Wojsko komisja lekarska

• Autor wątku Autor wątku maryla00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A prawa przestrzegasz ? wg. twojej teorii mógłbym okradać innych,zabijać itd. bo nic nie podpisywałem. Dorośnijcie w końcu. Chcecie mieszkać w państwach gdzie nie ma prawa to zawsze możecie mieszkać w takich jak Somalia itp.

Jak komuś nie odpowiada porządek prawny kraju w którym się znajduje to ma opcje :
-wyjechać do kraju którego prawa mu odpowiadają.
-próbować zmienić prawo w obecnym kraju. Jednak do czasu jego zmiany musi się stosować do aktualnych przepisów.

Innej opcji nie ma i narzekanie nic nie zmieni.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

ejtykoles napisał:
A prawa przestrzegasz ? wg. twojej teorii mógłbym okradać innych,zabijać itd. bo nic nie podpisywałem. Dorośnijcie w końcu. Chcecie mieszkać w państwach gdzie nie ma prawa to zawsze możecie mieszkać w takich jak Somalia itp.

Nawet w najdzikszym zakątku świata jest prawo, choćby miało to być prawo pięści...
Jak długo jeszcze moderacja pozwoli na te dyrdymały?

Nibiru H1 napisał:
Jak komuś nie odpowiada porządek prawny kraju w którym się znajduje to ma opcje :
-wyjechać do kraju którego prawa mu odpowiadają.
Od tak za granicę nie mogę wyjechać bo muszę mieć zgodę WKU ,którą nie uzyskam. No i jest jeszcze dyrektywa o ,której wspominał @emerytwojskowy.
ejtykoles napisał:
A prawa przestrzegasz ? wg. twojej teorii mógłbym okradać innych,zabijać itd. bo nic nie podpisywałem. Dorośnijcie w końcu.
Zabijanie, okradanie zawsze było potępiane niezależnie od przepisów prawa. Nie wstawiając się na komisję nikomu krzywdy nie robię ,a wyjeżdzając z Polski prawo tego państwa powinno przestać mnie dotyczyć.

Ostatnia edycja:
maryla00 napisał:
Nie wstawiając się na komisję nikomu krzywdy nie robię
Popełniając przestępstwo czy wykroczenie popełniasz krzywdę.
Uruchamiasz machinę, której funkcjonowanie sporo kosztuje.
Poza tym niewypełnianie zobowiązań zawsze kogoś krzywdzi.

Skoro niczego nie podpisałem,ani nie zadeklarowałem ( słownie, pisemnie) to nie ma mowy o niewypełnieniu zobowiązania z definicji stosunku cywilnoprawnego.

Nie każde zobowiązanie wynika z umowy. Wiele zobowiązań powstaje z mocy prawa.
Tak jest na całym świecie, że są nakazy i zakazy.

Polska to kraj z dużą swobodą. Np w Holandii nie wolno Ci nosić miotacza gazu pieprzowego a w Vermont w USA kobieta potrzebuje zgody męża do noszenia sztucznej szczęki :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót