie-czy mam się obawiać wizyty komornika(która ma się odbyć w niedługim czasie...) Czy może mi zabrać coś co należy do mojego majątku? Bo przecież przy rozdzielności majątkowej wszystko co jest na moje nazwisko jest tylko moim majątkiem,niezależnie kto z tego korzysta..I czy oświadczenie matki wystarczy ,żeby nie zabrał mi innych rzeczy? Czy bezpieczniej będzie jak to jednak wywiozę do swojego domu? Bardzo proszę o szybką odpowiedź,bo naprawdę nie wiem już co robić?

Powrót