wokanda a wyjscie osadzonego

• Autor wątku Autor wątku aga123mela
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Właściwości i warunki osobiste” są pojęciem, pod którym kryją się
zarówno indywidualne, jak i czysto charakterologiczne cechy sprawcy.
Obejmują one okoliczności, które pozostają w ścisłym związku z jego
osobą. Przez właściwości osobiste rozumie się przede wszystkim wiek,
płeć, stan zdrowia psychicznego oraz fi zycznego, temperament skazanego,
zdolność do samokrytyki, poziom rozwoju intelektualnego, światopogląd,
wiedzę o rzeczywistości, zainteresowania tudzież plany życiowe.
Przy ocenie zaś warunków osobistych sąd bierze pod rozwagę
warunki środowiskowe, w których skazany żyje, jego sytuację mieszkaniową,
zawodową, a także sytuację materialną
.
Chyba jakoś tak pisałem.

Ptasior napisał:
Chyba jakoś tak pisałem.

I gdzie umieścisz ciążę?? Ciążę nie: żony, konkubiny tylko po prostu obcej (prawnie) kobiety. To, co cytujesz nie pasuje do niczego.

Ostatnia edycja:
siedzi pierwszy raz został przewieziony na pól otworek do Piławy Dolnej dostał 21 miesięcy do odbycia kary teraz 16 września a stanąć na wokande dobrze sprawuje sie chodzi na kursy komputerowe
to ma szanse:?:

witam mam pytanie a mianowicie paula375 chodzi mi o mojego faceta bo dostal on wyrok czasu rok za nie placone alimenty i skladal wniosek do swidnicy o dozor elektroniczny byl juz wywiad srodowiskowy przez kuratora i byli sprawdzac zasieg a teraz bedzie mial wokande mam pytanie czy jak bedzie mial wokande bo ma miec pod koniec stycznia czy odrazu po wokandzie wyjdzie na wolnosc?i w jakie dni w sadzie w swidnicy o ktrej sa te wokandy i w jakie dni wypusczaja czy odazu po wokandzie lub w jakie dni?czy bede do mnie dzwonic z sadu ze jest ta wokanda i czy musze na niej byc i jak sie dowiem o przebiegu tej sprawy?czy wokanda to jest to samo co posiedzenie sadu?prosze o odpowiedz

paula375 napisał:
czy wokanda to jest to samo co posiedzenie sadu?prosze o odpowiedz

A wyszukiwarki wyłączyli? Wokanda to spis spraw danym dniu w sądzie. W dużym uproszczeniu pisząc.

witam mam pytanie paula 375 czy moj facet jak bedzie mial wokande czy po niej wyjdzie na wolnosc?prosze o odpowiedz

Ostatnią edycję dokonał moderator:
paula375 napisał:
prosze o odpowiedz na moje pytanie paula375
Jeśli sąd zgodzi się na to aby skazany odbył karę w S.D.E. to pewnie, że wyjdzie tylko czy w ten sam dzień to na to nikt Ci nie odpowie.

Przepraszam za post pod postem
paula375 napisał:
i w jakie dni w sadzie w swidnicy o ktrej sa te wokandy
Posiedzenie sądu odbędzie się w zakładzie karnym.
paula375 napisał:
czy bede do mnie dzwonic z sadu ze jest ta wokanda
Nie.
paula375 napisał:
i czy musze na niej byc
Nie.
paula375 napisał:
i jak sie dowiem o przebiegu tej sprawy?
Twój facet do Ciebie zadzwoni ewentualnie zapuka do drzwi Twojego domu (czego życzę).
paula375 napisał:
czy wokanda to jest to samo co posiedzenie sadu?prosze o odpowiedz
Wokanda to spis spraw danym dniu w sądzie.
Wokandą jest nazywane posiedzenie sądu w jednostce penitencjarnej w sprawie np. warunkowego przedterminowego zwolnienia, przerwy w odbywaniu kary czy zezwolenia na odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ptasior napisał:
Wokandą jest nazywane posiedzenie sądu w jednostce penitencjarnej w sprawie np. warunkowego przedterminowego zwolnienia, przerwy w odbywaniu kary czy zezwolenia na odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego.

W gwarze przestępczej jest tak nazywane.

Powrót