wokanda

• Autor wątku Autor wątku ewelinka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
[cytat:2vxmeu16]
trzeba założyć nowy temat np. obgryzanie paznokci a pobyt męża w więźieniu, bo inaczej to athmosfere bedzie banował i dawał ostrzeżenia
[/cytat:2vxmeu16]

Będę. Posty robią się nie na temat.

Mój R jest teraz w Tarnowie i wydaje mi się że gorzej już nie może byc to jest jedno z najgorszych więźień R mówił że nikomu nie dają przepustek i na warunkowym też jest trudno bo zakład prawie wogóle sam nie wychodzi z wnoiskami zoabczymy jak bedzie w wawie. Ale szczerze zawsze to będzie lżej choćby finansowo dla mnie bo podróż do Tarnowa kosztuje i to nie mało

dziewczyny rozmawiałam z moim R i powiedział że jeżeli jest tylko taka możliwość to żeby się kierować tam na Potulice bo właśnie tam na tym oddzale zewnętrznym w Strzelewie dają wokandy i to z dużych wyroków :) ostatnio chłopakowi zbili 1 rok i 8 msc i poszedł w czwartek z moim R do domu ale warunek jest taki że musi zakład sam wystąpić. Przy wyjściu mojego to wpuszczali 31 osób

Moniak, niekoniecznie tylko tym co pracują, krzycha kolega siedział na zamku miał 3 lata i był recydywą, zadnej rodziny, od taki który "ma to we krwi", zk sam mu wystąpił i puścili go po 2/3 kary

tez na białej, i nic nie robił poza tym ze grypsował a to jak wiadomo nie sprzyja resocjalizacji hihi
czyli cuda sie zdarzają

wiesz raczej nie cud tylko mieli go raczej dosyć hihi

Moniak jak ci to napisać, on sie bardzo sztywno trzyma zasad podkultury wieziennej, ale tez nie rozrabiał, my sle ze poprostu to jest tak ze jednych puszczają a drugich nie.
jak moj szwagier siedział 5 lat temu i to juz na zamku i tez grypsował, nie pracował, i zk wystąpił mu o wokande, jak stanoł na wokande to był dyro zk i spytał sie tylko "ty sadowski a to to po co tu przyszłeś"
widzisz trudno przewidzieć co i jak, czasem myśle ze to zależy od ich humoru :x

hmm to beznadziejnie :( nie wiem czy to ma byc pocieszające :) moj nie moze pracowac chociaz bardzo by chcial...ale mamy niezle argumenty zeby go wypuscili....odsiedzial juz prawie polowe w AS pare lat temu, do grudnia 2006 byl na wolnosci i nie rozrabial...kurcze...gdyby odsiedzial wtedy w AS jeszcze 2 mies to juz z wolnosci moglby sie ubiegac o warunkowe a tak to kicha :( ale po Twoich slowach mam teraz nadzieje ze moze go wypuszcza....podobno w Lodzi ostatnio na wokandzie nikogo nie puscili :( i tym sie martwie, a sluszalam ze to własnie w Wawie jest najgorzej z warunkowym a tu widze co innego

A ja sobie myślę, że nie ma na to reguły. Prosty dowód: u mojego M był w marcu na wokandzie młody sędzia i wszyscy myśleli, że bęzie łagodny a on nawet takiego, co mu 2 miesiące zostały i ZK o niego wystąpił, nie puścił. Za to za dwa tygodnie była sędzina znana z bycia "kosą" i powypuszczała większość z tych co stawali (jednemu ucięła aż 1 rok i 8 m-cy). Wszystko to ten sam ZK, a podejście jakie różne. Moim zdaniem to kompletna wolna amerykanka, niestety.

ewelinka napisał:
dziewczyny rozmawiałam z moim R i powiedział że jeżeli jest tylko taka możliwość to żeby się kierować tam na Potulice bo właśnie tam na tym oddzale zewnętrznym w Strzelewie dają wokandy i to z dużych wyroków :) ostatnio chłopakowi zbili 1 rok i 8 msc i poszedł w czwartek z moim R do domu ale warunek jest taki że musi zakład sam wystąpić. Przy wyjściu mojego to wpuszczali 31 osób

Milo to czytac, moj jest wlasnie w tym zakladzie, rozmyslalismy nad przeniesieniem do miasta w ktorym mieszkamy, ale P tez mowil, ze tam czesto ZK wystepuje o wokande i duzo wypuszczaja. Wiec chyba tam zostanie. Bo ogolnie "dobrze mu tam" o ile mozna wogole tak powiedziec. My wokande mozemy miec dopiero w pazdzierniku br.

witam was mój ma wokandę w piątek i zaczynam się stresować ostatnio u niego w Wojkowicach wypuścili wszystkich 12 oby mojemu też się udało:mad:zakład mu występował o wokandę ale widzę że zależy gdzie ma to duże znaczenie.Mam nadzieję że się uda.Pozdrawiam

ja również trzymam kciuki :) Wiem co to za radość jak się ich z tamtąd odbiera. :) Mnie cieszył każdy dzień po ale prawie równo 2 lata minęlo i znów mnie spotkała przykrość. :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót