L
luky
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Witam
Mam pewien problem dotyczacy terminów ktory chciał bym rozwiazac,moze ktos mi w tym temacie pomoze.
Zaczynajac od poczatku: WKU 2005r na moj wniosek poinformowało mnie o terminie 18 miesiecy w ktorym to moge zostac powolany do słuzby wojskowej.W/g nowych przepisow od dnia ostatniego stawienia sie WKU do poboru jesli minie 18m-c i w tym czasie poborowy nie zostanie powolany do słuzby zostaje z automatu przeniesiony do rezerwy. Moj termin przypadał na koniec sierpnia do 31.08br.Problem polega na tym iz w kwietniu teo foku otzrymalem wezwanie do WKU w celu uzupelnienia ewidencji.Wiedzac co sie moze wydarzyc przygotowalem wniosek o ponowne skierowanie mnie na komisje lekarska.W/g prawa na komisje lekarskie kieruje sie z urzedu lub na wniosek poborowego,korzystajac z przyslugujacego mi prawa zlozylem taki wniosek.Zostal od razu pozytywnie rozpatrzony i dostalem skierowanie.
Koszmar zaczyna sie teraz
o badaniach otrzymuje orzeczenie z kat "A"od ktorego sie odwoluje,kieruja mnie na kolejne badania i komisja wydaje kolejne orzeczenie gdzie zmieniaja mi kat. na "B" ja ponownie skladam odwolanie i ponownie kieruja mnie na badania do innego miasta oraz inny szpital wojskowy.I teraz essencja: dokument posiada date wystawienia pisma 19 lipca br. z prawej strony z lewej jest zas pieczec Komisji Lekarskiej z data 23.sierpnia br. orzecznie listonosz przynosi do domu 3 wrzesnia zas uprawomacnia sie 3 pazdziernika. I teraz moje pytanie: Czy moge isc do WKU i prosic o przeniesienie do rezewy bo minal juz termin kiedy mogli mnie wziasc do wojska czy tez okres w ktorym trwaly badania,odwolania nie wlicza sie do tego okresu i automatycznie zostaje przedluzony.Fakt jest taki ze to ja wyszedlem z propozycja badan i nie przeszkodzilem w zadnej toczacej sie procedurze.Dziekuje za pomoc.
Mam pewien problem dotyczacy terminów ktory chciał bym rozwiazac,moze ktos mi w tym temacie pomoze.
Zaczynajac od poczatku: WKU 2005r na moj wniosek poinformowało mnie o terminie 18 miesiecy w ktorym to moge zostac powolany do słuzby wojskowej.W/g nowych przepisow od dnia ostatniego stawienia sie WKU do poboru jesli minie 18m-c i w tym czasie poborowy nie zostanie powolany do słuzby zostaje z automatu przeniesiony do rezerwy. Moj termin przypadał na koniec sierpnia do 31.08br.Problem polega na tym iz w kwietniu teo foku otzrymalem wezwanie do WKU w celu uzupelnienia ewidencji.Wiedzac co sie moze wydarzyc przygotowalem wniosek o ponowne skierowanie mnie na komisje lekarska.W/g prawa na komisje lekarskie kieruje sie z urzedu lub na wniosek poborowego,korzystajac z przyslugujacego mi prawa zlozylem taki wniosek.Zostal od razu pozytywnie rozpatrzony i dostalem skierowanie.
Koszmar zaczyna sie teraz