L
leszek2204
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 118
witam potrzebuję link darmowy na umowę . wszędzie gdzie otwieram wnioski to są płatne a ja potrzebuję darmowe , na zwykły wniosek. z góry dziękuję
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Stosujesz niewłaściwą terminologię. Nie składasz wniosku o umorzenie kredytu lecz tylko Zgłoszenie zdarzenia objętego ubezpieczeniem (zgłoszenie śmierci kredytobiorcy). Formularz zgłoszenia pobierasz z banku albo od ubezpieczyciela kredytu. Do formularza załączasz odpis skrócony aktu zgonu (oryginał a nie kserokopię).leszek2204 napisał:jest ubezpieczony , ale w banku otrzymałem informacje że mogą umorzyć lub nie
Szkodę z tytułu ubezpieczenia NNW TWÓJ WALOR oraz ubezpieczenia od utraty pracy TWOJA POSADA możesz zgłosić online poprzez formularz.
W celu zgłoszenia szkody/roszczenia z tytułu pozostałych ubezpieczeń należy zgłosić się do placówki, w której zaciągnięto pożyczkę, wraz z dokumentacją związaną ze zdarzeniem.
Z jakiej racji? Chyba nie przyjąłeś jeszcze spadku, nie minął jeszcze termin na odrzucenie spadku przez Ciebie, więc nie jesteś zmuszony czegokolwiek spłacać. Występujesz wobec banku i ubezpieczyciela jako bliski krewny zmarłej chcący zgłosić roszczenie o wypłatę odszkodowania z tytułu śmierci osoby ubezpieczonej. Oczywiście z treści umowy ubezpieczenia pewnie wynika że jedynym uposażonym jest tylko SKOK/bank a nie krewni ubezpieczonej ale na ogół taki jest formalizm że zgłaszasz roszczenie a nie samo zdarzenie (bo nie mają innych formularzy). Chyba że dadzą Ci gotowy formularz w którym zgłaszasz samo zdarzenie - śmierć ubezpieczonej. Jeśli będą Cię zbywać to mogę podać Ci (w wiadomości prywatnej) numery telefonów do ubezpieczyciela żebyś dowiedział się jakie dokumenty są wymagane i jaka jest procedura.leszek2204 napisał:ale kredyt po siostrze mam nadal spłacać ?
Niestety, banki chcą zapłaty tylko w pieniądzu a nie w innych walorach. Jeśli przyjmiecie spadek to trzeba będzie sprzedać mieszkanie jak najszybciej żeby spłacić kredyt.leszek2204 napisał:możemy się zrzec na korzyść banków.
Mówiąc o spadku mam na myśli ogół praw i obowiązków zmarłej osoby które pozostawiła ona po sobie czyli jest w tym zawarte zarówno prawo własności jej mieszkania jak i zobowiązanie do spłaty jej kredytu.leszek2204 napisał:mamy przyjąć spadek po siostrze jako mieszkanie ?