forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 519
Ptasior napisał:Czyli warunki osobiste nie pozwalają na udzielenie wpz dla skazanego o którym dyskusja?
Wybacz - nie rozumiesz o czym piszesz.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:Czyli warunki osobiste nie pozwalają na udzielenie wpz dla skazanego o którym dyskusja?
To mnie oświeć.forg napisał:Wybacz - nie rozumiesz o czym piszesz.
Chyba jakoś tak pisałem.Właściwości i warunki osobiste” są pojęciem, pod którym kryją się
zarówno indywidualne, jak i czysto charakterologiczne cechy sprawcy.
Obejmują one okoliczności, które pozostają w ścisłym związku z jego
osobą. Przez właściwości osobiste rozumie się przede wszystkim wiek,
płeć, stan zdrowia psychicznego oraz fi zycznego, temperament skazanego,
zdolność do samokrytyki, poziom rozwoju intelektualnego, światopogląd,
wiedzę o rzeczywistości, zainteresowania tudzież plany życiowe.
Przy ocenie zaś warunków osobistych sąd bierze pod rozwagę
warunki środowiskowe, w których skazany żyje, jego sytuację mieszkaniową,
zawodową, a także sytuację materialną.
Ptasior napisał:Chyba jakoś tak pisałem.
paula375 napisał:czy wokanda to jest to samo co posiedzenie sadu?prosze o odpowiedz
Jeśli sąd zgodzi się na to aby skazany odbył karę w S.D.E. to pewnie, że wyjdzie tylko czy w ten sam dzień to na to nikt Ci nie odpowie.paula375 napisał:prosze o odpowiedz na moje pytanie paula375
Posiedzenie sądu odbędzie się w zakładzie karnym.paula375 napisał:i w jakie dni w sadzie w swidnicy o ktrej sa te wokandy
Nie.paula375 napisał:czy bede do mnie dzwonic z sadu ze jest ta wokanda
Nie.paula375 napisał:i czy musze na niej byc
Twój facet do Ciebie zadzwoni ewentualnie zapuka do drzwi Twojego domu (czego życzę).paula375 napisał:i jak sie dowiem o przebiegu tej sprawy?
paula375 napisał:czy wokanda to jest to samo co posiedzenie sadu?prosze o odpowiedz
Wokandą jest nazywane posiedzenie sądu w jednostce penitencjarnej w sprawie np. warunkowego przedterminowego zwolnienia, przerwy w odbywaniu kary czy zezwolenia na odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego.Wokanda to spis spraw danym dniu w sądzie.
Ptasior napisał:Wokandą jest nazywane posiedzenie sądu w jednostce penitencjarnej w sprawie np. warunkowego przedterminowego zwolnienia, przerwy w odbywaniu kary czy zezwolenia na odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego.